søndag, juli 19, 2015

Mont Ventoux - det skaldede bjerg


 Fra Malaucène gik turen opad mod det skaldede bjerg, Mont Ventoux. Øgenavnet har det fået, fordi der ingen vegetation er på toppen, og det derfor fremstår som hvidt både vinter og sommer.
Udsigten var smuk og vi fik også kig til det, der må være løjper om vinteren.


Vi havde flere diskussioner om hvilken bjergtop, der er Mont Ventoux, men ingen passede med beskrivelsen. Pludselig dukkede det op, og vi var slet ikke i tvivl mere, det er virkelig hvidt.Indimellem føltes det som at sidde i en flyvemaskine, alt ser så småt ud, når man kører heroppe.


Det føltes lidt som at køre med sne omkring sig, men det er jorden, der er helt hvid.Selvfølgelig skulle der tages billede på toppen, så landmanden lod hånt om markeringer og kørte motorcyklen ind foran skiltet efter en masse cyklister.


Pausen blev kort, vi skulle gerne nå mere denne dag, så vi drog ned ad det skaldede bjerg igen.Mon sneen virkelig ligger så højt om vinteren, som de gul/grå vejstave indikerer? Mon der virkelig ryddes vej om vinteren, eller er det når foråret nærmer sig? Jeg ved det ikke, men stavene var der det meste af vejen ned.


Vi sagde farvel til bjerget og rettede fokus på vejen til Avignon og Pont du Gard, som var endemålet for dagens tur.
Jeg har nydt arbejdsweekenden, som indtil nu har været rolig, og dermed har der også været overskud til at nyde alle de unge mennesker, som befolker vores hus i disse dage. Nu er datterens veninde sendt af sted i en retning, søn og kæreste til middelalderdage på Voergaard slot og datteren til kusinekomsammen i mine forældres sommerhus, som nu ejes af min ældste lillesøster og mand. jeg skal til at gøre mig klar til den sidste aftenvagt, i morgen har jeg lovet at tage søn og kæreste med på udflugt til Vildmosens nye udflugtssteder. God søndag til dig.16 kommentarer:

 1. Hvilken dejlig billedbeskrivelse af det skaldede bjerg Mont Ventoux, har aldrig set det IR, har dog set det flere gange, da jeg følger med i Tour de France etc. og det til trods for doping etc., Så flere af dine billeder er set på tv, blandt anden Tårnet/spiret ;-)
  Tak for en dejlig beretning.

  SvarSlet
  Svar
  1. selv tak, Abildjyde, jeg følger ikke med i Touren så det var første gang jeg så det :-)

   Slet
 2. Der er godt nok helt specielt. Det har jeg aldrig lagt mærke til, når jeg har set Touren. Skønt at følge med i jeres "tour".

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er vist heller ikke hvert år at de kommer op over det, tror jeg, ser det nemlig ikke .-)

   Slet
 3. Det er jo lige som at se touren med og uden cyklister :-) Tak for bjergbilleder!
  Jeg tror bestemt, at sneen kan ligge så højt om vinteren - man hører om, at snedybderne kan være "fire meter oppe og to meter nede".

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, selv tak :-) Jeg tror også sneen ligger så højt, men er stængerne der for at kunne rydde om foråret eller mon de virkelig rydder op til toppen om vinteren?

   Slet
 4. I oplever skønne ting på jeres motorcykel.

  Det er da skønt med så mange besøgende. Mine feriegæster starter med ankomst i dag, og så er der fuldt hus for en tid. Jeg glæder mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, Eva, jeg gad dog godt have haft ferie og fri mens de var på besøg, jeg kan godt mærke at kombinationen af aftenvagter og feriegæster tærer lidt :-)

   Slet
 5. Ojjjj.. hvor er der dog smukt dernede.. Jeg er helt sikker på at sneen sagtens kan dække de pinde om vinteren. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, der er så smukt :-) men hvorfor står stængerne der, hvis de dækkes om vinteren?

   Slet
 6. Og god mandag til dig :-)

  Virkelig et særpræget område! Nej, touren går ikke til Mount Ventoux i år. Har lige tjekket. Det ligner ikke et skisportsted, så jeg tror, du har ret i, at vejen er lukket om vinteren, så pindene først kommer til deres ret i det tidlige forår. Står/stod der ikke noget nogen steder, om vinterkørsel er mulig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Fruen i midten, ja det var et meget specielt område og jeg lagde ikke mærke til et skilt, men kan se på mine billeder at det er kun på den vej, vi kørte ned, at der var stænger.

   Slet
 7. Sjovt med det skaldede bjerg - lignede lige Rubjergknude med fyret:-)

  SvarSlet
 8. Sikke en masse dejlige billeder. Jeg drømmer om engang at cykle op, men der er vist temmelig lang tid til konditionen atter tillader det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, ja jeg kom aldrig op over, hvis jeg skulle cykle :-)

   Slet