onsdag, maj 23, 2012

HVAD DU ØNSKER SKAL DU FÅ

Sønnen bliver 25 i weekenden, han kommer hjem og bliver fejret med gæster til kagebord og pålægskagemand til aften (og nej jeg ved godt, at sjællændere ikke ved, hvad det er, bagerne i hovedstaden har troet, min svigerdatter var tosset, når hun spurgte efter det)

P1030379

Jeg troede, at jeg skulle køre det traditionelle kagebord, men nej, den unge mand ønsker sig scones med clotted cream. Jeg ved godt, at clotted cream kan jeg ikke få her i Danmark, men har du en god opskrift på scones og forslag til andet tilbehør? Nå ja så ønskede han sig en afskyelig kage, som jeg har set på nettet, men ikke kan finde link til lige nu. Tre forskellige købte frugttærter lægges sammen med hvid købekagedej imellem og omkring, den bages og så kommes der et eller andet afskyeligt færdiglavet creme på dåse på. En rigtig amerikansk ide. Jeg har sagt nej! Nu må jeg så finde på en anden kage, eller også ender det med en lagkage som vanligt.

P1030383

P1030387

Udenfor har vores unge elev lært at betjene den store havetraktor, så nu ligner vores have en park, det er fordelen med græsplæne. Rhododendronbuskene kappes om at se smukke ud, vi har dem ved terassen, langs plænen og omme bagved.

P1030386

Jeg har nydt teen på terrassen, og nu skal der bæres gamle blomster i krukker om til vaskepladsen, så jeg kan starte morgendagen med at svinge højtryksrenseren. Ikke mere bloggeri, der skal også laves aftensmad inden korsang. Er det ikke skønt, som vi sveder?

14 kommentarer:

 1. Du milde, sikke kreative kager den unge mand drømmer om. Vi må da vist opdateres på, hvad det ender med....

  Det er dejligt med sol og varme, - selvom det er kommet lidt brat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, ja den unge mand har altid haft sine egne ønsker ;-)

   Slet
 2. For lang tid siden anbefalede du en bog, som jeg læste med stor interesse. Den var om en am. hjerneforsker, som fik en blodprop i hjernen og kunne følge sin egne sygdom og helbredelse.
  Nu har jeg læst Lisa Genova: Et helt nyt liv og vil lige nævne den for dig - i fald du ikke er stødt på den. Den beskriver en ung kvinde, som pga et trafikuheld får en hjerneskade med neglekt og hendes kamp for at få en alm,. tilværelse igen. Selv om det er en roman, må den have interesse for dig. Venlig hilsen Else Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Else Marie, jeg har faktisk tænkt at låne den, for jeg har tidligere læst hendes bog om en kvinde med demens, og den var rigtig god :-)

   Slet
 3. Du har fuldstændig ret i, at en sjællænder ikke aner, hvad en pålægskagemand er ... kan vi lige få et billede, tak? :-)
  Det var dog et skrækkeligt kageønske din søn har ... er det i ren trods efter den gode opdragelse, han har fået hos dig? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, du får et billede, hvis jeg husker det :-)
   Min søn har altid gået sine egne veje, og faktisk har han vældig god sans for god mad, så jeg tolker det som sådan noget ungmandnørderi :-)

   Slet
 4. Til lykke med sønnen! Sjovt med hans kageønsker - jeg troede kun, det var små børn, der ønskede sig mad/kager, som man ikke vil lave, fordi det er for mærkeligt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, jeg må have fundet linket, for mænd roser kagen til skyerne ;-)

   Slet
 5. Tillykke med det unge menneske trods hans bizarre kagevaner. Ydrk, godt jeg ikke skal spise sådan en kage, kan godt forstå du nedlægger veto! Kunne forresten godt tænke mig at låne jeres unge hjælper og hans maskine, for det tager mig ca. 4-5 timer at slå græsset rundt om huset her med en almindelig selvkørende klipper selvom den går hurtigt. Knus og mange hilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fru Jensen, det kan jeg godt forstå, det er også dejligt, når andre slår græsset. Her var det min opgave tidligere med den lille havetraktor, og det tog også mange timer, når jeg skulle slå græs på 2 gårde. Nu er jeg heldigvis ikke blevet introduceret til den nye havetraktor, og jeg har heller ikke tilbudt at lære det :-)

   Slet
 6. Bare lige for en ordens skyld, Lene - man kan godt skaffe clotted cream i København :-)

  Tante T (i Viktoriagade på Vesterbro og i Torvehallerne på Israels Plads) har denne hér:

  http://tante-t.dk/mundgodt-delikatesser-42/godbidder-paa-glas-45/clotted-cream-170-gr-789.html

  ... og jeg er ret sikker på at de også har én hos Løgismose på Nordre Toldbod.

  Måske kan du sende et bud afsted :-)?

  I må have en skøn og festlig dag!

  Mange hilsner,
  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lise, så ved vi næste gang, hvor det kan købes :-)

   Slet
 7. Tillykke med sønnen, og god fornøjelse med kage kreativiteten.. :-)

  SvarSlet