lørdag, juni 20, 2020

VUPTI - endnu en uge er gået

Jeg er ikke god til varme. Jeg er slet ikke god til varme, og det påvirker mig. Min hjerne går ned i slow motion, når graderne kommer op over 23 grader. Men vejret er jo skønt for alle andre, og så må jeg finde mig i dårlig søvn og et humør, der driller. Der er kun en dur, der dur. Det er at fylde skønne ting i dagene.
Lørdag havde jeg besøg af to af mine søstre, det foregik udenfor med afstand og en lang gåtur mellem måltiderne. Det var godt at se dem igen. Og jeg kunne så blære mig, hvilket jeg efterfølgende fandt ud af, at jeg ikke kunne. Jeg troede den lilla blomst var en blodkløver.
 Men som jeg burde have tænkt på, så er blod rødt og ikke lilla.


Lørdag var stigen ikke lagt over "deltaet" som jeg kalder åen og dens forgreninger ud til havet. Faktisk lå den på stranden, men vi var ikke kvikke nok til at bruge den som bro. I stedet for hoppede vi fra sandbunke til sandbunke længere nede mod havet.


Søndag kom landmanden og hundene op til sommerhuset. Vi slappede af, lå begge og så hver sin film indendørs eller læste. Så vi får ikke solstress. Jeg har lige så længe, jeg kan huske, været en, der synes det var hyggeligere i skyggen med en bog end ude i solen.Mandag fik jeg til gengæld gået en tur og badet for første gang i havet. Det var skønt, koldt og energigivende. Haletudsernes svirp med halen og deres aktivitet i det lille vandløb mindede mig om barndommens sommerdage, hvor vi fik tid til at gå med fange haletudser ved vores sommerhus mellem de mange badeture i løbet af en dag.


På vej tilbage til sommerhuset mødte jeg et af de mange rådyr i området. Det er helt tydeligt, at de er vante til menneskelivet. De står lige så længe jeg står og så nedstirrer vi hinanden, indtil de får nok af mig.


Resten af ugen skulle jeg arbejde, men jeg tog en overnatning mere i sommerhuset efter at have hentet datteren ved toget efter arbejde. Vi hyggede os sammen og næste dag skulle jeg først møde kl 10, så vi nåede at spise morgenmad sammen og nyde det lille rådyrlam, som spiste af græsset på vores grund. Den måtte hoppe højt for at kunne gennem de høje græs og for at kunne følge med sin mor.Onsdagens arbejdsdag varede til kl 19, jeg havde igen tjansen med at tale med og undervise tidligere patienter og pårørende sammen med en diætist. Denne gang var der 15 patienter og 9 pårørende med behørig afstand og masser af sprit.

Torsdag og fredag introducerede jeg en ny kollega til at kunne gå stuegang. Hos os har vi valgt, at man skal have lov til at fokusere på plejen de første tre måneder. For når først man skal have overblik over stuegang med planlægning og koordinering af patientens videre rehabilitering/udskrivelse, så bruges der meget energi på dette.

torsdagens morgenstund


Lørdagen er skudt godt i gang, jeg har været med landmanden på indkøb, så nu er han klædt godt på til sommeren. Vi har sammen været nede og inspicere hønseholdene. Det kom der to små videoer ud af, som blev lagt på instagram. De to haner får mig til at grine, for de spiller op til hinanden med deres hanegal. De to forskellige hønsehold (røde amerikaner og franske skovhøns) går i hver sin hønsegård, og hver morgen klokken fem, når jeg åbner døren ud til gårdspladsen, hører jeg deres hanegal.

God weekend til dig
PS hvis du som jeg har Blogger som domæne, har du så prøvet det nye Blogger? Jeg har indtil nu ignoreret, at alle bliver skiftet til den nye i slutningen af juni og det anbefales, at man har prøvet det inden da. Måske skulle jeg tage mig sammen i denne weekend?

12 kommentarer:

 1. Uha, varme er ikke godt - jeg har det præcis som dig og bliver alt for inaktiv, når vi har rundet 22-23°.
  På den anden side bryder jeg mig på ingen måde om kolde havbade :-D
  Det er nogle nuser små rådyrlam, og de kan vist ikke gøre megen skade i jeres sommerhushave :-)

  Jeg tror I er rigtig gode til at introducere nye kolleger på en god måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, de kolde havbade kan man komme til at blive afhængige af, det kunne jeg godt tænke mig ;-)
   Tak, vi håber at vi får givet dem en god start.

   Slet
 2. Hvor er det dejligt at se det lille rådlam - sådan noget kan jeg slet ikke stå for :-)
  Haletudser mindede også mig om barndommens sommerdage, hvor jeg holdt meget af at lege ved åen bag min mormors have.
  Uha, skifter Blogger nu grænseflade - det er godt, du minder om det, så vi kan øve os!

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, de er så skønne, og du har jo haven fyldt med rådyr, det må være skønt.
   Der kunne gå lang tid med leg med haletudserne.
   Ja, vi må øve os.

   Slet
 3. Jeg kan heller ikke klare det varme vejr - især synes jeg, det er slemt, når det er varmt om natten. Jeg har jo atopisk eksem, og det blusser meget op i varmen, så sommeren er faktisk ikke min yndlingsårstid. Den eneste trøst er, at der sikkert er mange, der er glade for sol og varme :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, det må være hårdt med eksem her i varmen. Jeg synes også de varme nætter har været slemme, der er lidt bedre nattetemperatur nu.

   Slet
 4. De planter slår da blodkløver med flere længder.
  Det er gøgeurt, hvis jeg ser rigtigt.
  Fransk Skovhøne. Jeg ville have gættet på, at racen var Welsumer.

  Jeg ved ikke, om det blot er min hud, som er ældet eller også er solen meget skarp i år. Jeg tåler slet ikke dette års sol og holder mig derfor indendørs i dagtimerne med en stærkt udvidet siesta.
  Det passer også perfekt til, at natsprøjtning er det bedste for planterne når det er så varmt og solrigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. farmer, tak , det er Gøgeurt kan jeg se, når jeg slår det op.

   Det er godt at du tager dine forholdsregler, om det er den ene eller anden årsag.

   Slet
 5. Dejlige sommerbilleder. Det ser så hyggeligt ud med rådyr i sommerhushaven. De er vist ikke så populære i blomsterhaver.
  Ja, hvorfor skal Blogger nu lave om, når det har gået godt så længe :-) Haha. Det er fordi, det skal være lettere at bruge på telefoner, på små enheder. Jeg har prøvet. Jeg har ikke læst brugsanvisningen, hvis den findes :-) Men prøvet og det gik. Ingenting gik tabt undervejs. Men jeg er slet ikke færdig med at undersøge, hvordan det fungerer. Har endnu ikke set, hvor mine 12 år gamle indlæg ligger. Jeg håber, det er lige så let som før at få adgang til dem. Men vi må vænne os til det :-) Det skulle også være godt at prøve noget nyt :-) Jeg tror ikke, der er så mange, der bruger Blogspot platformen mere?
  Vi må støtte hinanden undervejs ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betty. Næh, de spiser også af folks sommerkrukker oppe i sommerhusområdet :-)
   Godt at høre, at du har prøvet det af, jeg må prøve det i weekenden. Og ja, vi må støtte hinanden :-)

   Slet
 6. Sikke et hyggeligt Bambi visit.
  Jeg er rigtig god til varme.. hvis jeg er i skyggen, sidder stille og drikker noget koldt. Ellers er jeg tenderende til småhysterisk ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. A+K, det var så hyggeligt
   Ha, så kan jeg også udholde varmen, til en vis grad :-)

   Slet