lørdag, maj 12, 2012

DET BEDSTE

er at vågne og vide, at alle værelser er fyldt med sovende mennesker.

Helt sovende var alle dog ikke, landmanden var stået op for at arbejde, men regnen havde sat en stopper for hans planer. Nu hygger han sig med sin iPad, den julegave var jeg heldig med. Den bliver brugt flittig i disse dage, hvor vejrudsigten og radarbilleder lynhurtigt kan findes frem. Han er ikke bundet af at sidde foran computeren, men sidder lige så ofte sammen med medarbejderne. For mig at se er det også en god læringssituation for vores elev, han lærer hvordan landmanden kombinerer sin viden om kartofler og jordens beskaffenhed med vejrudsigter. Datteren var også stået op, det er helt tydeligt at hendes retræteophold har været godt for hende, hun beskriver det selv som det bedste, hun har gjort for sig selv længe. Nu er hun løbet sig en tur inden morgenmaden, de gode takter fra øen skal holdes ved lige.

Svigerdatteren og sønnen sover endnu, det skal de have lov til, og jeg øver mig på det, mine kloge børn gav mig med fra påskeferien: Jeg skal lade være med hele tiden at ville planlægge, jeg skal lade være med hele tiden at prøve at leve op til de forventninger, jeg tror, de andre har til mig og weekenden. Jeg skal prøve blot at være til stede og nyde mine børn, min svigerdatter og min mand, nå ja også Istvan. Istvan må ikke komme i resten af huset i disse dage, vores svigerdatter er multiallergiker, så han må nøjes med en åben dør til køkkenet, hvor han kan holde øje med os. Jeg har dækket morgenbord med hjemmebagte boller og hjemmelavet marmelade, men også med havregryn, mysli, A38 og frisk frugt, ikke fordi jeg forventer et fælles morgenbord, men fordi jeg har lyst til at nyde morgenen i huset, hvor folk går til og fra morgenbordet.

Om lidt vil jeg finde gummistøvlerne frem og gå en tur.

Det kan kun blive en god dag. Håber du også er vågnet til en god dag.

P1030325

15 kommentarer:

 1. Hmmm - tror også jeg planlægger meget, men i planlægningen ligger også refleksion og glæade for mig, så jeg vil nok ikke lade være med at planlægge. Men det med forventningerne kan jeg sagtens være enig i - ens egne er nok tit de værste at få styr på. Hav en god dag i familiens skød :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pollyanna, de der forventninger kan sommetider spænde ben for en hyggelig dag, fordi man (jeg) stæser rundt :-)

   Slet
 2. Det med at planlægge, er ikke så nemt at lægge af sig.....

  Her har det allerede været en laaaang lørdag, for teenagesønnen ringede kvart i 4. Han var landet meget langt fra hjemmet sammen med en ven. De var faldet i søvn i natbussen:) Så jeg måtte starte bilen og hent de meget taknemmelige ungersvende i en lun bil. Og så kunne jeg jo ikke falde i søvn igen.

  Græsset er slået, Mads og monopolet underholder, en familiefødselsdag venter. Dejlig lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, godt at de ringede og godt at du hentede, jeg kan nemlig en grum historie om en teenager, som selv ville klare det og for vild i sin rus og druknede.
   Her er græsset stadig langt, men vi hygger os :-)

   Slet
 3. Efter at have været tæt på alvårlig sygdom planlægger jeg intet. Jeg er også meget priviligeret ved at være folkepensionist og efter at være kommet ud af et død ægteskab på 30 år lader jeg kroppen og energien bestemme. Det blæser en hel pelikan uden for så jeg vil sætte mig ved mit bord med udsigt til haven og så vil jeg lave nålefilt.
  Tak for din altid gode indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Lotte. Det lyder hyggeligt med dine lørdagsplaner :-)

   Slet
 4. Herlig morgen. Det giver stof til eftertanke! Både af den ene og den anden slags.
  Den tekniske slags: iPad - som jeg også overvejer.
  Den spiselige slags.. Dine måltider lyder altid så dejlige!!
  Den mentale slags: det med at ville kontrollere alt. Det er jeg også slem til - og det er svært at lade være!

  Tak for et inspirerende lørdags indlæg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Stine, det er nemlig slemt at ville kontrollere, og så har jeg endda kun to børn ;-)

   Slet
 5. Jeg kan mærke, at jeg er vågnet til en dejlig dag. Jeg var ude at køre klokken 4.30 i morges, og allerede da var dagen smuk. (jeg skyndte mig dog i seng, da jeg kom hjem igen).
  Du rammer lige der, hvor jeg kan lære noget. At slappe af og give slip, når der er flere i huset. Lige nu er jeg alene i huset med hunden, så jeg planlægger absolut intet og nyder bare roen. Dejlig lørdag hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, håber at weekenden blev god og dejlig :-)

   Slet
 6. Dejlig dag, godt begyndt i hvertfald. Mon ikke også fortsættelsen blev god?

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, den blev bare god :-)

   Slet
 7. Ja, det er jo også tiden for feriePLANLÆGNING - og min mand vil så gerne planlægge og rykker i mig - men det vil jeg ikke i år ... selv om det er meget svært at sige nej, for solen skinner jo altid på bureauernes billeder. Lige nu er det Bornholm, han gerne vil til. Kroatien og Norge har også været oppe og vende i de seneste uger.

  Planlægning og forventningens glæde er jo en vigtig del af ferien, men ...

  Sidste år holdt vi en uges ferie på Ærø - i det værste regnvejr nogensinde - nedbøren slog alle rekorder lige der og lige i den uge.

  For et par år følte jeg også at ferien (på en græsk ø) blev ret ødelagt af regnvejr.

  Dette in mente svor jeg sidste år, at jeg ikke ville booke en sommerbolig nogen steder til den næste sommerferie.

  Jeg vil bare vente og tage bestik af vejret i år, og så hvis vi (jeg) skal nogen steder, så tager bliver det et sted, hvor solen skinner.

  'Der findes ikke dårligt vejr - der findes kun forkerte klær' hører altså ingen steder hjemme i min sommerferie - jeg arbejder ude hver dag, så jeg kender alt til at klæde mig efter vejret ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Laila, i mange år kunne vi ikke planlægge ferien, vi drog af sted med campingvogne, når landmanden gav grønt lyd for at vi kunne køre, dog altid kun i Jylland. Så jeg nyder at have en ferie at glæde mig til, men jeg kan godt følge dig i, at det er skønt at kunne garantere sig selv en solferie :-)

   Slet
 8. It's going to be ending of mine day, except before ending I am reading this great paragraph to increase my knowledge.

  Here is my web-site auto title loans

  SvarSlet