torsdag, april 24, 2014

SUM SUM SUM og RITSJ RATSJ

Mon ovenstående får børnesange frem i dig (ja jeg ved godt, at det egentlig burde være sur sur sur)?

Kroppen fortæller mig i dag, at jeg i går gjorde noget ved sagen. "Du har godt nok kastet dig ud i noget af en opgave" var landmandens bemærkning, da han kom forbi. Hm, det er den samme mand, som for 31 år siden ved denne tid sagde, at jeg måtte lære at elske det. Det gør jeg stadig ikke, men jeg kan blive så stædig, at jeg til sidst bliver stiktosset på mig selv og handler. Så jeg gik i krig med skvalderkål, brændenælder og en ukrudtsblomst med masser af lilla blomster omme i baghaven med frugttræer og bærbuske. Imens tænkte jeg tanker om en lejlighed i København, en lejlighed på toppen med en tagterasse fyldt med krukker med blomster. Jeg bliver aldrig haveblogger, med mindre det handler om at sidde på terrassen og drikke te, mens jeg læser. Men jeg nyder godt af bærbuskene og blommetræet hele vinteren igennem. Jeg har holdt mit løfte til mig selv, jeg plukker kun, hvis jeg har lyst (eller bliver så stædig, at jeg vil have noget til fryseren til marmelade og kager) Jeg er kun kommet igennem en brøkdel af området, til gengæld kan jeg nu gå på arbejde med masser af smukke rifter på armene. Jeg ved ikke, hvordan andre gør det, men når jeg SKAL lave havearbejde, så skal der ske noget og så glemmer jeg alt om at passe på, så selv nakken fik rifter. Og så må jeg jo indrømme, at på en eller anden måde så var det tilfredsstillende at ligge derinde under solbærbusken og rykke i skvalderkål, ja det var lige før, det var hyggeligt med alle humlebierne summende omkring mig. Frugttræerne gjorde sig rigtig til med alle deres smukke hvide blomster, og det duftede af solbær, når jeg klippede de nederste grene af.

Jeg satser på, at jeg når en del længere, inden dagen er omme, men først skal jeg have gæster. Mine to kolleger, som jeg skal rejse sammen med til Nice, kommer til formiddagste i dag. Jeg holder af alle mine kolleger, men der er nogle, jeg arbejder mere med end andre og så er nogle, som jeg sparrer fagligt med. Og de to kolleger her er jeg nærmest aldrig i vagt med, så derfor syntes jeg, det kunne være hyggeligt at mødes, før vi sætter os i flyet om 1½ uge. Nu er boller og kanelsnegle kommet ud af ovnen, så mangler jeg bare selv at blive klar. Må du få en hyggelig torsdag.

unnamed (2)

nej der er ingen humlebi, den fløj, ønskede ikke at være fotomodel for en dag.

15 kommentarer:

 1. Nu prøver jeg lige igen - jeg har flere gange oplevet, at min kommentar forsvinder, når jeg trykker "udgiv" og det gjorde den i dag - nu kopierer jeg for en sikkerhedsskyld.
  God dag og god fornøjelse :)
  Jeg har aldrig elsket havearbejde, men lært at kunne li' det af og til - heldigvis har jeg en håndværker, som kan li' det og nu, hvor jeg ikke mere kan det tunge og hårde, så nøjes jeg med at heppe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, og min gemal hygger sig jo ude på traktoren dagen og aftenen med, så der er kun mig her ;-)
   Det var da underligt at dine kommentarer forsvinder.

   Slet
 2. Jeg lærer heller aldrig at elske havearbejde. Min have er helt grøn, de fleste steder af skvalderkål. Jeg fik klippet gamle brombær- og hindbærgrene ned i mandags, forhaven skal ha' en omgang (det er den, de andre kan se), og så skal jeg bare ha' peppet lidt op på mit hængekøje-stativ (alias det gamle gyngestativ). Så kan sommeren godt komme an.
  Jeg bli'r helt misundelig på din Nice-tur. Jeg skal kun en enkelt overnatning til Oslo i maj. Husk at få tid til at gå ned til vandet og sidde, og op på det høje plateau 'til venstre', hvor der er en fin lille park og fantastisk udsigt.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, en grøn have må være godt for øjnene :-) Vi har planer om at snuppe en eftermiddag i byen, man kan alligevel ikke rumme så mange informationer flere dage i træk, så jeg vil huske dit tip :-)

   Slet
 3. Jeg holder mig til krukkerne på altanen... Men helt ærligt, det er jeg ikke særlig god til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, jeg synes nu det ser hyggeligt ud på din altan :-)

   Slet
 4. Jeg er bange for at havearbejde heller aldrig ligefrem bliver noget jeg glæder mig til. Lidt mærkeligt, for jeg troede faktisk engang om mig selv at jeg var sådan en som elskede at ligge der og rode i jorden.
  Vores have er et skønt frodigt morads med en masse skvalderkål, men vi er langsomt ved at omlægge den til en mere børnefamilie-venlig variant. Der er fine staudebede, men hvad nytter det, når nu jeg ikke får dem holdt pæne.
  Manden klarer køkkenhaven og det nyder vi godt af hele året igennem, men jeg må erkende at jeg er mere til hygge på plænen og terrassen end til pillearbejde i bedene.
  Det lyder dejligt med Nice. jeg skal, måske, præsentere i San Francisco til vinter og er allerede supernervøs for at skulle sige noget fornuftigt på engelsk foran en masse kloge mennesker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, vores køkkenhave blev sløjfet, jeg nåede aldrig til at få den holdt, det samme med bede. Nu er der en stor græsplæne, lidt bede ved gårdspladsen og så frugthaven. Den sidste skulle holde sig selv, der blev lagt masser af flis på, men det er brændenælder og skvalderkål ligeglad med :-)

   Det lyder spændende med San Francisco, jeg kan godt forstå din nervøsitet. Du må øve præsentationen for din mand, og når du kører i bil. Jeg skal heldigvis ikke sige meget, men skal dog være klar med en kort præsentation og kunne svare på spørgsmål, nu bliver jeg nervøs :-)

   Slet
 5. Jeg elsker havearbejde, men magter ikke længere det hårde arbejde - det mærkes tydeligt, når jeg har taget en omgang med gyldenris-modifikation :) det er nærmest meditativt for mig at luge. Mon dit lilla 'ukrudt' er den smukke Judaspenge? Den blomstrer i hvert fald smukt her hos mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, jeg kan godt følge det meditative, når først man kommer i gang, men jeg kunne finde på andre ting, som jeg hellere ville, mens jeg mediterer, eks. at gå :-) Og nej det er ikke Judaspenge, jeg fandt et billede af ukrudtet på nettet, da jeg googlede ukrudt lilla blomster, men desværre ikke noget navn :-)

   Slet
 6. Uh, hvor jeg forstår dig! Jeg elsker at plante nyt, men ikke at vedligeholde - at luge og pille ukrudt afskyr jeg af et godt hjerte.
  Jeg oplever også, som Helle K, at mine kommentarer forsvinder i cyberspace ved tryk på 'Udgiv', så jeg kopierer altid mine vise ord, inden jeg trykker på den knap. Det er ikke kun hos dig, det sker; det gælder alle blogspottere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er meget sjovere at plante, men da jeg husker hvor træls det andet er, planter jeg kun i krukker :-) Og selv om jeg drømmer om et drivhus til afslapning og lidt til tomater og agurker, så er det netop pasningen, der afholder mig (og det faktum, at landmanden har set hvordan jeg holdt en køkkenhave, så jeg får ham aldrig overbevist om ideen ;-)
   Hvor er det træls, at I skal bøvle med kommentarfunktionen.

   Slet
 7. Jeg kan varmt anbefale en altan - eller tre på 3. og 4. sal i København:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved det, hvem tror du har sat de tanker i mit hoved ? :-)

   Slet
 8. Jeg tror, jeg har det ligesom dig (og de andre) mht. havearbejde. Derfor glæder jeg mig også, til vi engang får en mindre have. Som det er nu, tager jeg det, når jeg en sjælden gang får lyst.

  SvarSlet