tirsdag, april 01, 2014

DET LÆSER VI ALDRIG

Mine søstre læser med her på bloggen en gang imellem, de er ikke trofaste læsere, men smutter indenom i ny og næ. Men de læser aldrig kommentarfeltet. Jeg har fortalt dem, at de går glip af meget. Og sidste indlægs kommentarer bekræfter min påstand. Alle kommentarerne beriger og udvider min tankeverden, de sætter refleksioner i gang, og de fortjener hver især en kommentar fra mig. Det får de, men ikke i dag. Jeg har valgt at nyde vejret udenfor med ukrudtet (åh jo jeg kan ikke undgå mere at se, at jeg har en gårdsplads, bede og en have, der trænger til en kærlig hånd – jeg har ellers prøvet ihærdigt at vende det blinde øje til) Derudover har jeg været til begravelse, en begravelse, der satte gang i tanker hos mig. En ældre kvinde på knap 88 år fik lov til at dø stille og roligt uden forudgående sygdomsperiode. Hendes mand og familie havde valgt sange, som jeg nød at synge med på, og som også på trods af deres alder satte spor i mig. Hjemme læste jeg det sidste blad fra Skovhusretrætestedet. En artikel om bøn rørte mig, så efter aften løb jeg en tur, så både krop og hjerne blev stimuleret.

P1070816

Kun en dag, et øjeblik ad gangen
hvilken trøst, hvordan det end mig går!
Hvorfor skal mig uro holde fangen –
i min Faders hånd jo alting står?
Han, som har for mig en faders hjerte,
hver en dag han også sende vil
mig den del jeg får af fryd og smerte,
som han ser, jeg trænger til.

P1070820

Jeg vil ånde luften i fulde drag,
synge Gud en sang for den lyse dag,
takke ham, at morgnen mig end er sød,
at mig dagen fryder, trods synd og død.

P1070823

“Intet afslører så meget om mennesket som dets bøn” ( fra bladet Skovhuset)

Tider skal komme,
tider skal henrulle,
slægt skal følge slægters gang.
Aldrig forstummer
tonen fra himlen
i sjælens glade pilgrimssang.

Sov godt.

17 kommentarer:

 1. Jeg har først nu haft tid til at læse forrige indlæg med kommentar. Jeg har oplevet en del gange, at mennesker i menigheden har måttet køre fra undersøgelse med uforrettet sag. Alle synes, det er ærgerligt, men forstår naturligvis, at der sker uforudsete/akutte ting, som kræver personalet. Men det er klart, det er en belastning - man sætter sig op til undersøgelse, har måske skullet faste - og så sker der ikke noget. Og så minder vi hinanden om, at ordet "patient" er beslægtet med tålmod, som man tydeligt hører på engelsk. - Så nej, vi er ikke kunder - men derfor kan det godt knibe med tålmodigheden alligevel. - Min far, der virkelig gjorde brug af sygehusvæsnet, sagde: "Der skal et godt helbred til at være syg!"

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, ventetid og aflyste undersøgelser er i den grad en belastning. Og mine tanker gik så ikke på ambulante undersøgelser, men undersøgelser under indlæggelse, og ikke nogen, hvor man har fastet, men jeg skal have mine tværfaglige kolleger med på, at vi ikke bruger ordet akut, når undersøgelsen godt kan vente til næste dag eller dagen efter.

   Slet
 2. Smukke gamle salmer, som også ville give mig ro og mulighed for eftertanke - fordi jeg har sunget dem så mange gange.
  Tak, jeg sov godt, og er nu oppe igen til en frisk ny dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, dejlige salme, og jeg vågnede efter 3½ time, så det var en træt Lene, der kom hjem efter arbejde :-)

   Slet
 3. Ja, det er ofte i kommentarerne at der er noget at hente. Enten i nye vinkler på de tænkte tanker, eller i uddybende spørgsmål og svar. Men indrømmet - det kan somme tider være lidt vanskeligt at motivere sig selv til at læse dem hvis de er mange...

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, har jeg travlt får jeg ikke læst dem alle, men jeg er ret god til at skimme :-)

   Slet
 4. Det er tit i kommentarsporet det spændende sker , men jeg må indrømme, at jeg ikke altid når at få læst kommentarerne hos jer andre. Når tiden er begrænset må man prioritere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, prioritering er en nødvendighed af og til :-)

   Slet
 5. Og så lige en kommentar mere: Når mennesker skriver spændende svar og kommentar på dine indlæg, så hænger det jo sammen med det, du skriver. Mange andre steder er det bare: "Ja, det har du helt ret i", og "Det synes jeg også" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, ja de kommentarer kan jeg også finde på at skrive, men du har ret, der er dejligt når der bliver uddybet :-)

   Slet
 6. Det er vidunderligt med tide til refleksion.

  Tråden med kommentarer er fantastisk, de er refleksioner fra en læser, og vi er alle forskellige, derfor bliver kommentaren lig den der skriver det.

  Ønsker dig en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, tak og de kommentarer satte virkelig gang i mine tanker :-)

   Slet
 7. Enig: Indlægget er sølv, kommentarerne guld :-) - jeg læser derfor i videst muligt omfang også kommentarer hos dem, jeg følger.
  (Og nu gør jeg lige præcis, hvad Tro, Håb og Kærlighed synes er så uspændende - men hende er jeg nu ellers også enig med ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, godt sagt :-) Og nu gør jeg det samme.
   Charlotte, det vidste jeg det var :-)

   Slet
 8. Det er lige nogle salmer, jeg holder meget af. 'Kun en dag, et øjeblik ...' er ikke i folkekirkens sangbog. Jeg husker den, som meget populær i giro 413 i 1950erne. Den har en tekst, det er godt at tænke over..
  Jeg kan godt forstå, hvis du ikke svarer på de mange, lange kommentarer fra i går. Min kommentar blev så lang, fordi du skrev om en problematik, jeg tit er stødt ind i dengang på arbejde. Og sådan er det rart at få genopfrisket noget ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg forbinder også den sang med giro 413, og jeg tror også min mormor havde den på plade.
   Og jeg er så taknemlig for jeres lange kommentarer, de såede frø i mig :-)

   Slet