torsdag, juni 04, 2020

Morgenstund på gården

Jeg er den første, der vågner. I hvert fald inde i huset, men hundene vågner ved mine skridt og står logrende i bryggerset, da jeg åbner døren. Jeg finder mad til dem, og mens de spiser, sætter jeg vand over til te. Solen skinner og det regnvejr, som i går lød til at skulle være hele dagen, er endnu ikke dukket op.Da jeg åbner døren ud til, kan jeg høre, at de to haner også er vågne.

Hundene falder i søvn igen, Dexter i den ene kurv og Ayla vil som altid allerhelst ligge på måtten, når først vi er oppe. Jeg tømmer opvaskemaskine, rydder op efter alt blot blev smidt på gulvet, da jeg kom hjem i går.Jeg har haft to dejlige dage, i forgårs mødtes min studieveninde og jeg i Østerådalen efter arbejde. meningen var egentlig en gåtur og tid til at drikke te sammen. Vi nåede aldrig gåturen, for snakken gik og hun havde det lækreste hjemmebagt brød med og kage, resterne fra frokostbordet til hendes kolleger i anledningen af hendes sølvbryllup. Vejret var skønt og andre end os benyttede de opstillede borde og bænke i det skønne naturområde. Næste gang skal vi altså gå en tur, så jeg får set hele området.

Ingen billeder fra Østerådalen, men et fra min dejlige have
Under corona-nedlukning har vi ikke kunnet afholde gruppevejledning for patienter og pårørende sammen med diætisten. Det er vi så småt startet med, først med meget få deltagere, så vi overholdt forsamlingsforbuddet. Nu er forsamlingen øget i takt med anbefalingerne. Og i går var det min tur til at afholde vejledningen. Alle borde blev sprittet af før og efter, der var håndsprit overalt , te og kaffe blev serveret af os (og vi sprittede selvfølgelig hænder af konstant), de otte par sad med afstand mellem hinanden i det store auditorium. Det gik rigtig godt og det føltes så rart igen at kunne snakke med dem om, hvordan det var at komme hjem og svare på alle deres spørgsmål.Trætheden var dog markant i går aftes, da jeg kom hjem ved 20 tiden. Jeg var nemlig allerede i Aalborg lidt over 8, havde en tandlægetid der. Bagefter drak jeg te og spiste ostemad nede ved havnen. Der var det skønneste vejr og helt stille, byen var knapt vågnet endnu. Butikkerne åbnede ikke så tidligt, som jeg havde læst mig til, så for at få tiden til at gå, gik jeg på Espresso House og købte en frozen lemonade med pære og en kanelsnurre.Da lærte jeg, at sådan en kold drik skal nydes langsomt og i små slurke. Jeg sugede ordentligt til i sugerøret og så føltes det, som om min hjerne, mit hjerte og min krop frøs til is. Det gjorde så ondt, at jeg troede, jeg skulle besvime. Heldigvis var kanelsnurren stadigvæk lun, så jeg tog en lille bid af den og det hjalp. Føj for den, hvor var det bare væmmeligt, nu ved jeg hvordan brain freeze ala sphenopalatin ganglioneuralgia føles. Selvom den artikel, jeg linkede til eller denne her mest omtaler hovedpinen, så fik jeg som skrevet også ondt helt ned i brystet. Men jeg gjorde det rigtige, tog lidt lunt/tempereret at spise. Man kan også sætte sin tunge op mod ganen, der er der varmt og det afhjælper fænomenet.

Tilbage til denne morgenstund får jeg tømt tasker, sat ting på plads og hængt kjolerne fra de sidste dage på bøjler og til luftning. Landmanden er stået op, spiser morgenmad og tager hundene med ud, hvor de får skålene med vand til at slukke tørsten. Nu er landmændene i fuld sving. På grund af meldingerne om regnvejr er alle kartoffelmarkerne mekanisk renset for ukrudt de sidste par dage med lange arbejdsdage for landmanden. Det dur ikke at rense kartoffelkammene lige efter regnvejr, i mosejord gengror ukrudt med det samme i fugtig jord. Nu er de så i gang med alt det, der er blevet udsat under det hektiske forårsarbejde.


en byhare
yr.no har udskudt regnvejret til i aften, radarbilleder fra DMI viser, at det regner i Syd-Vestjylland og Vestfyn, så  jeg er spændt på, om prognosen holder eller om regnvejret når os i eftermiddag. Jeg har dog sat hundekurvene ud til udluftning, mens der bliver gjort rent herinde.

Klokken er 7.50, jeg har været oppe i to timer og har nået meget på de timer inklusive at spise morgenmad ved computeren. Nu vil jeg krybe sammen i min stol fra mit barndomshjem, finde et afsnit af en serie frem og nyde en times afslapning. Må du få en dejlig dag.14 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtig dejlig morgen. Min startede klokken 5 og jeg har også nydt, at jeg har haft så god tid, at der er friske grene af blomstrende Pibeved i alle vaser, rystet puder og tæpper og i det hele taget klart til endnu en dejlig sommerdag uden regn foreløbig. Rigtig god dag til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Liselotte og i lige måde. Det lyder lækkert med blomster i alle vaser, det må jeg efterabe når rengøringsen er over :-)

   Slet
 2. Det lyder som en dejlig morgen - mine bliver ofte lidt fortravlede, da jeg ikke står tidligt nok op til stille morgener; det bliver i weekenderne.
  Dejligt at se billeder fra havnen i Aalborg. Vi boede på et af havnehotellerne i efteråret, da vi havde en weekend i Aalborg, og turen langs havnen var bare helt fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, ofte kan jeg ikke sove længere end til 6, og ofte vælger jeg at stå tidligt op, for ikke at ødelægge søvnrytmen, selv om jeg godt gad sove længere :-)
   Der er rigtig skønt nede ved havnefronten og mange benytter det til gå eller løbeture.

   Slet
 3. Jeres have er utrolig smuk med alle de blomstrende buske. Det var dejligt at læse om din morgen. Jeg er A-menneske og tidligt oppe hver dag - har mest energi først på dagen. Det er vist lige som dig? Livet som jeres på en gård minder mig om min barndoms mange besøg på en stor gård.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Madame, haven er virkelig i sit es på det her tidspunkt. Dejligt at mine ord vækker minder om din barndoms besøg på en gård.
   Jeg er både A og B menneske, kan egentlig godt lide at være oppe til midnat, men det straffer sig, hvis jeg gør det for meget, så får jeg søvnløse nætter efterfølgende.

   Slet
 4. Så vidunderlig en morgenstund.
  Den oplevelse du beskriver efter dit møde med en Frozen "drik", har jeg også erfaring med. Er nu blevet helt vild med dem, og ved at en vand altid er dejligt at have med, hvis tørsten er stor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, de morgenstunde lever jeg højt på. Sådan en drik skal ikke bruges til at slukke tørsten her og nu :-)

   Slet
 5. Se hvilken morgenstund, som Svante synger :-) Dejlig morgenstemning hos dig. Hvor er det godt, I er kommet i gang med gruppevejledning igen. Jeg er sikker på, det er meget brugbart for ptt. og pårørende.
  Skønne billeder fra Aalborg Havn. Jeg skal på besøg i Aalborg i næste uge, men jeg ved ikke, hvad vi skal opleve. Det kommer også an på vejret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, en skøn sang at få koblet sammen med mit indlæg, tak. Jeg håber inderligt at vi får lov til at udvide tilbuddet, for vi har fået så mange positive tilbagemeldinger.
   med din interesse for kunst skal du vist opleve Kunsten, blot ikke i stegende varme. Jeg vil anbefale en gåtur med fokus på de mange street art malerier: https://www.visitaalborg.dk/aalborg/oplevelser/street-art

   Slet
 6. Der er noget rituelt og trygt over din morgenrutine.
  Østerådalen er et dejligt område, men det er stort, og at se det hele på én dag er optimistisk. Spred hellere den glæde over flere dage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, ritualer er med til at give tryghed, og fridagens morgen rummer denne gode mulighed, hvor arbejdsdagens morgenrutine er lidt anderledes, men også god.
   Jeg er helt klar over at det er et stort område, så der er grobund for flere gåture med gode snakke :-)

   Slet
 7. Din reaktion på de frosne drik kan jeg ikke genkende, men jeg drikker også helst vand med halvt is og halvt vand - er til gengæld mindst en halv time om at drikke et krus cafe latte, hvor John kan kværne et krus sort, varm kaffe ned på et par minutter. Sjovt, at der er sådan en forskel på, hvordan vi reagerer på kulde og varme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg drikker helst vandhanevand, kan godt køre køleskabskoldt vand ned meget hurtigt, jeg er generelt hurtig til at drikke (og spise) men den her drik var godt nok for kold til mit drikkemønster :-)
   Ja, det er sjovt så forskellige reaktioner vi har. Min mor havde svært ved blot at sætte et glas til munden og så drikke det hele i en køre, det har jeg ingen problemer med.

   Slet