tirsdag, juli 07, 2015

Trænger din mand–kæreste- søn- barnebarn til nyt look?

Bor du i København og omegn, så er der nu en ny barber, der tilbyder gentlemen hårklipning, trimning af skæg og barbering. Tjek hans blog og facebookside, jeg synes, han gør det rigtig godt og ønsker ham alt vel. Her er et lille uddrag fra Fraser the Barbers hjemmeside:

I am a barber trained at Gents of London Academy in North London and now plying my trade to the gentlemen of Copenhagen. I specialize in men’s hair, beards and shaving.

I love the tradition of barbering and it’s etiquette but without being overly formal and believe that visiting a barber is important today as a time that men can take for themselves, to relax, talk, joke, not talk, be around other men and most importantly get themselves fixed up looking and feeling fresh and ready. There is nothing shameful in taking pride in one’s appearance, in fact it is of the up most importance.

Jeg holder af at følge mine børn som voksne mennesker og deres vej i livet, at høre om deres ideer, drømme og tanker for fremtiden. Hvor jeg før havde to at følge, har jeg nu fire, og jeg er så taknemlig for at have lært to skønne mennesker at kende. For mig er det vigtigste i verden i forhold til uddannelse og arbejde, at man finder et arbejde, man kan finde glæde og stolthed ved. Alle jobs indeholder tidspunkter, hvor man er godt træt af det, men grundlæggende skulle man gerne føle glæde ved sit arbejde, om det er selve jobbet, arbejdskollegerne, lønnen eller arbejdstiderne, det er for mig ikke så afgørende. Jeg ville ikke selv kunne holde ud at arbejde, hvor det er de to sidste parametre, der er de afgørende for valget, men sådan er vi forskellige og heldigvis for det (havde jeg det sådan, skulle jeg ikke være sygeplejerske “på gulvet”). Jeg elsker at iagttage mennesker, der er dygtige til deres fag. Når landmanden lige nøjagtig ved, hvornår der er tid til det ene eller andet, eller når han bruger sit gamle fag som tømrer og lige kan gennemskue, hvordan man ved at justere et sted kan få en dør til at holde op med at knirke eller en låge til at hænge lige. Og når jeg ser billederne af de, der er blevet klippet af min svigersøn, så kan jeg se, at han kan sit håndværk, og jeg ved, at han har en faglig stolthed og standard, så han går ikke på kompromis med kvaliteten. Jeg synes, det er stærkt at investere sin opsparing på en uddannelse for at følge en drøm om en Barbershop for men, et frirum for mænd. Må drømmen blive til virkelighed.

Og må du drømme godt, om det er dagdrømme, som ikke skal virkeliggøres eller om det er visioner for fremtiden, som du tager det første skridt mod i dag.

P1030476

Selv om jeg ikke drømmer om Rolls-Royce eller store skibe, så kan jeg godt beundre dem, men samtidig stille undre mig over, hvem det er, der bruger ufattelig mange sygeplejerskemånedslønninger på den livsstil.

20 kommentarer:

 1. Jeg elsker sådanne historier om mennesker, der følger deres drømme - eller gør det de har LYST til. Lysten driver værket, siger det gamle ordsprog jo.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, det gør jeg også, og han knokler for det, så jeg håber det lykkes :-)

   Slet
 2. Jeg er vild med mennesker der brænder for noget, og jeg har stor respekt for dem når de vælger at følge deres drømme helt til dørs.
  Godt gået af din svigersøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, tak, jeg håber også at den drøm bliver virkelighed :-)

   Slet
 3. Dejligt at læse om svigersønnen! Ja - alt godt til ham og hans herlige drøm.
  Og mht pengeforbrug: Helt enig. Jeg kommer ALDRIG til at forstå luxus i den skala! Jeg ved, det er en udfordring, når vi er i USA, hvor mange har for lidt, og nogen har så styrtende meget for meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Charlotte, åh ja det er godt nok svært at forstå. Jørn fortalte mig at nogle af de både vi så, der sejlede ud, brugte benzin på en dag, der svarer til min månedsløn. De skaber dog job til en del, der ansat nogle, som hele tiden holder skibet i stand til ejeren får lyst til en lille tur.

   Slet
  2. En af vores bekendte arbejde på et værft, hvor de lavede de der luxusbåde. Han forlod arbejdet, da en båd-bestilling pludselig skulle have alle logoer lavet om, fordi ejeren hellere ville have et andet. Det var indlagt i træ, graveret i glas og messing overalt på båden. Det blev for meget! Og jeg forstår ham.

   Slet
  3. Charlotte, køb og smid væk, ingen respekt for håndværket og de timer, der er lagt i arbejdet, jeg forstår ham også.

   Slet
 4. Godt med en svigersøn, der kan sit kram. Jeg troede det var din bil, den der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, det er nemlig godt. Og nej, jeg har en god bil, men ikke i den klasse, og det ville også være spild af penge. Jeg skal have en bil, der kører og fungerer og som er god at køre lange ture i. jeg lægger ikke mærke til mærket på bilen, så bilen har min gemal valgt :-)

   Slet
 5. Det er bare så dejligt at få en ekstra at følge - og for dig to ekstra :-)
  Vi er (naturligvis) enige i, at det vigtigste er at finde noget, man kan gå ind for og som man har en faglig stolthed ved. At lønnen så også er god, gør da ikke spor, men det behøver ikke at være drivkraften.
  Mange månedslønninger? Ja, mon ikke? En Rolls koster vist omkring 10 millioner i DK!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er skønt når familien fordobles, og for dit vedkommende er der endda kommet en næste generation :-)
   Lønnen må da gerne være god, men for mig bliver den aldrig drivkraften. Så 10 millioner for en bil kommer jeg nok aldrig til at bruge ;-)

   Slet
 6. Hvor ser det fint ud med din svigersøns salon. Jeg håber da virkelig, det vil gå godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, billedet er taget på hans uddannelsessted, så salonen er et mål, vi håber også at det kommer til at gå godt.

   Slet
 7. Lene - jeg er også vild med mennesker da passioneret går efter deres drømme håber det lykkes for jeres svigersøn. Billedet af den luksuriøse yacht og Rolls'en sendte mig i tankerne tilbage til da jeg var på interrail i Sydfrankrig tilbage i 80'erne og oplevede noget tilsvarende i Cannes og omegn. KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, jeg håber også det lykkes. Og ja de sydeuropæiske lystbådehavne er et sandt udstillingsvindue for store både :-)

   Slet
 8. Held og lykke til svigersønnen med at få opfyldt drømmen - han er da godt i gang, ser det ud til. Det er så skønt at høre om (især) unge mennesker, der tør gå efter drømmen, også selvom der skal blod, sved og tårer til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny, han er i fuld gang, men du må da gerne sprede rygtet om den skotske billige barber og frisør ;-)

   Slet
 9. Så skønt at læse. Det at følge drømmene og få mulighed for at udfører dem i praksis, så vidunderligt.

  Det er da også okay at beundre, det betyder jo ikke det er en drøm, den er da lækker, men jeg ville heller ikke eje den, for den vil overhovedet ikke passe til mig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, tak, ja drømme er mange ting, så nogen skal man forsøge at gøre til virkelighed, andre kan bare leve deres eget liv i vores hjerne :)

   Slet