fredag, november 10, 2017

Fredagens små tanker

De nye høreapparater er sat i, de bliver nok først rigtig testet, når jeg skal på arbejde igen på tirsdag. Ja! Jeg har fire fridage, det er da til at holde til.

Turen til Thisted gik stille og roligt, mens dagen fik lyset frem, og jeg drak te og tænkte. Enten bedøver jeg tankerne med musik og serier eller også går jeg så langt ind i tankeverdenen, at jeg har svært ved at komme ud derfra igen.

DSC_4758

Jeg var i god tid, så ved Vejlerne gjorde jeg holdt, iagttog himlen, som antydede, at det vist var mere end langsom dagning, der var på færde med den mørke himmel. Og ganske rigtig, det lynede, tordnede og regnede, da jeg parkerede, så jeg blev lidt i bilen, drak det sidste te og spiste en ostemad.

DSC_4755

Mine nye høreapparater er en lille smule større end de gamle, så de kan lidt mere. Jeg kan selv skrue lidt op og ned, ligesom jeg har fået to programmer, som kan hjælpe til at fokusere lyden fra en samtaleperson ved støj omkring os og lyden fra en foredragsholder. I weekenden måtte jeg hele tiden sige; hvad siger du, til stuegang, og det er irriterende. Den ene læge var træt og dermed blev hans i øvrigt gode danske sprog knap så godt formuleret og med lav stemmeføring. Den anden læge har en tendens til at tale lavt og ikke så artikuleret (det synes jeg er meget gældende for den unge generation – hold da op som jeg nu lød gammel). Jeg er dog åben om mit hørehandicap og er den første til at grine, når jeg hører helt galt. I søndags havde jeg åbenbart mange gange bedt den unge læge om at gentage sig, så på et tidspunkt sagde han meget højt: jeg siger karrene, lillemor. Hold nu op som vi grinte, og jeg især fordi han normalt er en meget pæn og korrekt ung mand, så det var helt skønt at høre ham gøre grin med mig på en kærlig måde.

DSC_4754

Det irriterer mig, at jeg ikke får udnyttet mine fridage bedre. De går med det, der skal gøres (indkøb,opvask, tøjvask, oprydning, madlavning/madsmøring, kontor osv) og resten af tiden, som faktisk er en stor del, visner jeg i en sofa foran en skærm. Jeg prøver at omfavne denne ugidelige Lene, prøver at være veninde med hende og sige, at det er åbenbart er det jeg trænger til. Jeg håber godt nok snart, jeg kan tage mig sammen til at få mit hjem til at blive mit hjem igen med værelser, skabe og skuffer, som ikke er fyldt med alverdens tingeltangel (jeg har f.eks ikke pakket kasserne ud fra bryllupsweekenden eller fundet plads til datterens ting fra studielejligheden). Jeg gad da også godt få strikket min kjole færdig eller begynde på et sjal, eftersom jeg nu har forlist begge mine hjemmestrikkede sjaler.

DSC_4752

I morgen, hvis dagsformen ellers er til det (læs hvis jeg gider trække i pænt tøj og køre af sted), vil jeg køre ind til storbyen og kigge tøj. Jeg har stadig gavekort, der skal bruges. I dag fik jeg brugt et gavekort til lækker creme/læbepomade i Matas, det glæder jeg mig til at bruge, når frosten kommer igen. Og på mandag skal jeg mødes med min ældste lillesøster i Viborg, hvor vi skal hygge os med galleribesøg, frokost og forhåbentlig også lidt shopping. Jeg glæder mig. Og skulle du have gode anbefalinger til cafeer, seværdigheder eller andet, der skal opleves i Viborg, så kom bare frem med dem. God fredag til dig.

14 kommentarer:

 1. Jeg synes du skal omfavne den ugidelige Lene, hun trænger sikkert til at være det!
  Elsker den smukke himmel med højt til loftet! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, jeg omfavner hende og lader hende gøre det hun tror hun trænger til :-) Jeg er også vild med himlen her hos mig

   Slet
 2. Smart med en fokuseringsfidus på dine høreapparater. Det kunne jeg godt bruge, men det er der vist ikke plads til, når jeg også har masker imod min tinnitus. Jeg har det præcis som dig og bliver sur og gal på mig selv, hvis jeg smøler tiden væk. Hvorfor er det, vi ikke bare kan rumme, at vi også nogle gange trænger til bare at sidde og glo? :-(
  Det er ganske vidst 100 år siden, jeg var der sidst. Men den gang i gamle dage var Café Morville et godt sted. God weekend og god tur til Viborg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jeg er spændt på om jeg kan bruge den, det må tiden vise.
   Vi er opdraget til at bruge tiden fornuftig, og vi synes altid at andre er langt mere fornuftige end os selv.
   Cafe Morville skal vi da prøve. Vi har mest været nede ved centeret.

   Slet
 3. De høreapparater lyder til at være ret smarte ... tillykke med dem.
  Hvis kroppen sige 'hvil', så tror jeg man skal lytte til den - og ikke være sur på sig for at gøre det :-)
  Jeg tror det var lige ved det sted i Vejlerne, vi engang så en hel masse skestorke, som jeg indtil da ikke havde set ude i naturen før.
  God tur til Viborg, som jeg bestemt ikke kan prale af at vide noget om ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, nu må vi se om det virker.
   Næh, jeg er også kommet til den konklusion, at jeg skal lytte, men jeg er træt af det.
   Og tak, jeg glæder mig mest af alt til at være sammen med min søster :-)

   Slet
 4. Smukke himmelskud😍
  Har du overvejet, at dit behov for ugidelighed hænger sammen med hørelsen??
  Jeg deltog i kursusforløbet Bevar dit arbejde på Castbergård. Det gav mig en masse viden og værktøjer til at begå mig bedre på arbejde/i fritiden. Kan anbefales.
  Bl.a. info om hvor meget energi jeg bruger på at høre, forstå og forholde mig til det hørte, svare etc. Hvorfor jeg bliver så træt, hjernetræt. Hvorfor jeg har behov for stilletid/mig-tid/hjernefri.
  Jeg er glad for mine høreapparater.... men kommunikation er altså hårdt arbejde.
  Når det så er sagt... håber jeg, du får rigtig meget glæde af det nye "stereoanlæg"😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne. tak :-) Og nej det har jeg faktisk ikke overvejet. For min leder og min søster kan sagtens finde forklaringen i alt det, jeg engagerer mig i, men måske er det en kombination af mange ting.
   Og tak, jeg måtte tage dem af i går, de er større og mine øregange er åbenbart smalle, så jeg fik ondt i ørerne til sidst.

   Slet
 5. Så flotte billeder fra din morgenstund ved Vejlerne. Jeg læser med interesse om dine erfaringer med høreapp. Jeg skal nok snart i gang. Men når jeg går alene herhjemme, så kan jeg slet ikke forstå, det skulle være nødvendigt. Haha - jeg ved godt, det lyder tåbeligt. :-) Anne skriver også noget interessant om træthed i forbindelse med nedsat hørelse. Det har jeg ikke tænkt på. Men sådan er det selvfølgelig. Dejligt du har flere fridage i rad. Nyd også de stunder, du ikke er så effektiv, som du synes, du burde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. Jeg har været rigtig glade for mine høreapparater og ingen lægger mærke til dem. Jeg går også uden høreapparater hjemme, men jeg får sværere og sværere ved at høre min mand, hvis han står et stykke fra mig.
   jeg nyder mine fridage, men tro mig, jeg har stunder med aktivitet og timer med inaktivitet :-)

   Slet
 6. Tillykke med de nye "ører". Jeg håber, du vænner dig til dem og får udnyttet de nye finesser.
  Skønne billeder med himmel ude fra vejlerne.
  God weekend og mange fridage. Viborg er altid et besøg værd. Det er længe siden, jeg sidst har været der, men jeg nød at gå ind i begge kirker og lægge mærke til forskellene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny :-)
   Viborg er jo min ungdomsby, da var jeg bare ikke særlig kulturel :-)

   Slet
 7. Man er nødt til at lade op ind imellem, når man har sådan en travl hverdag, som jeg fornemmer, du har. Så må man godt slænge sig lidt i sofaen og stene over et afsnit eller to af en serie :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, og ja, den konklusion er jeg også kommet til. Det har dog været ekstra slemt i et langt stykke tid, så jeg håber snart det vender.

   Slet