lørdag, maj 19, 2012

LØRDAG PÅ FARTEN

Bilen er ved at kende turen ned til min fars plejehjem. Mine søskende og jeg deles om besøgstjansen hos min far; som mål har vi, at han skal have besøg en hverdag i hver uge og også gerne besøg i weekenden. Hverdagstjansen tager vi tre jyske søstre os af, mens vi deles om weekenderne med vores københavnske bror og søster. Denne gang faldt det således, at jeg både havde hverdagen og weekenden.

P1030343

Eftermiddagsteen blev drukket sammen med min far i hans lille lejlighed, og vi fik også set billeder, mest mig, min far kan ikke så godt koncentrere sig eller genkende mennesker på billederne. Derimod er musikken den direkte vej til min far, han har svært ved at formulere sig, men kan fløjte alle slags melodier, og det både højt og rent. Så vi hørte CD, min far spillede en melodi med etfingersystemet på klaveret, jeg spillede flere melodier med etfingersystemet, og aftenvagten fortalte, at i går havde de taget sig en svingom på terrassen, mens far fløjtede til. Det er et dejligt personale, altid har de et smil på læben, og min far lyser op, når han ser dem.

P1030342

Vi fik også tid til at gå en tur rundt om det nye plejehjem og nyde den friske luft. Bagefter fandt vi min fars slægtsbog frem. Jeg har tidligere her fortalt, at min far tog rundt til alle sine søskende, da han gik på efterløn, og interviewede dem om deres barndom og ungdom. Efterfølgende skrev min far det ind, og hver familie fik en mappe. Min far er den yngste af 15, han er den eneste, der lever endnu, men mine mange fætre og kusiner er så glade for bogen, som rummer deres forældres livsfortællinger. Det er vi også; i dag læste vi om min fars skolegang, og en skønne dag får du også muligheden, for jeg har besluttet at bruge nogle indlæg her på at lade min far fortælle.

Nu er aftensmaden sat i ovnen, landmanden kører på fuld fart ude i marken, han under sig ikke megen tid til pauser, i dag har han været i gang siden kl.7, dog satser han på at være klar til fodbold i fjernsynet om en time. Lur mig, om ikke han falder i søvn, inden kampen er slut.

God lørdag aften til dig.

8 kommentarer:

 1. Fantastisk idé med den bog - kan godt forstå fætre, kusiner og du og dine søskende er glade for den. Det er da guld værd. Og den landmand du har dig - han får knoklet igennem, men det kan han vist også kun fordi han har sådan en skøn kone.
  Mange hilsner fra Ønskeøen.. Charlotte på Amager

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, tak for dine søde ord :-) Den bog er fyldt med så mange gode detaljer om 15 søskendes opvækst og deres liv, vi er så taknemlige for den.

   Slet
 2. Det er så dejligt at læse om jeres lyst og vilje til at være noget for jeres far. men I har det vist ikke fra fremmede, -han har jo også selv villet give noget videre til jer allesammen med den fine "slægts-beretning". Og sikkert også med musikken, som betyder noget i jeres familie.

  God aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, vi har en dejlig far, som fortjener det bedste :-)

   Slet
 3. Hvor er han og I heldige med, at han nåede rundt og fik de samtaler med sine søskende. De er guld værd for eftertiden. Jeg vil se frem til at få lov til at få et indblik i fortiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er vi også rigtig glade for, og der skal nok komme uddrag :-)

   Slet
 4. Så fint at dere har mulighet til å dele litt på det med besøk. Har en følelse av at mange ikke klarer å få til det. Min mann er enebarn, så her er det bare oss til å besøke svigermor på sykehjemmet. Så da blir det en dag hver uke som tilbringes der. Men våre sønner tar også turen av og til. Koselig det.
  Tusen takk for hilsen hos meg. Jeg hadde en koselig feiring på fredagen. Og til helga igjen blir det mer. Både fredagen og lørdagen.
  Ønsker deg en god søndag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Astrid, det er flot at I magter at tage på besøg hver uge. Og dejligt at jeres sønner også tager på besøg. God fortsat fejring af den runde dag :-)

   Slet