onsdag, maj 13, 2020

En plads i solen - solskinsstråler i mit liv


 • At blive budt på søndagsmorgenmad sammen med landmanden i sommerhuset hos datteren
 • At gå en aftentur med udkig til grønne marker og skyer, der er drysset udover en himmelblå himmel • At blive glad ved at se på farven på mine sko, selvom de nu må opgive ævred.


 • At finde en plads i solen, mens andre arbejder (jeg på kontoret og landmanden ved kartoffelsorteren)  • Jeg holder søgnehelligdagsfri, erstatningsfri for min arbejdsdag 2. Påskedag. Og en solstråle lige her og nu var en medarbejder i vores el-selskab, som kunne finde ud af rodet omkring fusionering og vores aftaler. Ikke nok med det, han tilbød af sig selv, at jeg skulle ringe efter fusionering og spørge efter ham, så vi kunne sikre os, at alt er gået som det skal på trods af breve og mails, som var en fejl og som gjorde mig helt forvirret til sidst. Det kalder jeg god kundeservice.


Til de havekyndige læsere: Vi har stadig nattefrost. Der var rimfrost på græsset i morges. Skal jeg klippe mine roser ned? Kan jeg plante blomster i krukker eller er det dumt?

Blomsterne og jeg skulle nødig hænge med hovedet. • Sjældent har jeg nydt vores japanske kirsebærtræ som i år, det strutter virkelig af livslyst • Desværre har jeg ikke billeddokumentation, men tilskuere ville have haft en fest med at se de fem søskende, alle 50+ forsøge sig med videogruppesamtale på messenger. Hold nu op som vi grinte. Ind imellem så vi kun hårtoppe på hinanden, vi snakkede i munden på hinanden (som vi altid gør) og til sidst kunne vi ikke finde ud af at slukke (læs jeg og min ældste lillesøster kunne ikke). De andre var koblet fra, vi grinte bare og jeg var irriteret over, at jeg ikke kunne finde ud af at få slukknappen frem på min mobil, så på et tidspunkt trykkede jeg på det irriterende ikon med videoeffekter, som hele tiden sad midt i billedet af mig. Så knækkede min søster og jeg sammen af grin, da jeg trykkede på de forskellige effekter. Jeg var ret øm med en turban og ansigtsmaske, jeg lignede et spøgelse.

 • Håber du får en dejlig dag med smil, latter og sol på næsen.


10 kommentarer:

 1. Den dattersøndagsmorgenmad ville jeg også være blevet glad af :-)
  Du kan sagtens klippe dine roser ned, ellers får de alt for livskraftige skud alt for højt oppe. Jeg klippede mine ned allerede i slutningen af marts. Vi har godt nok ikke så meget nattefrost som jer, men det er da sket, og roserne har det fint.
  Hvad krukkeblomsterne angår, kommer det an på, hvilke du har tænkt dig at plante.
  Jeg gad godt have været en flue på væggen til den søskendekonference :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi har det vist begge sådan, at når nogen laver mad til os, så nyder vi dobbelt så meget som andre, og når det så er lækkert, bliver nydelsen endnu større.
   Tak for rådene.
   Jeg griner stadig, når jeg tænker over det.

   Slet
 2. Hvor er det hyggeligt med morgenmad hos jeres datter i sommerhuset.
  Smil og latter er bare så vigtigt - og det er I gode til :-)
  Vores roser står fint trods nattefrost, men det er værre med de blomstrende frugttræer.
  Sikke et flot japansk kirsebærtræ, I har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, vi nød det og tak :-) Det lyder godt med jeres roser, så må jeg hellere klippe mine ned i morgen.

   Slet
 3. Lækker morgenmad i det bedste selskab :)
  Jeg ville vente med krukkerne, det har vi gjort.
  Roserne kan du sagtens klippe nu, vi har flyttet et par stykker for et stykke tid siden, de kæmper med frosten og tørken. Jeg har ikke prøvet videosnak, jeg kan sagtens nøjes med lyd, hvis nogen absolut vil snakke med mig. Min datter foreslog påskefrokost på den måde, men det gad jeg simpelthen ikke, enten mødes vi eller så gør vi ikke. Det lyder, som om I havde en fest :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, det var skønt.
   Tak for gode råd med krukker og roser. Jeg må hellere komme i gang i morgen.
   Jeg har heller ikke prøvet gruppesamtale på video før (jo i arbejdsmæssig sammenhæng), men det var nu ret hyggeligt. Svigerdatter og søn er sammen på den måde, fordi de er adskilt pga sygdom i hendes familie i Norge. Det har de været i snart to måneder.

   Slet
 4. Det er dejlige stemningsfulde billeder, der følger med din tekst. Hvor hyggeligt med morgenmad hos datteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. Vi nød det rigtigt.

   Slet
 5. Så mange vidunderlige solstråle hit. En dejlig stund med datteren, og øv der ikke lige var billeddokumentation fra søskende videomøde. 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, der er mange små solstråler i hverdagen :-)

   Slet