mandag, maj 14, 2012

LÆSEGRUPPE

Min svigerinde har spurgt mig, om jeg vil være med til, at vi danner en læsegruppe, og det vil jeg rigtig gerne. Men hvordan starter man sådan en? Hvor tit mødes man? Hvordan snakker man om bøgerne? Se nu ved jeg godt, at det må vi da selv bestemme, men lidt inspiration fra blogland er ikke at kimse af. Jeg har før prøvet at være i en læsegruppe under aftenskolen, hvor der var en tovholder, som havde bestemt bøgerne og havde forberedt sig på at styre gruppen gennem aftenen, så vi fik noget at tænke over.

Jeg er sådan en hurtiglæser, så jeg glemmer hurtigt det læste, så hvis nogen vil diskutere en bog senere hen, er jeg nødt til at få små resumeer af handlingen for at kunne huske. De bøger, jeg læste i læsegruppen, kan jeg faktisk bedre huske og også derfor vil jeg gerne prøve at være med i en læsegruppe.

I dag skulle min svigerinde låne den tredje bog af Linda Ollson, vi havde begge to fridag, så jeg fik te og hjemmebagt knækbrød, uhm det smagte. Vi fik snakket både om bøger og vores kære børn, to gode emner ;-) Bagefter fik jeg lånt nye bøger, jeg glæder mig til at fordybe mig i en god bog i aften.

Har du erfaring med læsegrupper, og i så fald vil du fortælle om det?

DSC05714

10 kommentarer:

 1. Ingen personlig erfaring, men på "mit" bibliotek har vi hvert efterår en aften, hvor vi indbyder til en læsekreds aften...her finder læserne sammen i grupper...får lidt vejledning i hvordan man kører en læsekreds og ikke mindst, hvordan man bestiller bøgerne hjem til gruppen...dette fungerer fint og vi er som bib kun med i opstarten, derefter er grupperne selvkørende. God fornøjelse til jeres læsekreds.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, det lyder som et godt tilbud, I har :-)

   Slet
 2. Nej ingen erfaring her, jeg er hurtiglæser som dig, og læser rigtig mange bøger Kan ikke huske dem i detaljer ret længe efter.
  God aften Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Inge. Nogle gange bliver jeg irriteret over ikke at kunne huske detaljer, men omvendt så har jeg haft en god oplevelse, mens jeg læste, og det er det vigtigste :-)

   Slet
 3. I min læseklub er vi 8 medlemmer og mødes en gang om måneden. Vi runder lige verdens- og familiesituationen før bogen kommer på bordet. Og der bliver den desværre ikke længe. Vi har ingen faste punkter. Det bliver mest kan lide/kan ikke lide og hvorfor. Lidt om eventuelle besværligheder ved at læse bogen. Af og til kalder bogens indhold på en generel diskussion også. Jeg kunne godt ønske at vi havde en lidt fastere dagsorden - gerne lidt skoleagtig; men det er kredsen vist ikke til. De seks er gamle kendinge fra da børnene var små. Jeg og en anden kom til for et par år siden da de andre syntes at bøgerne kom til at fylde lige lovlig lidt.
  Det Anne skriver om at bestille bøger hjem til en gruppe lyder ret interessant. Det er en mulighed vi ikke helt har kendt til.
  Held og lykke.

  SvarSlet
  Svar
  1. tak, Conny, for din kommentar. Det med biblioteket lyder nemlig interessant. Det må være dejligt at mødes fast for at snakke om bøger - og alt muligt andet ;-)

   Slet
 4. Vi er 6 der mødes hver 5.-6. uge, vi bestemmer bogen fra gang til gang. Nogen gange låner vi fra bibliotekets bogkasser og andre gange køber vi bogen. Vi plejer at starte med en omgang hvor alle siger noget om bogen - hvad de synes om den, hvordan den var at læse osv. Derefter lader vi snakken køre. Det sker, at en eller flere har spørgsmål eller undringer med, og dem diskuterer vi så. De bedste bogsnakke får vi, når vi ikke er enige om bogen. Efterhånden har vi læst så mange bøger, at vi også kan drage tidligere læste bøger ind i snakken, og her er det sjovt, at der er bøger vi tilsyneladende aldrig bliver færdige med at tale om. Vi har enkelte gange haft en med udefra til at diskuterer, hvis vi skulle læse noget svært, som vi ikke selv tænkte at vi kunne få hul på. Det fungerede også fint.
  Held og lykke med læseklubben.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marianne for din kommentar. Det lyder spændende med jeres indbydelse til en udefra :-)

   Slet
 5. Jeg følger en læsegruppe på Vedbæk bibliotek. Den fungerer på den måde at en bibliotekar vælger en række bøger (i denne sæson har vi haft nordisk litteratur).Disse bøger bliver udleveret til os en af gangen, samt diverse boganmeldelser. Vi mødes 2.torsdag i hver måned, hvor vi diskuterer hvad vi har fået ud af at læse bogen. Desværre har kommunen sparet bibliotekaren væk, så vi får ingen professionel hjælp, men efterhånden er vi blevet bedre til at diskutere bøgerne, vi får også lokaler stillet til rådighed. Det er ret hyggeligt, og vi får læst nogle bøger, som vi nok ikke selv ville have valgt. Kærlige knus Marianne

  SvarSlet
 6. Tak, Marianne, for dit bidrag. Det lyder spændende at I får bibliotekaren til at vælge bøgerne, og er helt sikkert med til at I bliver udfordret :-)

  SvarSlet