lørdag, november 25, 2017

Feriebilleder

Ferien lakker mod enden, heldigvis er der knyttet en mandagsfridag på, så jeg kan nyde denne weekend med masser af aktivitet og så slappe af mandag.

Der er ryddet op i skabe, som har givet plads til at få andet væk fra gulvene på værelserne, det føltes godt at køre på genbrugspladsen med en bilfuld smid-ud-ting.

Torsdag eftermiddag og aften var forbeholdt mine kolleger. Et medicinalfirma inviterede til undervisning ved en læge om Stroke - fra trombocytter til trombolyse. Ja Stroke i stedet for apopleksi, for en del af de toneangivende overlæger har besluttet at bruge ordet Stroke, fordi apopleksi ved folk alligevel ikke hvad er og det er også tit forbundet med nogen, der bor på plejehjem, slagtilfælde ved man heller ikke hvad er, mange tror det er et krampetilfælde, blodprop eller blødning i hjernen fanger mange ikke og tror man snakker om blodprop i hjertet. Så de mener, at det engelske ord Stroke skal bruges, det bliver det i mange ikke-engelsktalende lande, netop fordi man gerne vil signalere en forskel fra tidligere, at nu har vi at gøre med en akut sygdom, som der for det meste kan gøres noget ved, hvis man reagerer i tide. Undervisningen foregik i en Skybox på Aalborg stadion.

DSC_4821

Hjemme opfyldte landmanden mit ønske om at få lys udenfor til denne weekend, han er ellers af den mening, at det skal ventet til december måneds adventstid. Så datteren kørte ind på en gårdsplads med masser af lys i går aftes.

DSC_4822

Der var lun te og hjemmekogte klejner til aftenteen og vi hyggede os til langt over midnat.

DSC_4824

Mit indre vækkeur kunne dog ikke omstilles, så jeg vågnede lidt før syv. Nåede at lave vildtlasagne og sætte det i ovnen, fodre hund, lufte hund og tømme postkasse, førend de to andre stod op. Kulden bed i næsen og de oversvømmede marker så smukke ud med frost på vandet og sol på himlen.

Dagen  i dag har budt på julemarked, men det må komme i et andet indlæg. Nu sover datteren trygt i sofaen, landmanden ser fjernsyn og jeg slapper af foran skærmen. Alt er godt. God lørdag aften til dig.

DSC_4825

10 kommentarer:

 1. Åh, hvor hyggeligt med vinterbelysningen - jeg skal også have John i gang i morgen, for det er på tide nu, synes jeg.
  Og datterhygge tilligemed ... en heldig kartoffel er du, selv om dem ude på markerne ikke er det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg nyder også belysningen, så jeg er glad for at Jørn gerne vil gøre Trine glad :-) Jeg er en heldig kartoffel.

   Slet
 2. Åhr, manner - klejner!! ❤️ Det lyder fantastisk hyggeligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, jeg elsker klejner :-) Og det var så hyggeligt

   Slet
 3. Det lyder bare dejligt. Og sikke da skønt med sådan en omgang klejner. Mums.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det var dejligt og lige som adventstiden skal starte med (og ja jeg ved godt at advent først starter på søndag, men det føles godt at være i gang :-)

   Slet
 4. Hvorfor skifte til et internationalt navn, hm. Jeg kan godt se hvis det nu hedder det samme overalt på kloden, så er der en chance for alle bliver mere bevidste om, her skal der handles hurtigt. Præcis som Niels Svaneborg gør opmærksom på i den video der er lavet til Region Nordjylland, jeg så den på Facebook hvor han selv linkede til den.
  Nå nok om arbejde - Lækkert med klejner, det er godt nok mange år siden jeg selv kogte, måske jeg hopper på det i år, måske ikke ;-)
  Så hyggeligt med lys på gårdspladsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, jeg har heller ikke helt fundet min egen mening om det. Det vigtigste er at man handler hurtigt, og i 2018 går en landsdækkende kampagne i gang.
   Jeg nyder vinterbelysningen.

   Slet
 5. Spørgsmålet er, om man bedre forstår et engelsk ord end et fremmedord på dansk. Hvis der kommer en kampagne, kan det jo godt være. Under alle omstændigheder er det godt, at der er fokus på det, og at der sker noget meget hurtigt.
  Vinterlys er en god ting, og det er jo begyndt at blive mørkt tidligt, så der er jo mange ting, der taler for lyskæderne ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg ved heller ikke om det ændrer noget. Jeg håber dog den landsdækkende kampagne, som skal køre i 2018 gør.
   Jeg elsker lyskæderne, de lyser op midt i den mørke tid :-)

   Slet