torsdag, juli 21, 2011

ÅH NEJ

Det blev sent i går aftes, datteren og jeg valgte den sene aftenstid for vores tradition med at se Harry Potter sammen. Det var en god aften og vi kunne rigtig godt lide filmen, der var mere fremadskriden og humor end i første halvdel.

Min krop registrerede det først, dernæst kom erkendelsen op til de højere hjernelag, denne fridag med ingen planer havde jeg brug for. Jeg sov til kl 10, stille og roligt vågnede jeg af mig selv, mødte en afslappet datter, som læste i sofaen, min morgenmad blev spist i ro og mag, min krop nød roen, tempoet og den gode start. Selvom det kan lyde underligt, så har jeg ikke haft sådan en dag i hele min ferie. Først var der masse ting, der var blevet udskudt, til jeg fik ferie,  motorcykelferien var skøn, men vi var i gang hele tiden, og den sidste uge herhjemme blev også fyldt med gode oplevelser og ting, der skulle klares inden arbejdsstart.

Jeg trængte til en dag med tid til at sidde/ligge på terrassen med masser af blade og gode bøger, med tid til gåture, med tid til bare at være til.

Og så ringede telefonen, landmanden var kørt fast ude på en kartoffelmark, jeg måtte hjem og trække ham fri. Jeg har vist sagt det før, jeg hader at skulle køre de store traktorer, jeg er altid så bange for at gøre noget forkert, og jeg har ikke rutinen i at køre. Denne gang skulle jeg oven i købet køre en af de nye kæmpestore traktorer, jeg havde aldrig kørt den før, og så i det fugtige jord. Landmanden har lært det nu, for der er mere ro på forklaringerne om, hvad jeg skal gøre, og hvad jeg ikke skal gøre. Han ved, at jeg er så bange for at gøre noget forkert, så situationen bliver værre, end den er, så han vinder tid ved med det samme at fortælle roligt og i detaljer.

Hold da op som jorden er blød ude på markerne, det er vist kun takket være en rutineret og dygtig fagmand, at han kun satte sig fast denne gang. Han kom fri, så jeg kørte traktoren hjem til gården. Mens jeg ventede på, om der skulle trækkes mere, fik jeg plukket nogle moreller og solbær, hvad de skal bruges til udover at være det sunde slik i dag, vides ikke, men har du gode forslag, så kom frit frem.

Nu har jeg fri igen, og jeg prøver at finde tilbage til det afslappede og afstressende tempo igen.

Og nu til helt andet, da jeg kørte hjem til gården, kom der to mennesker cyklende, kvinden havde en lille dreng bagpå, og han lignede granvgiveligt en lille dreng, jeg tit har set billeder af. Gad vide om han er på sommerferie hos morforældrene?

Ha en god sommerdag.

11 kommentarer:

 1. Respekt for dagens arbejde.....og fortsat velfortjent afslappende fridag de gæve nordjyde ;0)

  Har lovet min søn en Harrypotter dag......eller døgn i ferien - har stadig kun set de tre første så der er nok at gå i krig med. Da min søn på tolv spurgte om han måtte læse bøgerne for tredie gang lød mors melding her at så skulle det være på engelsk........så det er han i gang med nu :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Hvor er du altså dygtig, at du sådan kan håndtere en stor traktor. Jeg er imponeret.
  Det er sjovt, som ferie ofte kan blive fyldt med gøremål, der kan gøre én træt. Men det er jo andre oplevelser end de daglige og ny inspiration.
  Håber du finder tilbage til afslapnings-mode. Det gør godt indimellem.

  SvarSlet
 3. Han ringer jo netop til dig Lene, fordi han ved du kan, hvad du skal og vil.. :-) Jeg er slet ikke forundret over at I sammen klarede det i fin stil. :-)
  Du må have en dejlig aften.

  SvarSlet
 4. Nogen gange har man bare brug for at lave ingenting, men godt at du kunne overvinde dig selv og få kørt traktoren ud til redningsaktion..Det må da også været et stort skrummel at køre, det ville jeg heller ikke være helt tryg ved..;-D

  SvarSlet
 5. Jeg har vist sagt det før... men jeg siger det alligevel igen: Jeg synes du er sej! Fordi du gør noget du ikke er helt tryg ved, men at du gør det, fordi du er tryg ved din mand. Det er kærlighed, det er respekt og det er... ægteskab og styrke.
  Thumbs up for dig :-)

  Moreller er slik. Solbær er måske saft eller syltetøj?

  SvarSlet
 6. Tak Dorthe, du har da en sej søn, som i en alder af 12 kaster sig ud i engelske bøger :-)

  Tak Betty,nu står der aftenvagter på programmet, så der skal slappes af om dagen :-)

  Tak Inge, det er dejligt med tillid til min kunnen :-)

  Annemarie, til gengæld kører du motorcykel, det er så sejt :-)

  Tak Ellen, og nu hvor gemalen har lært hvordan jeg skal adresseres går det lettere, før hen blev han irriteret, han var jo sikker på jeg kunne huske alt fra gang til gang ;-)

  SvarSlet
 7. Ej, hvor er du sej, sådan at køre en af de store traktorer. Hatten af for dig :-)

  SvarSlet
 8. Tak Marianne, jeg føler mig ikke sej, men lille,når jeg kører dem :-)

  SvarSlet
 9. Vi burde egentlig sætte os ned og skrive til de der traktorfabrikanter.
  Jeg er selv rasende, hver gang vi skifter traktor, fordi de ikke har ordentlig info på skærmene.

  Der er alt for meget "Det kan du jo nok regne ud" inde over.

  Tit er der jo et halv skærm, hvor der lige så godt kunne være noget info.

  Vi har en Fendt, som jeg sjældent kører med. Jeg skal hver gang liiige tænke mig en om en ekstra gang, inden jeg starter op. Træls!

  Men vådt er det, og mere bliver det.
  Jeg kunne også snart tænke mig et "Bæltedyr"; men vi har desværre alt for meget vejkørsel, da vore marker ligger spredt.

  SvarSlet
 10. Farmer, jeg har så min egen infokanal :-) landmanden indstiller traktoren, så jeg bare skal trykke på gaspedalen og så kigge på ham :-)

  Min mand var henne og se på naboens bæltetraktor, en nyere model end den søn og gemal prøvekørte for et par år siden og bedre. Ja vi er så heldig at vores jord ligger lige omkring gården.

  SvarSlet
 11. He he - jeg sidder her og smiler. Jeg HADER ogs at køre de store maskiner. De er så avancerede. Puha - glemmer aldrig en vinter hvor Peter var ½ år, og jeg var nødt til at pigerne i den helst store traktor. Landmanden var ikke hjemme til at gøre det, og han kunne eller ikke guide mig. Så jeg var hensat til sevlhjælp!!! Føj, en tur. Pigerne glemmer den heller aldrig :o)
  Godt alt gik godt for dig Lene:-)

  Kh Betina.

  SvarSlet