onsdag, juli 15, 2015

Rhones-Alpes

Ulempen ved at tage mange billeder er at skulle fiske erindringen frem om de mange skønne ting, vi så undervejs på motorcykelferien. Vi tog fra den lille by med sit bidrag til de barske historier om livet i bjergene og under 2.verdenkrig og drog videre syd på. Denne dags etape bliver herinde delt op i flere indlæg, for jeg vil så gerne genkalde de mange steder, vi var i løbet af dagen.


Den kølige morgenluft (alt er relativt, når dagtemperaturen lå omkring de 35 grader) blev benyttet af landmænd til at få lavet rundballer til kreaturerne.


Naturen skiftede mellem at lukke sig om os og så åbenbare nye horisonter. (Har man som jeg haft disneyfan til børn, så vil man nu kunne høre en lille dreng løbe med sin Buzz Lightyear, mens han råber: Mod det uendelige univers) Og når børnene har en mor, som elskede musicals som barn, så ville man synge: The Hills are aliveOg minsandten om ikke også lavendelmarkerne dukkede op. Det er et smukt syn at køre i bjergene og så se en skråning, der er lilla.Der var frodigt i det her område, og temperaturen begyndte stille at kravle opad.

Når man kører i ukendt terræn og ikke har læst om området, så er det altid spændende at dreje om næste hjørne.


Gorges Trentepas dukkede op og jeg fik slet ikke taget billeder, for landmanden filmede og jeg styrede fjernbetjeningen.


Snart nåede vi Nyons, som egentlig havde været overnatningsmålet dagen før, men vi havde allerede hjemmefra på fornemmelsen, at det nok var for langt. Nu kunne vi nyde deres smukke rasteplads med lavendler og mange andre skønne blomster.

'
Landmanden var først til at få hjelmen af og gjorde tegn til, at jeg skulle skynde mig at få min hjelm af. Sikke en lyd, der var. For første gang hørte vi cikadernes sang, hold da helt op, som de kunne larme. Vi gik rundt og kiggede op i træerne, vi kunne ikke se dem, men høre dem, det kunne vi!


Efter en god vandpause og lidt frugt var vi på vejen igen. Lavendelmarker og vinmarker skiftedes til at bruge hvert et opdyrkeligt område.


Snart nåede vi målet for dagens frokostpause. Vi skulle op over Mont Ventoux, men først holdt vi pause i byen Malaucène. Heldigvis var der en parkeringsplads lige ud for en restaurant, så vi kunne holde øje med motorcyklen.


Den overdækkede terrasse var bygget omkring et kæmpe træ, så man kunne sige, at vi sad under træets krone og spiste.


Og for første gang, men ikke sidste gang på ferien, fik vi salade chèvre chaud = salat med ristede brødskiver med varm gedeost. Denne variation var med skinke og nøddeblanding, andre gange var det med oliven, grønne bønner og tomater. Den skal prøves at gøres efter herhjemme. Enkelt, lækkert og mættende.
På denne restaurant kaldte de salaten for Mont Ventoux. Bjerget er nemlig helt hvidt foroven :-) Topping var oliventapenade.
Dette indlæg er en del af min beretning om vores motorcykelferie i Sydfrankrig 2015

16 kommentarer:

 1. Tak for historien - det er næsten som at være der selv. MC-ferie må være pragtfuldt; det står for mig som den ultimative frihed, skønt jeg aldrig har prøvet det selv.

  Der er en rigtig god farvemætning på dine billeder; det ses tydeligst på de billeder, hvor der er meget grønt. Billedet af salade chèvre chaud er meget appetitligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, selv tak. Salaten smagte virkelig godt :-)

   Slet
 2. Åhhh lavendelmarker i fuldt flor, det vil jeg gerne opleve engang.
  Og nu melder I jer i koret af dem der har besejret det skaldede bjerg. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, de duftede og så smukke ud :-) Jep vi har også besejret det skaldede bjerg.

   Slet
 3. Åhhh... Lavendler... jeg fortsætter med at flette paraplyer!
  Jeg hører også musikken i baggrunden.. The Hills are alive...! Smukke og fantastiske udsigter i hvert sving... Det er det svære og det dejlige ved at tage mange billeder.. der er så meget at fortælle!
  Sikke en tur I har haft... glæder mig til fortsættelsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, så mens du læser mit indlæg, får du duften fra dine lavendler og musikken fra vores barndom :-)

   Slet
 4. Dejlig billeder :-) Jeg har også lavendelmarker til gode Min kusine og hendes mand har del i et hus i Nyons, men vi har (endnu) aldrig været der. Måske kan det kombineres med blomstrende lavendelmarker en dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, I må derned, der er mange smukke steder og masser at se i omegnen :-)

   Slet
 5. Tak for oplevelser og for skønne billeder.
  Jeg elsker lavendelmarker - vi boede engang i nærheden af Grasse - hele verden var simpelthen lilla ...
  Jeg elsker også grillet gedeost i alle mulige varianter, og jeg får som regel lov til at beholde den helt for mig selv ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Ellen. Gedeost er et forholdsvist nyt bekendtskab for os, men vi kan begge godt lide det og i går aftes fik vi ristede brød med gedeost på :-)

   Slet
  2. Prøv at lægge gedeosten på et i forvejen ristet stykke brød og kom derefter en smule cremet balsamicoeddike og nogle få dråber flydende honnning på osten. Så ind under ovngrillen i et par minutter ... hold øje ... det skal lige præcis begynde at brune og syde, så tager du det ud og spiser det. En himmerigsmundfuld, når man kan lide gedeost :-)

   Slet
  3. Ellen, jeg lagde det på ikke-ristet brød med lidt olie på brødet og honning ovenpå osten og så ind i ovnen, det smagte :-)

   Slet
 6. Dejlige vidunderlige billeder fra ferien.
  Som jeg tidligere har skrevet - dagbogen fra Interrailturen - så ville jeg nok have en stund hver aften, hvor jeg ville samle mine billeder og skrive lidt historie til. Hvis jeg ikke kan komme online, så skidt pyt, IPaden har jo et skriveprogram, og billederne kan flyttes til IPad. Eller også vil jeg have dette arrangeret, så det kan ske.
  Det er min måde, andre gør som dig og nyder at genopleve ferien, når hverdagen lander.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, mine billeder er på kameraet og de kommer aldrig over på iPad men på computeren, når jeg kommer hjem, så derfor skrives der først når vi er hjemme :-)

   Slet
 7. Hvor er det skønt at få dine billeder og tanker og følge med i turen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er jeg glad for at du synes :-)

   Slet