mandag, juli 20, 2015

Det var så ikke planen

Fridagen i dag var sat af til at vise sønnens kæreste Vildmosen, det var oplagt for de to kommuner, hvor Vildmosen ligger i, har netop gjort meget ud af information og nye oplysningstavler for at promovere mine smukke omgivelser.

Vi kørte over Ryå på vej ud i mosen, vand, sol og marker er altid et kønt syn, så vi måtte gøre holdt og fotografere.

P1030592

Vi kørte gennem den fredede del af højmosen og forsøgte at finde indgangen til Fridas Badekar, men desværre ønsker godsejeren vist ikke turister ved dette område, for det er helt groet til, og jeg fandt aldrig indgangen. Vi kørte derefter forbi vores gård og hen til udkigstårnet og nød udsigten til to andre søer, formentlig også opstået efter tørvegravning.

P1030595P1030596

Næste pitstop var ved mindestenen for fire engelske piloter, som blev skudt ned over Vildmosen i 1940, da de var på rekognosceringstur til Aalborg Lufthavn, her fik jeg ikke taget billeder, men et rigtig fint sted, der ligger lige op til den befærdede vej fra motorvejen til Blokhus.

Vi kørte videre til Centralgården, der i dag er efterskole, men tidligere var et led i udryddelse af kvægtuberkulose i Danmark .

P1030602

Mens stedet var økologisk landbrugsskole, byggede man et halmhus. I dag bruges det til opbevaring undtagen midterrummet, hvor vi kunne se, at det var musikrummet for efterskolen.

P1030603

Så var vi kommet til trædestenene, de er lagt for 2000 år siden, da mosen var beboet af jernalderfolket, så de kunne komme frem i den fugtige mose. Siden er de formentlig også blevet brugt af kulsvierne, som maleriet viser.

P1030605P1030608

Og så sluttede turen brat, vi skulle selvfølgelig gå på trædestenene og desværre gled sønnens kæreste på en sten og slog sin storetå meget.  Nu er den hævet, meget blå og meget øm. Der er dømt sofaligning med højt hævet fod, det kombineres med omsorg fra kæresten og fjernsynskigning. Resten af turen må tages næste gang, vi får den store glæde at have besøg af denne skønne norske kvinde.

Vil du se en smuk film om Store Vildmose, så klik på linket her.

God mandag til dig.

20 kommentarer:

 1. Smuk tur, ærgerligt den endte med en skade. God bedring til svigerdatteren. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, det forlyder fra sommerhuset, at tåen er i bedring :-)

   Slet
 2. Smuk tur... Du bor jo i en skøn egn!
  Det er godt tåen er i bedring... Hurtig behandling og kærlig omsorg kan gøre meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tak ja jeg bor et smukt sted :-) Vi var mest bange for at den var brækket, men det tror vi ikke nu.

   Slet
 3. Der er bare så smukt oppe hos dig. Filmen på linket fortæller også lidt om jeres tur, ser det ud til. Synd for svigerdatteren, at hun skulle komme til skade. Heldigvis er hun i gode hænder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, ja filmen er lavet som fremstød for stederne rundt i mosen. Heldigvis har svigerdatteren det bedre i dag

   Slet
 4. Ej hvor surt for kæresten :-( Er det ikke en af de allerførste gange, I møder hende? Så har hun sikkert ikke syntes, det var særlig fedt at bringe sig selv i centrum på den måde. God bedring til hende. Og god aften til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fruen i midten, jo vi har kun mødt hende en gang før, så derfor var vi også opmærksom på om hun underdrev sine smerter, netop fordi det er første gang vi er sammen med hende i længere tid.

   Slet
 5. Synd med tåen - og tak for filmen! Det er jo ikke, fordi jeg ikke har kendt til Vildmosens eksistens, for den ligger jo på vejen til Blokhus fra Aalborg, hvor jeg boede de første 11 år af mit liv. Men dengang syntes vi/jeg ikke, det var noget særligt, og vi stoppede jo heller ikke op. Der er virkelig noget helt særligt over området (eller også er fotografen alt for dygtig), så når jeg engang går lidt bedre ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Rasmine, næh Vildmosen er nok først for alvor begyndt at gøre opmærksom på sig selv og sin historie efter der var en ildsjæl, der fik Naturskole i gang ude i mosen. Den er desværre nedlagt nu, men vores børn og mange andre skolebørn har nydt godt af dens tilstedeværelse, hvor de lærte noget om jernaldertiden og tiden da deres oldemor var barn.

   Slet
 6. Av av for Søren til kæresten. Med en forstuvet tå er man ikke så meget værd. Jeg håber, hun snart er på mærkerne igen.

  Hvor bor I dog smukt midt i den storslåede natur. Jeg elsker mig København, men når jeg ser dine billeder dukker der et lille savn efter de store vidder op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, sådan en storetå gør bare ondt, når den forstuves. Så det er langsomme dage lige nu med tid til boglæsning og små powernaps :-)
   Jeg holder meget af de åbne vidder og den høje himmel :-)

   Slet
 7. Hvor er der da smukt. Endnu et sted i Danmark, jeg ikke har besøgt.
  Jeg håber, den uheldige kommer sig hurtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, der er så mange steder i Danmark, som jeg ikke har set, måske skulle man lave en liste :-) Tak, jeg håber også, har været bange for at den var brækket, men det tror vi ikke.

   Slet
 8. Stakkels pige, men godt, at hendes tå er i bedring.
  Tak for en fin tur i dit nærområde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, den bedres heldigvis for hver dag og tak :-)

   Slet
 9. Tak for inspiration til Vildmosetur. Det ser spændende ud. Måske vi skulle overveje en familietur. Jeg er sikker på mine store børn vil synes at trædestenene er sjove.
  God bedring til svigerdatteren. Sikke international smag dine børn har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, selv tak.Jeg tror de vil nyde det, der er også et oplevelsessted Vildmoseporten, du kan google det hvornår det har åbent, det skulle efter sigende være et godt sted :-)
   Ja vi snakker norsk og skotsk eller rettere sagt vi forsøger at lære ord på begge sprog :-)

   Slet
 10. En skøn tur rundt i lokalområdet - hvor er der smukt og dejligt i DK - ikke mindst understøttet af dejlige billeder.
  Tak for turen.

  SvarSlet