lørdag, maj 30, 2020

Pinsen står for døren

Den inkluderer arbejde for mit vedkommende, jeg har valgt at arbejde på mandag. Der er seks Søgnehelligdage i foråret og vi skal arbejde halvdelen af dem hver især, så jeg valgte påskemandag, Kristi Himmelfartsdag og pinsemandag. Jeg glæder mig til en dag med fokus på de indlagte patienter. Til daglig er mit fokus på mine nye kolleger, på opdateringer af mine kolleger i øvrigt og på opfølgningstilbud til patienter, som udskrives direkte hjem fra os med lette følger efter deres Stroke (blodprop/blødning i hjernen). Det sidste har været skåret væk i corona-tiden. Nu er vi ved at åbne op med meget små hold, så vi kan overholde alle krav om afstand. På onsdag er det min tur til at have et hold, det glæder jeg mig også til.



Hver morgen og hver aften tjekker jeg, om der er kommet nye patienter fra de to kommuner, hvor vi skal fortsætte med et opfølgningstilbud lig det, jeg blev interviewet om i det tidlige forår. Denne gang skal det dog strikkes sammen, så det kan køre i en driftform, altså uden tilskud fra projektmidler. Det er jeg spændt på. Alene det, at jeg er nødt til at tjekke sygeplejejournalerne hver dag for at sikre, at vi finder de mulige kandidater, siger noget om, at det er en tidskrævende proces. Og jeg gad godt, at nogle datafolk så på, om det ikke kan gøres via datatræk. Samtidig er andre kommuner interesseret i at finde en model, der passer til deres kommune og deres tilbud. Så nu hvor vi åbner op, åbnes der også op for videomøder og sidenhen fysiske møder, så vi kan finde ud af, om det kan lade sig gøre.



Lige nu vælger jeg at konvertere det ekstra arbejde, jeg har morgen og aften, til at jeg indimellem først møder klokken 8. Det passer mig perfekt og giver mig ro fra morgenstunden. Jeg nyder at kunne sove til klokken seks i stedet for klokken fem.



Kartoflerne er i jorden, de har alle fået kammet jorden op omkring sig og der er renset for ukrudt første gang. Det sidste bliver så en tilbagevendende proces, for landmanden har valgt, at der ikke skal sprøjtes for ukrudt. Så han kommer til at arbejde meget, for der er godt gang i ukrudtet. Det bliver nærmest sådan, at når sidste mark er renset for ukrudt, kan han starte forfra, indtil den dag hvor kartoffelplanterne er så store og dækker hele marken og dermed  kvæler ukrudtet.



Når det sker, kan vi tage på en lille motorcykelferie, forhåbentlig. Er der noget, jeg har lært i de sidste 37 år, så er det at med landbrug og det danske vejr kan man aldrig vide sig sikker på, at planer holder. Og så kan vi så tilføje en corona-virus oveni. Men planen er lige nu, at vi vil køre en tur ned langs vestkysten, hele vejen ned til Tønder og så tager vi også en tur til Sydfyn. Så har du nogle skønne ruter, vi skal køre eller gode seværdigheder, vi skal se, så må du meget gerne skrive i kommentarfeltet.



Landmanden er ude i marken med en traktor, Ayla er med, Dexter gider ikke at køre traktor, så normalt er han hos mig i bryggerset. I dag er han dog syg, og efter at jeg har vasket bryggergulv flere gange pga. tynd afføring, må han lige nu være i hundegården. Nu vil jeg tage en kop te med ud på miniterrassen, lukke Dexter ud og så kan vi sammen nyde starten på den næstsidste dag i foråret.

God pinse til dig.




6 kommentarer:

  1. Vejret kan vi ikke stille noget op imod, men jeg kan krydse fingre for, at Covid-19 ikke forhindrer jer i at holde en danmarksferie.
    Og nu må din søn og svigerdatter da være glade? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, vi krydser fingre :-) Og ja de må være glade, jeg har slet ikke snakket med nogen af dem, havde ikke set det i går og er først kommet hjem fra motorcykeltur nu :-)

      Slet
  2. Hvor lyder det hyggeligt, at I kan se frem til lille motorcykelferie langs vestkysten og på Sydfyn :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, det glæder jeg mig også til :-)

      Slet
  3. Jeg kender lidt til det at arbejde helligdage etc. gennem yngstepigen. Hun arbejder også på mandag. Samtidig er det hendes arbejds weekend, der som hovedregel begynder med en aftenvagt fredag, lørdag en 12 timers, søndag en dagvagt, normalt fri mandag, men denne weekend kommer en dagvagt.

    Tankerne fik lige løbepas, har det svært med "regneark" når det handler om nogle med en puls. Jeg er blevet fejlbedømt ved flere lejligheder, når regnearksmodeller skal finde en løsning, hvor efter en personlig samtale fortæller en helt anden historie. Jeg rammer så meget ved siden af, og jeg er ikke alene om denne oplevelse.

    Årets landsby ligger lige lidt fra Ringkøbing, hvor der blandt andet bliver lavet whiskey. Det hedder Stauning Whisky. Måske en ide.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, ja du har det tæt på, og er nok også netværk for at det kan gå op i en højere enhed.
      Når jeg snakker om datatræk, så gælder det ikke folks behandling, men derimod hurtigt at kunne finde dem, der er udskrevet direkte hjem til med en blodprop eller blødning i hjernen.

      Stauning er slet ikke en dum ide , tak

      Slet