søndag, maj 31, 2020

Jeg vil uuuuuuuuuuud, ud under åben himmel

Sammen lagde vi en god plan, og målet blev nået. Vi kom på veje, som end ikke landmanden kan huske, om han har kørt på i sine unge dage. Og vi fik os en is, ikke ved det blå ishus i Tversted, for det og dets tvilling havde lange køer og folk holdt ikke afstand. Til gengæld havde det 3. ishus plads og folk, der holdt afstand.
Da vi lavede ruten på computerne, ville programmet godt nok have os en anden vej på et tidspunkt, men vi gennemtvang vores ønske, med det resultat, at vi kom ud på grusveje i en smuk skov. Vores motorcykel er ikke designet til grusveje, men vejen var heldigvis tør og stabil, så vi kørte den smukkeste tur gennem skoven.


På vej hjem kørte vi efter næsen og kom faktisk også steder, vi ikke havde været før. Jeg elsker disse ture ud i det danske sommerland. Og husk nu, at hvis du har tip til smukke veje eller skønne seværdigheder i området fra Hvide Sande til Tønder og fra Tønder til Svendborg, så hører jeg gerne fra dig.

Nu må jeg videre, for vi har besluttet at invitere gæster i dag, kun to, men landmanden har nærmest ikke været sammen med flere end mig, medarbejderen, pensionisten og akademikeren (de sidste to er jagtkammerater), så vi starter langsomt ud. Der er bagt boller, brownies og en frugttærte med ribs er i ovnen. Rygfilet skal marineres og kartofler skal gøres klar til aftensmaden. Det er en festdag, denne smukke pinsedag.

Må du få en dejlig dag.
22 kommentarer:

 1. Dejlige billeder :) jeg elsker også ture ud i det danske land, som du ved, og vi kører også gerne af små, snedige veje, hvor vi aldrig har været før.
  God søndag <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Helle, og jeg ved at I også kører ud på skønne ture :-)

   Slet
 2. Det var en dejlig tur, du her tog os med på :-) Rigtig god pinse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Randi, og i lige måde

   Slet
 3. Det tredje ishus i Tversted? Er der kommet et nyt eller er det grillen (også med salg af is), du besøgte.
  Museet Tirpitz i Blåvand er mere end et besøg værd, bemærk at man skal bestille tid (corona!).
  Hvis du ikke selv har tænkt tanken: Lørdag er skiftedag i de allerfleste udlejningssommerhuse (og campingpladser), så der er trængsel på vejene.
  En tur til Fanø, men I vil ikke blive de eneste turister. Der er to byer, der er charmerende på hver sin måde. På færgeturen er det ofte muligt at se sæler. En anden af vadehavsøerne er også en mulighed.
  Vandtårnet i Tønder med udsigt over det flade land eller ditto fra Ribe Domkirke.
  Mvh.
  Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Kristine, i lørdags var det mest et ishus, men ja man kan også købe grillmad der :-)
   Tak for gode forslag.

   Slet
 4. Ture i det blå ad ukendte veje er også noget vi nyder så ofte som muligt, men aktionsradius bliver jo større og større efterhånden :-)
  Det kan dog stadig lade sig gøre, og jeg håber I finder nogen på jeres tur sydover. Tåsinge og Thurø kan anbefales at besøge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen,det er dejligt med ture ud i det blå, men efterhånden bliver det nemlig sværere at finde ukendte veje :-)
   Tak for gode forslag

   Slet
 5. UPS: Og ikke at forglemme Christiansfeld for den særlige infrastruktur og bygninger(s funktion) grundet at byen blev grundlagt af hernhuterne i slutningen af 1700-tallet.
  Mvh.
  Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå ja, stavning skal være korrekt: Herrnhuterne. Der er også gode honningkager at købe.
   Mvh.
   Kristine

   Slet
  2. Kristine, Christiansfeld er en skøn by

   Slet
  3. Og vi har en Hernnhuter stjerne, som jeg er rigtig glad for :-)

   Slet
 6. Sikke en dejlig tur I var på. Jeg nød de skønne billeder :-)

  SvarSlet
 7. Tak for turen.
  Netop i disse dage savner jeg motorcyklen.
  Dejligt med rapsmarker i fuld blomst. Vores er næsten afblomstrede. Det er de par hundrede km nordligere der gør det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Farmer, jeg tror snart at motorcykelture er en saga blot her, desværre, men det er jo ikke mig, der kører, og indimellem er det lidt nemmere i en bil blot at holde ind og gå på opdagelse. Motorcykeltøj er tungt og besværligt at få af :-)

   Slet
 8. Det er en lige en tur efter mit hoved - jeg elsker også ture ud i det danske sommerland. Hvor er det smukke billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Madame,I er også rigtig gode til at komme ud og se jer omkring.

   Slet
 9. Nyder at følge med i dit liv - tak fordi du deler. Her i vores lokalområde, nyder vi naturen omkring Nymindegab, Esehusene i Nymindegab, Nymindegab museum, Bork Vikinger, Tipperne, Filsø, Glasgården Henneby, Henne Mølle Å og Badehotellet, naturen omkring Børsmose, Grærup Langsø - mange muligheder for at gøre stop, inden I fortsætter ned langs med Vadehavet. Rigtig god tur - de bedste sommerhilsner Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Bente. Nogle andre står for overnatninger og vi skal faktisk overnatte ved Nymindegab :-) Så det er perfekt med så mange skønne muligheder. Bork Havn har jeg besøgt.

   Slet
 10. Bente rammer lige ind med den tur jeg først fik lyst til at opfordre til. Det er et område helt anderledes en det nordvestjyske, som du/I jo kan tage noget af på en søndags tur her og der.
  Jeg har selv oplevet det med manglende respekt i forbindelse med afstand. Godt der var et ishus hvor du / I kunne få en is.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, tak for opbakning til den tur.
   Vi agerer meget forskellige i forhold til hvad vi kan acceptere af nærvær lige nu.

   Slet