søndag, juli 12, 2015

Hurtigt og nemt

Nu har jeg så været aktiv bruger af instagram i en uge - fanger det mig - er det bedre end bloggen?
Jeg kan sagtens forstå, hvorfor mine blogvenner, som jeg har fulgtes med gennem bloglivet, er blevet mere stille i blogland og nogle er helt fraværende. For instagram er nemt, et klik med mobilkameraet, få yderligere klik og et øjebliksbillede er udgivet. Andre kan hurtigt like det, man får hurtigt en respons på det udgivne. Jeg er fascineret af de små øjebliksglimt, jeg får af andres hverdag, det er hyggeligt og er også hurtigt overstået. Her til morgen var det første billede, jeg klikkede ind på, et dejligt billede af min ældste lillesøster og hendes datter på ferie på Kos. Jeg opdagede for nogle dage siden, at min niece var på instagram, så jeg klikkede mig hurtigt på som følger. Sønnen og svigersønnen er også med, de har valgt at sende indlæggene fra instagram til deres facebook, så da landmanden i et øjebliks kedsomhed kom til at oprette en facebook profil, er vi nu to til at fortælle hinanden om den sidste, svigersønnen har klippet (husk nu at gøre reklame for ham, han er dygtig og hans priser er billige, især i København)  eller skønne billeder fra Norges land, hvor sønnen har ferieret.

Det erstatter dog ikke bloggen for mig, jeg har brug for ord, jeg har brug for at blive inspireret af jeres ord og mine egne ord. Den fortælling, I knytter til jeres billeder på bloggen, er langt mere inspirerende og givende end de få ord, der knytter sig til øjebliksbilledet på instagram. Men er man nu mere et billedemenneske end et ordmenneske, eller er man travlt optaget, men gerne vil være i kontakt med andre, så kan jeg godt forstå, at instagram vinder. Så for mig bliver det nok et både og. Derudover har jeg erfaret, at jeg ikke kan sende til instagram via min mobil, kun når den er på wifi, så det begrænser brugen. Da jeg tilmed aldrig fortæller, når jeg er bortrejst, med mindre landmanden er hjemme, ja så kommer der heller ikke små snapshots fra ferieture.

Men min dag i går så sådan ud i billeder (nej ikke alle billeder røg ud på instagram):

Første gå/løbetur i 11 måneder, det føltes skønt i nye løbesko

Tid til at nyde udsigten 

Tak til Jammerbugt Kommune for de fine velholdte gang/løbe/cyklestier

Nok fik vi fisk til aftensmaden, men ikke disse tørfisk

Nye danske Vildmosekartofler - det er bare det bedste

Vi hygger os
Der males - shorts og tyk trøje, så har vi ramt den danske sommers mode


En bog, der fænger- en læplet, så trøjen kan smides - den danske sommer
God sommersøndag til dig, jeg vil nyde denne sidste dag i ferien, inden det går løs med arbejdet igen.

24 kommentarer:

 1. Vi er flere der har det som du, mht. blog kontra IG - De få ord der beskriver øjeblikket, kan ikke altid være nok, sammenhæng mellem billed og øjeblikket har brug for ord, så det kryber ind under huden. Om det er "gammeldags" eller alt muligt andet, er jeg ligeglad med. For mig er ord vigtige ;-)
  Glæder mig til at følge dig på IG :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, tak i lige måde :-)

   Slet
 2. Lige mine ord... Jeg er lige kommer på IG... Ugen på højskole udvidede mine kompetencer på andet end strik! Om det fanger mig vil vise sig... lige nu prøver jeg at navigere rundt i et nyt univers.
  Jeg tror stadig på bloggen og en fordybelse/uddybning af tanker og billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, man kan i hvert fald skrive mere og bedre se på bloggen :-)

   Slet
 3. Du bekræfter min ide om, at IG ikke lige er noget for mig, men det med at kunne følge lidt med hos andre kunne såmænd godt friste. Foreløbig holder jeg mig dog i skindet ;-)
  Hvad er det for et bur, du maler?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, nogle af dem, jeg har fulgtes med hele blogvejen, har jeg nu for at følge igen, da de sjældent er på bloggen. Anne, som desværre døde alt for tidligt, var den, der skubbede til mig og sagde prøv nu, så nu gør jeg det :-)
   Det er et dække til varmepumpe, så det matcher sommerhuset.

   Slet
 4. Bliv ENDELIG på bloggen,! IG er udemærket til billeder, men indholdet og tankerne, dem kan jeg ikke undvære.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karen-Vibeke, bare rolig, jeg bliver her, jeg kan slet ikke undvære min blog :-)

   Slet
 5. Jeg tror også, vi er mange, der ville savne dine kloge overvejelser om stort og småt i livet, hvis du valgte bloggen fra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, for mig er det en måde at få tænkt over tingene :-)

   Slet
 6. Instagram fanger mig ikke rigtigt, jeg glemmer det ofte og bruger mest Facebook til billederne fra mobilen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det er nu heller ikke nemt med alle de medier at gebærde sig i :-)

   Slet
 7. Hej Lene - dejligt at se dig på Ig, som jo er min foretrukne platform. Jeg er et billedmenneske - husker bedst når jeg har set et billede.
  Jeg har heller ikke behov eller lyst til at læse om alt andre mennesker laver eller tænker på eller tænker over - jeg har altid sprunget over, hvis der var meget tekst på en blog.
  Som du ved, så lever jeg fremadrettet - tænker ikke så meget over, hvad der er sket, fortryder ikke eller tænker på hvad der kunne være gjort anderledes. Sådan er jeg lykkeligst. Men jeg har dog tænkt over det nu ;) og jeg tror, at jeg som barn oplevede for mange tab og for meget svigt og manglende omsorg, så hvis jeg skulle kunne leve, så var jeg nødt til at glemme og se frem ad ... jeg hørte en mand sige i radioen i går, at hvis man oplever grimme ting i barndommen, så har kroppen en evne til at "slette harddisken", så man ikke kan huske, fordi man ellers ikke kunne leve videre. Det tror jeg er rigtigt i mit tilfælde.
  Nå, slut med det - jeg slettede lige et afsnit, det blev lidt for personligt og privat, men du kender jo (noget af) min historie - ellers får du den live en dag.

  God og dejlig mandag til dig - jeg vil nyde en stille dag, jeg er helt alene hjemme hele ugen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, jeg nyder at følge dig der,og vi er jo forskellige og det er vel også derfor at der findes forskellige medier. Jeg kan sagtens følge dig i din forklaring, men du er også mere visuel, ser motiver langt mere end jeg gør.
   Og tak, alene hjemme kan både være skønt og hårdt, håber du nyder det :-)

   Slet
 8. PS: Jeg har nu altid læst alt, når jeg læser din blog - du er ikke interessant for mig :) bare lige så du ved det.

  SvarSlet
 9. TASTEFEJL!!! der mangler et u - der skal stå uinteressant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, det ved jeg, så godt kender jeg da dig :-)

   Slet
 10. Fortsæt endelig ned dine ORD, de er rigtig gode. Du kan ændre opsætning på din mobil så du lægge billeder på IG når du ikke er på WIFI. Find du sted hvor du bestemmer hvad du vil anvende mobildata til - håber du har fået fornyet energi inden arbejdet igen kalder. KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, jeg skal have kigget på min mobils opsætning, for jeg kan heller ikke gå på internettet, som jeg kunne før :-)

   Slet
 11. Hvad er dit brugernavn på IG? - hvis jeg nu vil kigge med.

  Du må endelig ikke droppe bloggen og alle ordene, jeg holder så meget af at læse dine poster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg kan se, at du har fundet mig :-)
   Jeg dropper slet ikke bloggen, jeg tænker bare over forskellen på de to medier og tak :-)

   Slet
 12. Nej nej kære Lene du må endelig ikke svigte dine trofaste læsere, jeg ser altid frem til dine indlæg, og det har jeg gjort i mange år nu. Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, bare rolig, jeg stopper ikke, og tak :-)

   Slet