fredag, maj 30, 2014

NOGET SKAL DER SKE

Det gror lige så stille indeni mig. Jeg læser blogs, jeg ikke har læst før. Jeg læser blade, mens jeg tænker tanker. Jeg mærker indeni, at noget skal der ske. Lidt lige som da jeg først satte ord på, at jeg ville være løber. Det fik lov til at gro, langsomt og stille. Først havde jeg forsøgt med fast besluttet attitude, hensigten døde, det blev aldrig til noget, der var masser af undskyldninger for, hvorfor det døde. Jeg er ikke den store løber, men jeg er løber! Og jeg mærker, hvordan jeg lidt efter lidt bliver mere og mere træt af det indeni, som hindrer mig i at mærke efter, hvad der gør mig glad og hvad jeg gerne vil, Det er ikke store forkromede ønsker om jordomrejse, forfatterskab eller bosættelse i udlandet. Det er mere en lille stille erkendelse af, at jeg ofte vælger det, jeg plejer at gøre, i stedet for at vælge det, jeg tror, vil gøre mig glad. Så ender jeg bagerst i bladet med horoskoper, jeg tror ikke på horoskoper, men jeg læser dem alligevel, fordi de får mig til at trække på smilebåndet. Og selvfølgelig er der ord, der rammer, det ville være mærkeligt andet, når jeg nu uge efter uge læser dem, men langt de fleste kan jeg ikke spejle min hverdag i.

“Dit hjem og din familie betyder rigtig meget for dig, og du forkæler dem, du holder af. Du virker drømmende på andre mennesker. Du kan lide at give dig god tid og være i dit kreative hjørne. Det er en pæn hentydning til, at du selv skal komme ud af starthullerne, Ugens motto: Sæt noget i gang.”

Min familie betyder meget for mig, mit hjem gør ikke. Jeg er nærmest blevet ligeglad. Mine kolleger brugte ikke ordet drømmende i dag, men distræt, men jeg er en dagdrømmer. Sådan en, der på vej til arbejde lader tankerne flyve og forestille sig alle mulige livssituationer og gennemspiller dem på alle mulige måder inde i sit hoved. Det betød så, at jeg glemte at samle en kollega op i går på vej til arbejde (normalt kører jeg alene). Heldigvis så hun ikke, at jeg kørte forbi hende (tak for distraktionen fra smartphones). Heldigvis kom jeg i tanke om det knap fem kilometer længere henne og fik vendt bilen, så vi begge kunne komme på arbejde til tiden. Jeg elsker at dase, jeg vil frygtelig gerne være kreativ, men jeg kommer som regel aldrig forbi dasepunktet. Men jeg kan sagtens følge mottoet, jeg har bare ikke tænkt mig at bruge løbemetaforen. Jeg vil ikke ud af starthullerne ved skuddet og sprinte af sted. Jeg vil langsomt lade det modne, som jeg ikke en gang lige nu ved, hvad er. Det skal nok vise sig for mig en dag, men noget skal der ske.

Og må du få en dejlig weekend, jeg tror, at jeg lader bloggen holde fridag fra mig og vice versa. Sammen vender vi tilbage på søndag. Pas godt på dig selv.

P1090164

22 kommentarer:

 1. Det er vigtigt hver dag at glæde sig selv, men jeg skulle øve mig i at lægge mærke til, hvad der rent faktisk glæder i hverdagen. For tiden elsker jeg at opholde mig blandt mine mange krukker med blomster, tomater, chili osv. En god kop kaffe og et stykke rugbrød med ordentlig ost kan også være en glæde, hvis man rent faktisk lægger mærke til, at man indtager det. Den samme glæde kan jeg finde i lækkert garn. For mig har det handlet meget om at være til stede og ikke tænke så meget baglæns/forlæns. Som med meget andet: øvelse gør mester :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, dejlige ord med fokus på netop glæden i hverdagen. En kop te og en ostemad kan også gøre mig glad :-)

   Slet
 2. Endnu et tankevækkende indlæg, - hvad mon der skal ske? Hvor er det spændende. Jeg håber, vi får lov at følge med.
  Og du får sat tanker i gang hos mig, - skal der mon ske noget nyt her?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, om I får lov at følge med, ved jeg ikke. For jeg ved ikke hvad det er der skal ske, jeg kan mærke at noget skal der ske :-)

   Slet
 3. Fine refleksioner - de sætter tanker igang her..Tanker om hast og utålmodighed, tanker om at alt sker i den fart og rækkefølge, som det skal..Eller..?
  Tak for at dele :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Miri, nok snarere noget med at lytte helt ind i det inderste af mig :-)

   Slet
 4. Ja du fik sat nogle tanker igang......måske satte du ord på nogle tanker som også var i mit hoved...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er godt at få sat noget i gang :-)

   Slet
 5. Kære Lene! Jeg kender denne fornemmelse af noget, der er på vej ... noget som man ikke helt har fat i, men en stærk fornemmelse af, at en forandring er nødvendig, fordi glæden er fraværende eller kun tilstede i glimt, fordi vanen eller efterladenheden får lov til at få plads. Denne indre uro og utilfredshed er for mig tegn til at stoppe op og mærke efter i dybden. Jeg har selv taget en dyb beslutning om at vælge glæden, og denne beslutning fører til klarhed og opmærksomhed og derefter handling, når der skal handling til. Dit eftertænksomme indlæg fortæller, at du er på rette vej. Jeg ønsker dig al mulig klarhed til at finde ud af, hvad det er, du vil, skal og kan. Jeg ønsker dig en god eftertænksom weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ilse, gode ord du her får sagt :-)

   Slet
 6. Det bliver spændende at se, hvad du når frem til - og om det bliver noget, du vil dele med os andre :-)
  God tur mod afklaringen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, og om og hvad det sker, aner jeg ikke, for jeg skrev samtidig med at jeg nåede til erkendelsen :-)

   Slet
 7. Jeg kender det godt, og jeg er spændt på at se, hvad du når frem til. Det er sundt at tænke tankerne i stedet for bare at glide med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, det er i hvert fald sundt at stoppe op og tænke, måske fortsætter jeg så bagefter som jeg plejer, men så har jeg tænkt over det :-)

   Slet
 8. Spændende, hvad du finder frem til. Nu hvor der er sat ord på, at et eller andet sat i gang, formoder jeg, at det har rumsteret en rum tid allerede?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, faktisk ikke, jeg skrev som jeg tænkte lige der :-)

   Slet
 9. Jeg har lige indtastet et meget langt svar, der lader til at være blevet spist af dit spamfilter!:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, desværre var det ikke spamfilteret, for så var du blevet reddet af mig :-) Jeg og andre har været ude for at blogger pludselig ikke udgiver det, man har skrevet. Så nogle kopierer deres kommentar inden de trykker udgiv. Det glemmer jeg som regel og så bliver det til en kort kommentar efterfølgende :-)

   Slet
 10. Du sætter tanker i gang, både hos dig selv og andre. Det med at vælge det kendte, det man plejer, det kender jeg alt for godt. Og selvom det er en del år siden, børnene flyttede, synes jeg stadig, jeg går og kæmper med at finde nye rutiner og bruge den nye tid på at få mærket efter, hvad "plejer" skal være.
  Det bliver spændende, om du finder ud af det, og om du vil dele til den tid. Vi får se :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vi får se, men du sætter ord på nogle af mine tanker om at finde en ny rytme/rutine efter børnene er lyttet hjemmefra :-)

   Slet
 11. Jeg er ikke god til at tænke over tingene, men alligevel ender jeg med at gøre, det jeg har lyst til. Jeg er lidt impulsiv og gør tingene - hvis jeg kan. Selv om jeg ikke gør ting, så drømmer jeg ikke særlig meget.
  Jeg er spændt på at følge med i det nye - når du finder ud af hvad, du har lyst til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, egentlig tænker jeg at du minder om min mand :-) Det at gøre hvad man har lyst til, men også at hvile i sig selv, at vide hvad man er værd og hvad man vil og er god til.

   Slet