lørdag, juni 17, 2023

Hele tre ting

 Hver uge består af tre arbejdsdage. Denne uge bestod af tre kursusdage, hvor jeg var tovholder alle tre dage. Det var hårdere end jeg havde regnet med. To af kurserne er jeg vant til at afvikle, et kursus var nyt. Vi afviklede kursus for vores sommerferievikarer i håb om at give dem en grundform at bygge på og samtidig få gjort klart, hvad forventer vi og hvad mener vi er opgaver for de fastansatte kolleger. Fordi vi er en specialist afdeling, er det ikke alt, at vikarer kan gøre. 

Det blev tre gode dage. Og min kollega, som er norsk, fortalte at den norske video, jeg viste i forrige indlæg, har fået en efterfølger, som handler om stroke. 1 minut og 43 sekunder varer den, det kan du vist godt nå at se :-)



Det blev også ugen, hvor jeg arbejdede 24 timer lig 3 vagter i løbet af 32 timer. Først 8 timers kursus, så 8 timers aftenvagt,  hjem i seng og næste morgen 8 timers kursus. Jeg skulle  være ansvarshavende og det er meget længe siden jeg har prøvet det. Jeg vil hellere passe patienterne eller være trombolysevagt.

Hele aftenholdet bestod af unge, dygtige  kolleger, som havde været her maks 1 år plus 2 sygeplejestuderende som vikarer. Det gik faktisk rigtig godt, vi havde travlt men ikke på den hæsblæsende kaotiske måde, som de sidste mange dage havde været. Jeg havde nok at se til, men der hvor jeg måtte bruge en livline og ringe til en ven, handlede ikke om patienterne, men om ITsystemet, hvor vi udskriver, overflytter og tager mod. 

Aldrig før er jeg blevet kaldt sej så mange gange i løbet af et døgn af mine kolleger. De er ikke vant til, at jeg går i en ansvarshavende vagt, selv om jeg gennem rigtig mange år har haft de vagter. Så tre vagter på 32 timer = sej sygeplejerske :-)


jeg fik en lille pause udenfor inden aftenvagten

Hjemme fryder jeg mig over mine små buketter rundt i huset. Jeg gad godt, men er ikke en, der sørger for buketter indendørs.  Men i sidste uge købte jeg tre buketter, en med gerbera,  en med allium og en med vinget hingebæger. Er du nu blevet blomsterekspert, Lene? Overhovedet ikke, men Ellen anbefalede google lens, så den kunne jeg finde blomsterne med.

Hele tre vaser blev fyldt med de tre blomsterarter og så blev der endda til en lille vase udover disse. De har holdt godt, så det bliver ikke sidste gang, at jeg kaster mig ud i det.


Datteren ville gerne til havet og bade en dag, så vi kørte sammen derop, vi andre to nød vejret og solen, mens hun badede. Bagefter inviterede vi hende på aftensmad på Futten. Et af de spisesteder, der har været i Blokhus både efter og før vi fik sommerhus deroppe. Ellers er der mange, der har skiftet navn undervejs.

Vi var tre på stranden og ved bordet, men der var dog mange flere på stranden end bare os tre.



Jeg er ikke god til denne varme, så det er ikke mig, der ligger udenfor i solen. Jeg er glad for vores små vinduer i stuehuset, som kombineret med træerne på vestsiden sørger for at der ikke kommer megen varme til stuen. Dagens dont har bestået i at vande blomster, vaske tøj og slappe af. 

Hele tre ting. God weekend til dig.




8 kommentarer:

  1. Wow! Jamen du ER sej❤️ Alt godt til dig og dine!

    SvarSlet
    Svar
    1. Anonym, tak 🙂 mine kolleger er seje hver dag året rundt ❤️

      Slet
  2. I er alle seje og jeg er helt sikker på, at din erfaring, viden og kunnen medvirker til, at i alle yder der bedste, i kan.
    Og så griner jeg lidt af den lille norske film, for jeg sad og spillede den for mig selv i nat og den nye sygeplejerske i vores team er norsk og lavede straks en parodi af den på norsk, som lød helt ustyrlig morsom 😂 - jeg tror, jeg må se den igen for mig selv, for den er god og informativ.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Henriette. Vi er alle seje i sundhedsvæsenet 🙂 og den parodi gad jeg godt have hørt

      Slet
  3. Google lens er blevet et uundværligt værktøj for mig - det går bare så lynhurtigt at få et svar.
    Og ja, vel er du sej, Lene :-)
    Jeg lovede mig selv, da vi flyttede i Den Stråtækte, at jeg altid ville have friske, og helst egne, blomster i vaserne. Det kan være lidt svært i et par måneder om året, men i det store og hele har jeg holdt det … der går nærmest lidt sport i det.
    Og denne her anonyme kommentar er altså fra mommer Ellen. Min iPad vil åbenbart ikke kendes ved mig :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, tak og jeg havde genkendt dig inden du skrev dit navn :-) For netop dit ønske om at fylde huset med buketter fra egen have var i mine tanker. Men så skal jeg jo have bede med blomster og det går ikke. Jeg får ikke passet og plejet dem, så jeg må købe mig til den smukke luksus det er :-)

      Slet
  4. Jeg er glad for at sykepleiersker er eksperter i at redde liv.

    Uden at overdrive er jeg blevet reddet 2 gange inden det var for sent, og så iøvrigt passer man godt på mig nu. Det er jeg meget taknemmelig for, - jeg føler mig priviligeret men også lidt nyttig :)

    Det er godt med en tur til stranden, når det er meget varmt, og nu kan det være ligemeget ... nu er det ikke så varmt. Godt I nåede at være i sommerhus mens det var varmt.

    Du arbejder meget på de 32 timer, det er hårdt, - håber der er en god stemning og et godt arbejdsmiljø med støttefunktioner.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Anonym, havde ikke set din kommentar. Godt at læse at du er blevet reddet og passet godt på.

      Slet