mandag, juli 27, 2015

Det er ok at være langsom

Jeg mindes tiden efter, at jeg var startet som sygeplejerske igen efter 11 års pause. Dengang havde jeg blandede vagter, men fortrinsvis dag og nattevagter. Ikke fordi jeg holdt mere af nattevagter end af aftenvagter, tværtimod. Men fordi det var en tid med to teenager, der gik til forskellige ting om aftenen og med en landmand, der arbejdede sent, så blev det min opgave at få dem kørt til den ene by til judo/basketball, den anden by kor/FDF/vennerne og den tredje by med andre venner. Herude på landet gik/går der ingen busser, og landmanden modsatte sig, at de skulle cykle 9-15 km på den meget trafikerede vej, så jeg var chauffør i mange år. Derfor passede nattevagterne godt i vores familiemønster. Den sidste dag jeg skulle sove, lod jeg være en halv sovedag, for ellers kunne jeg ikke få vendt soverytmen. Ofte valgte jeg at tage dyner og pude med ind i fjernsynsstuen, fandt et eller andet program og faldt i søvn til dette. I dag gjorde jeg det samme. Det er på en eller anden måde mere hyggeligt at vågne op i sofaen med fjernsynet kørende lidt over middag end at vågne i soveværelset – og jeg har nemmere ved at vågne op, når jeg blot går fra sovende til fjernsynskigning uden at rejse mig op. Jeg lader eftermiddagen langsomt gå i gang og giver mig selv lov til at finde dagsrytmen igen. Nu er vasketøj sat over, regninger betalt, og der skal handles ind lige om lidt.

De første kartofler skal op af jorden i denne uge, vi har spist nye vildmosekartofler længe, nu skal andre have lov til det samme. Men vejrudsigten studeres tæt, for hver dag kommer der mere regn på. Jeg havde regnet med at skulle male det sidste på sommerhuset på mine to kommende fridage, men det bliver vist ikke til noget. Kartoflerne skal nok komme op, men jorden er godt fugtig efter den megen regn, og det gør det lidt mere besværligt.

DSC_0274

På vej til Pont du Gard blev der holdt pauser, og så er det godt med en rasteplads med disse sten under et træ fyldt med cikadesang.

Her er lidt flere billeder fra aftenturen til Pont du Gard.

P1030356P1030349

P1030337

15 kommentarer:

 1. Ja, det er ulempen ved at bo langt ude på landet, hvis man har aktive børn, hvad I åbenbart havde :-)
  Du ser godt nok lidt mere end halvtræt ud på billedet, men var det ikke også der, hvor du kunne vrides, når du smed motorcykelantrækket? Godt, at Pont du Gard var ulejligheden værd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, omvendt fik vi mange gode snakke på vejen til og fra aktiviteter :.-)
   Hele ferien var varmen værd, og lige nu gad jeg godt have lidt af varmen, sidder og fryser lige nu!

   Slet
 2. Det at skulle transportere børn til svømning, skydning, ridning, kor og meget ander,har vi også altid måtte. Her ligger tingene nemlig heller ikke lige rundt om hjørnet. Ingen busser og 10-20 km gange 2 er langt at cykle.
  Jeg beundrer de mennesker, der kan (eller er nød til) at bytte om på dag og nat i tide og utide, for at passe et arbejde. Jeg har aldrig kunne sove om dagen, så i mine unge dage var der ofte ingen søvn i et par døgn, når jeg kørte fra det ene job til det næste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, det er blevet til mange kilometer i løbet af tiden på den konto :-) Hold da op, ingen søvn i flere dage? Det kunne jeg ikke holde til, heller ikke da jeg var ung, selvom jeg sommetider nærmest gik på arbejde som sygeplejeelev direkte fra weekendernes festen ;-)

   Slet
 3. Det lyder hyggeligt med dyner og puder i sofaen. Jeg elsker sovesyge. Selv om jeg er træt og groggy når jeg står op, er der intet som at komme hjem fra vagt, spise morgenmad og gå lidt omkring i et stille hus, og så lægge sig til at sove under et vidåbent vindue. Jeg har aldrig mere end en nattevagt i træk, så døgnrytmen bliver grundigt forstyrret, og som jeg bliver ældre bliver det desværre sværere og sværere at kapere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, alderen sætter helt klart sine begrænsninger for forskellige døgnrytmer, og jeg synes jeres vagter er hårde, netop fordi de er så skiftende.

   Slet
  2. Sovedage selvfølgelig. Ikke sovesyge.

   Slet
  3. Det regnede jeg også med :-)

   Slet
 4. Langsomhed kan være en dyd.
  Det kan virkelig være en belastning med de mange skift i døgnrytmen. Hvor er det godt, at nogen kan og vil, når jobbet fordrer det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, langsommelighed har også sin berettigelse :-) Og ja det er en udfordring med døgnrytmeskift, især jo ældre man bliver.

   Slet
 5. Åh det husker jeg godt med mine bonuspiger, sønnike begyndte transporten meget tidligt allerede som 10 årig, da han blev prikket til et divisionshold/Fodbold - Heldigvis var der en divisionsspiller i byen så vi kun skulle kører et par gange om ugen (de trænede 3 gange om ugen og kamp i weekenden).

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, samkørsel er godt. Det brugte vi også meget, da vores børn gik på efterskole :-)

   Slet
 6. Er det ikke et lidt hårdt underlag du har fundet dig der.. :-) Tænker det føles godt at få ryggen strukket ud efter mange timer i sadlen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det var køligt, man kunne ligge udstrakt og der var skygge, hvad mere kan man øsnke sig :-)

   Slet
 7. Jeg er MEGET glad for, at jeg har et job med regelmæssighed. De få gange, jeg har skullet være i gang om natten, har med al tydelighed vist, at det ikke er noget, jeg skal byde min krop ;-) Men skønt, at I kunne kombinere nødvendigheden med hygge under kørslen.

  SvarSlet