onsdag, juli 01, 2015

Ferielæsning

Hu Hej hvor det går, dagene stryger af sted, men med lutter skønne ting. Bloggen bliver helt forsømt, men mon ikke den overlever det? Jeg gør i hvert fald.
Min søster fortalte mig om et tilbud, de har på deres lokale bibliotek. Her kan man tilmelde sig en sommerferiepakke, man beskriver, hvilke bøger og genre, man godt kan lide at læse, og så finder personalet en skønsom blanding på 12 – 15 bøger, som man så kan hente. Min søster har fået gode læseoplevelser på denne måde, og jeg får anbefalinger, når sommeren er over. Vi er begge vilde med Linda Olsson og hendes bøger, min søster fortalte, at der er kommet en ny, som jeg ikke har læst endnu. Vi har også begge nydt Jojo Moyes, og jeg har planer om at genlæse Brudeskibet, som jeg læste, før JM blev det store hit i bogverdenen. Jeg har netop læst Lucinda Rileys Lavendelhaven, en god bog, som man er i godt selskab med. Tidligere har jeg læst masser af krimier, men dem holder jeg  pause med, jeg overfodrede vist mig selv med dem.
Endnu er jeg ikke kommet til at finde bøger til sommerferien, men har du et godt bud på en bog, som du har haft en god oplevelse med?

I dag er det 81 år siden, at min mor blev født, desværre døde hun for 7 år siden. Det er også mine forældres bryllupsdag i dag - 60 år kunne de have fejret, men sådan skulle det ikke være. Jeg vil sende en kærlig tanke til de forældre, som blev min trygge base og gav mig en god start på livet.

2015-06-22 16.53.38

19 kommentarer:

 1. Det er altid underligt med de der mærkedage! - Alt godt til dig.
  Linda Olsson er fin. Jeg har lige købt hendes nye, som min datter måske får med på ferie:-) Jeg gik i Politikens boghandel og købte en hel stak nye bøger - spændende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, det er spændende med nye bøger. Jeg låner dem dog i stedet for at købe dem :-)

   Slet
 2. Jeg gør det jo mest i lydbøger, men jeg kan varmt anbefale Ken Folletts trilogi om Giganternes fald, og Jan Guillous foreløbigt 4 bøger om Brobyggerne.

  Jeg kan godt forstå, du sender dine forældre en kærlig tanke. De har vist betydet meget for dit liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, mine forældre har betydet meget i mit liv. Jeg har haft lånt sidste bind af trilogien, men havde for meget om ørerne på det tidspunkt, så jeg prøver igen senere. Guillou burde jeg måske prøve, har aldrig læst noget af ham. Har bildt mig selv ind, at det ikke var noget for mig :-)

   Slet
 3. Det lyder til at du nyder feriedagene.. de er dig velundt Lene. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, og med et ikke velfungerende wifi, så blev jeg automatisk udelukket fra at bruge tiden i blogland :-)

   Slet
 4. Nu forsvandt alt hvad jeg havde skrevet??
  Jeg prøver igen, dejligt du deler af din erfaring med bøger. Jeg har lige lånt nogle af Linda Olsson, jeg havde helt glemt hende. Hvis jeg skal anbefale noget er det biografien om Langballe. Det er ikke en mand jeg politisk er enig med, men bogen er god og underholdende.
  Jeg er også kørt træt i krimier, da jeg stoppede på arbejdsmarkedet kastede jeg mig over dem, og nu har jeg fået nok for en tid.
  Tak for en altid vedkommende Blog. Vh Lykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lykke, ja umiddelbart ville jeg heller ikke mene at Langballe kunne være min kop te, så det er godt at høre, at fordommene igen-igen må falde :-)

   Slet
 5. To læseforslag fra min læseklub - jeg fik ikke læst bøgerne helt til ende, men kun fordi tiden ikke var til det:
  Hallgrímur Helgason: Kvinden ved 1000 grader.
  Helene Uri: Kællinger.
  De er sjove og underfundige på hver sin måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, jeg må udfordre mig selv noget mere, det blev jeg da jeg var i læsekreds. Bøger jeg aldrig ville have læst, gav mig gode oplevelser :-)

   Slet
 6. Ferie er godt – jeg tæller ned og glæder mig.

  Mærkedage der omfatter dem vi ikke længere har blandt os er altid en underlig fisk.

  Vores bibliotek har også den ordning for både børn og voksne det er genialt. De har også lige fornyligt fået nyt website som fungerer så godt. Her kommer en stribe bøger vil læse og har lagt i bunken eller jeg har nydt at læse:
  ”Alt det lys vi ikke ser”, ”Forbandede yngel”, ”Britt-Marie var her”, En mand der hedder Ove”” Halvvejs af Lars Bo Kirk” ”Michael Laudrups tænder” ”Charlie Hotel Oscar Kilo” ”Den forkerte giraf”

  Fortsat god sommer
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, sikke en herlig liste. Flere af dem har jeg læst, andre er ukendte for mig. Mon min søster og du bor i nærheden af hinanden ude i det vestjyske ;-)

   Slet
 7. Kristin Marja Baldursdottirs forfatterskab er mere end anbefalelsesværdigt. God læselyst
  Mvh. Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kristine, jeg har læst Karitasbøgerne, jeg må da udfordre mig med mere fra denne forfatter :-)

   Slet
 8. Det lyder som en super ordning på din søsters lokale bibliotek. Det er altid dejligt at stifte bekendtskab med nye forfatterskaber.
  Jeg blev for ikke så længe siden spurgt efter hvilke 10 bøger der er de bedste jeg har læst. Det var sjovt, og ikke så nemt at prøve at gøre op. Der er nogle oplagte som f.eks Tolkien, men ellers vil jeg anbefale: Silken af Alessandro Baricco, Den vidunderlige kærligheds historie af Carl-Johan Vallgren, Den utrolige historie om Kavalier og Clay af Michael Chabon, Vredens druer af Steinbeck og Driver dug, falder regn af Margit Söderholm.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, jeg ville aldrig kunne lave en sådan liste, ganske enkelt fordi jeg glemmer bøger lige så hurtigt som jeg læser dem :-) Men din liste giver da lyst til at dykke ned i de titler, tak :-)

   Slet
 9. Sjov måde at lære nye forfattere at kende på - og tak for anbefaling af Linda Olsson. Hun skal da vist lige prøves af :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Ellen, jeg er sikker på at du ville kunne lide LOs bøger :-)

   Slet
 10. Jeg er i krimi mode i øjeblikket, så har ikke lige ideer til andet. Er dog selv åben for alternativer ;-)

  SvarSlet