tirsdag, juli 27, 2010

DER ER SÅ MEGET

jeg ikke ved!

Det kunne jeg være trist over, men omvendt giver det mig så chancen/muligheden for hele tiden at blive klogere.

Jeg ved f. eks ikke, om man må klippe blomsterhoveder af hortensia på det her tidspunkt. Min smukke gave fra venner ser lidt trist ud pga det voldsomme regnvejr for nogle uger siden, og havde den været en pelargonie, havde jeg klippet blomsterne af med den viden om, at nye blomsterhoveder ville dukke op.


og jeg ved godt det her er en hybenrose ;-)

Jeg ved heller ikke, om man skal installere Windows Live Writer på hver eneste computer, man bruger, jeg kan i hvert fald ikke finde ud af at åbne det på andre end den ene computer, jeg oprindeligt installerede den på.

Mennesker, som er skråsikre, giver mig altid lyst til at være Rasmus Modsat. Vi har alle en forforståelse af verdenen, et billede af hvordan tingene ser ud, men andre er vokset op med en anden forforståelse, og i mit fag er det en nødvendighed at have sig det for øje. Hvordan skulle man ellers kunne passe patienter eller tale med pårørende, son opfører sig/reagerer på en måde, som man aldrig selv ville have gjort? Der er dage, hvor jeg skal tælle til ti, men der er heldigvis mange flere dage,hvor min nysgerrighed gør, at jeg tænker, gad vide hvorfor han/hun reagerer sådan?

Nu er aftenvagterne forbi for denne gang, på fredag tager jeg 4 mere, men lige nu er der 3 fridage med tid til familien og tid til at få styr på mine opgaver i landbruget og hjemmet. Landmand og søn er sendt på arbejde med te og madpakke, jeg burde sove noget mere, men valgte i stedet for en bog og en kop te :-)


Må du få en god dag.

19 kommentarer:

 1. Og en rigtig god dag til dig, Lene :-)

  Verdenskort ser meget forskellige ud og det er en gave at være i stand til at huske det, når man vil/skal kommunikere. Jeg synes, at du er så dygtig til netop det :-)

  SvarSlet
 2. Tak Liselotte :-) Dagen her er startet smukt med sol, håber det samme gør sig gældende i Gug :-)

  SvarSlet
 3. Rigtig god dag til dig Lene.
  Jeg skal mødes med alle mine søstre på Himmelbjerget, så vi får udsynet over en lille del af verden :)

  SvarSlet
 4. Nysgerrighed gør os klar til at møde andre mennesker og bevistheden om at man ikke selv ved bedst (altid hihi) er også god at have med sig...gode dage til dig Lene

  SvarSlet
 5. Nogle af mine bedste - og ældste - blomstrende planter i gårdhaven er netop Hortensia. Jeg plukker lystigt løs til buketter og indtil nu kvitterer de ved at blomstre videre hele sommeren, vokse sig større og større og komme flot igen år efter år, så mon ikke du bare skal klippe af?

  Ellers en god og klog blog om menneskers gøren og laden. Jeg har bl.a. med undervisning at gøre og oplever også flere slags temperamenter i fuld udfoldelse, men heldigvis er de fleste positive og glade . . .
  God dag til dig, Lene!

  SvarSlet
 6. Jeg synes det er så skønt, at vide at man ikke ved alt... det åbner hele tiden muligheder for udvikling og dialog.. Og så findes der jo områder man slet ikke vil vide noget om... f.eks. hvordan man lapper en cykel... det VIL jeg simpelthen ikke vide..
  Ha' en dejlig dag Lene.

  SvarSlet
 7. Tak Hanne, tænk at mødes på Himmelbjerget, skønt :-) ha en rigtig god dag

  Tak Anne, og nogen gange så ved vi jo bedst ;-)

  Tak Elin, jeg vil prøve at klippe lidt i blomsten :-)

  Tak Inge og ja der er ting man ikke vil vide, jeg vil f.eks ikke vide hvordan man kører truck ;-)

  SvarSlet
 8. Kos deg med dine blomster og din familie på dine fridager :)

  SvarSlet
 9. Tak Astrid og god tur til jer :-)

  SvarSlet
 10. Og rigtig god dag også til dig, Lene! Det du skriver om skråsikre personer nikker jeg genkendende til :-)
  Nu vil trave mig en lang tur i det smukke sommervejr ...

  SvarSlet
 11. Tak Madame, jeg håber også jeg når en travetur :-)

  SvarSlet
 12. Ja, skulle vi holde op med at være spørgende og nysgerrige og eksperimenterende, så er vi da først gået i frø:-)Fortsat gode dage til dig og dine!

  SvarSlet
 13. Tak Charlotte, og det vil vi ikke :-)

  SvarSlet
 14. Jeg husker en sygeplejelærer sagde til os alle på vores 1. dag på studiet:
  "Jo mere man ved om et emne, jo mere finder man ud af at man ikke ved". Hun har haft ret mange gange, jeg oplever ofte at jo mere jeg fordyber mig, jo mere finder kompleksitet kommer der over tingene.
  Håber du må nyde dine fridage.
  Klem Betina.

  SvarSlet
 15. Ingen kan vide alt - men nogle opfører sig som om de gør ;-)

  Jeg ved dog, at jeg har installeret Windows Live Writer på hjemmets tre pc'er, for jeg vil helst ikke bruge kladdefaciliteten i Wordpress... den er slet ikke god nok efter at have stiftet bekendtskab med WLW.

  Hortensia skal jeg ikke gøre mig klog på, og nattevagter er jeg bange for, at jeg ikke ville kunne klare mere ;-)

  Du må nyde dine næste tre dage, hvor de fleste andre er på arbejde, i maksimal grad...

  SvarSlet
 16. Lene, jeg synes det er rigtig dejligt, at vi ikke ved alt, det giver rum for udvidelse af horisonten hele tiden.
  Og ja, jeg har det præcis som dig skråsikre mennesker har jeg det utrolig skidt med, jeg bliver også Rasmus Modsat og vover mig endda af og til ud i diskussioner, hvor jeg i stedet burde have fulgt dit eksempel og talt til 10. Men de skråsikre skulle jo nødig tro, at de ved det hele ☺.
  En rigtig god dag til dig i morgen.

  SvarSlet
 17. Jeg bliver også Rasmus Modsat, når jeg møder skråsikre og bedrevidende mennesker, med det resultat, at jeg bliver endnu mere skråsikker. Så jeg prøver at tage mig i det og gøre som du, møde folk undrende og nysgerrig.
  God onsdag til dig, Lene:-)

  SvarSlet
 18. Tak Betina, og din sygeplejelærer har så evig ret. Jeg synes stadig der er meget jeg ikke ved om hjernen og apopleksi :-)

  Tak Ellen, så må jeg have installeret programmet på de andre computere :-)

  Anette, og nogle gange kommer jeg til at sige noget jeg slet ikke mener bare for at de ikke skal have ret :-)

  Tak Ravheks, uha den med selv at blive skråsikker kender jeg alt til :-)

  SvarSlet
 19. Du har så evig ret i disse betragtninger. Lige efter læsning af dit indlæg slog jeg over til Musse og fandt nogle ord, der rammer lige samme tone: http://musses-hverdag.blogspot.com/2010/07/canada-version-2.html. Det handler om mødeetikette, men kan også bruges i mødet med mennesker, som du beskriver det i dit møde med patienter/pårørende, eller andre der gør noget uventet.

  SvarSlet