fredag, maj 02, 2014

DAGENS RAPPORT FRA KARTOFFELLANDET

Landmændene er startet tidligt, der skal sorteres kartofler, og der skal helst ikke bruges for mange dage på det, de vil jo også gerne i marken. Sidste års kartoffelhøst og det nye kølehus gør, at vi stadig har flotte, lækre kartofler til butikkerne.  Så april og nu maj måned fordeles mellem kartoffelsortering og markarbejde. Det gør så også, at landmanden har meget lange dage, han fortsætter over aften, når medarbejderne er kørt hjem. Ofte er klokken tæt på 22, før han holder aften, så de sidste timer inden midnat bruges på at slappe af foran fjernsynet, og næste morgen ringer vækkeuret tidligt.

Jeg forsøger at samle mig i dag, der skal tænkes planer i forhold til, hvad jeg skal have købt til næste uges tur til Nice. Solcreme og Euro er på listen, nye sandaler kunne også være dejligt, men nu får vi at se. Hotellet ligger ti minutters gang fra kongrescenteret og fra strandpromenaden, den gamle bydel er også tæt på, så der er gode muligheder for at få set lidt af Nice, selv om konferencen starter 8.30 og varer til efter aften. Heldigvis kommer vi derned dagen før, så tirsdag formiddag har vi til at udforske byen, jeg har læst mig til, at der er et blomstermarked i byen, det skal vist ses. Ligesom jeg vil gå på strandboulevarden. Jeg håber, vi finder nogle gode restauranter til aftensmaden. Vejrudsigten fejler ikke noget.

Nice maj 2014

Der er vist styr på maden til landmandens aftensmad, mandag bager jeg to hold kager, så håber jeg, de holder sig friske ugen ud. Der bliver lagt poser og madpapir ned i mandskabsrummet sammen med kagerne, så må de selv pakke madpakken til eftermiddagsmaden. Har du et godt bud på kager til det formål, må du gerne kommentere. Lige nu tænker jeg en bradepandekage og så nogle kager f.eks. a la muffins (dog ikke muffins, jeg synes let de bliver tørre)

Weekenden byder på arbejde på sygehuset, så jeg skal have forberedt mig til konferencen i dag og de næste par aftener. Sådan en postersession foregår ved, at jeg en dag skal være til stede, når komiteen går rundt. De udvælger enkelte posters, og så skal forfatterne kunne fortælle kort om baggrunden for det præsenterede og kunne svare på spørgsmål. Jeg kan mærke, at jeg lige skal have frisket op (på engelsk), hvilke studier min undersøgelse brugte som baggrundsmateriale og baggrunden for at jeg ville undersøge emnet. Min undersøgelse handlede om patienters oplevelse af vores dagafsnit og den efterfølgende telefonsamtale med sygeplejerske. Jeg kan også mærke, at jeg som sædvanlig er tilbøjelig til at skubbe det fra mig, jeg er tidsoptimist, og det er ikke en god kvalitet i denne henseende.

Dagen slutter med koncert i Brovst Baptistkirke, jeg glæder mig til at skulle synge sammen med mit kor. Er du i nærheden, er du hjertelig velkommen. Må din fredag bekomme dig vel, her er den startet med rimfrost på græsset og kun en halv grads varme, da jeg kørte til LOOPtræning.

P1070923

16 kommentarer:

 1. Jeg håber, du får en rigtig god tur til Nice. Og husk lige, man skal altid pjække mindst én session, for eller får man ikke set byen andet end i nattemørke. Du skal nok klare din poster-præsentation :) det er jeg helt sikker på.
  Jeg pakker også, men det er fordi vi skal hele familien til Skallerup Klit og fejre min fars fødselsdag. De kunne vist ikke ha' valgt et sted længere væk end det, så vi forbereder os på 5 timer i bil :/ Forhåbentlig er de godt givet ud i den sidste ende.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette, jeg er helt med på at pjække, jeg skal bare lige have fundet ud af hvad jeg ikke vil undvære :-) God tur til jer her i det nordjyske

   Slet
 2. Rigtig god tur og pjæk nu alt det du kan - bare din poster bliver passet, skal det nok gå altsammen, og du er nødt til at se lidt lidt af Nice og især nyde det fantastiske azurblå Middelhav.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, den går ikke med alt for megen pjæk, jeg skal jo rapportere tilbage om alt det nyeste inden for forskning i apopleksi, men Middelhavet skal ses :-)

   Slet
 3. Lige nu får jeg lyst til gammeldags sandkage med syrlig citron og mandler i :) God tur, pjæk og nyd det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, tak jeg vil nyde, både konference og lidt pjæk :-) Sandkage med citron og mandler er en variation jeg ikke kender, men som lyder godt.

   Slet
 4. Rigtig god tur til Nice. Nyd det med alle sanser, du har gjort, hvad du kunne med hensyn til mad til landmanden, lige min stil.
  God koncert i Brovst, hvis jeg var i nærheden ville jeg komme, istedet tager jeg i DRs kocerthus og hører Helen Grimaud - sammen med et af børnebørnene og William . Jeg glæder mig. Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne, og god koncert til jer, det lyder som en dejlig oplevelse :-)

   Slet
 5. Jeg er ikke i nærheden, men jeg gad godt se Brovst Baptistkirke igen. Her var jeg nemlig spejder fra jeg var 8 år til jeg flyttede fra byen som 18-årig. Min familie var godt nok ikke baptister, men kirken havde de bedste og mest engagerede spejderledere i byen, så kirken har en særlig plads i mit hjerte - og jeg husker faktisk specielt netop sangen og musikken og den livsglæde, gudstjenesterne indeholdt.

  God tur til det sydfranske!
  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henriette, hvor er det sjovt at du har slået dine folder i den kirke. Koncerten gik rigtig godt, og kirken er et fantastisk rum at synge i. Voksne, der er engagerede og formår at finde livsglæden frem, så børn kan mærke det, er guld værd :-)

   Slet
 6. Det lyder som om, du har gode, travle dage. Dejligt med gospelkoncert i Brovst Baptistkirke. Jeg har være i Roskilde hele dagen til møde i Danske Kirkers Råd, hvor jo også baptisterne er med. - En fin dag, men ikke megen gospel:-) Det bliver spændende med dine dage i Nice!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, travle, gode dage står i kø, det bliver godt at komme ned i solen og varmen :-)

   Slet
 7. Her på falderebet - måske er det faldet allerede - ville jeg foreslå Karolines Brownies, som er meget holdbar og saftig og lækker.
  Og så GOD TUR til Nice.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, brownies er et rigtig godt bud :-)

   Slet
 8. Denne kage holder sig længe (og især hvis du kommer et pænt lag reven MØRK chokolade på lige når den er kommet ud af ovnen, så det smelter af kagens varme og kan glattes ud med en paletkniv eller rillemønstres med en gaffel) http://www.cancer.dk/Opskrifter/Kage+desserter+og+broed/Mandelappelsinkage.htm . Jeg har bagt en tilsvarende, som jeg ikke kan finde opskriften på på nettet længere, mange gange, da den udover at smage forrygende også er glutenfri, så jeg altid havde en bid kage til et glutenfrit barn i min omgangskreds. En gang mente hun dog, at hun havde fået honningkage, men da havde kagen også ligget 3 mdr. i køleskabet og var blevet noget tør, men godt smagte den stadigvæk. Hvis du ikke kan få usprøjtede/økologiske appensiner, så brug citroner og tilsæt lidt mere sukker OG ingefær. Det er suverænt!!!! Hvis kagen skal have mere bid og holde sig bedre, så blend ikke mandlerne for fint og vend dem i 1-2 spsk. maizenamel, blend citrusfrugt fint, pisk æg og sukker til en LUFTIG æggesnaps og brug kun 1-2 tsk. bagepulver, der vendes i mandlerne inden mandler, citruspure og æggesnaps vendes sammen.
  God tur til Nice og nyd den gamle bydel om DAGEN, hvor der er marked, hvis det er muligt. Matisse-museet er også et "must", hvis tiden passer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, tusind tak for tippet, både kage og turtip :-)

   Slet