søndag, juli 17, 2011

DE TRE TINDER

eller Die Drei Zinnen/ Tre Cime di Lavaredo er et yndet omdrejningspunkt for vandreture. I det hele taget er der mange muligheder for vandreture i Dolomitterne; mange vandrer fra hytte til hytte og bruger hele deres ferie på vandring. Vi havde en dag, så hvad skulle vi vælge? I vores turbog var der to vandreforslag ved De tre tinder, en på 10 km og en på 20 km; vi følte os ikke i så god form, at vi kunne snuppe 20 km bjergvandring på én dag, så valget faldt på 10 km turen.

P1010701

P1010708

I år havde vi en rejsekammerat med os, og han var frisk på en vandretur. Vi havde tjekket vejrudsigten på min lille smarte Ipod (formålet med at landmanden gav mig den i julegave), og vi skulle undgå regn. Turen til søen Misurina over passet Tre Croci var smuk i sig selv, herefter skulle vi køre på en privat bjergvej, her var der afgift, meget klogt, for med den trafik af busser, biler og motorcykler skal der nok en del vedligeholdelse til.

P1010709

P1010710

P1010715

 

 

 

 

 

 

Bjergvejen slyngede sig opad, og det ene smukke scenarium efter det andet viste sig. Vi var ikke de eneste, der ville gå, så jeg fortrød et kort øjeblik, at vi havde valgt den lette rute. Vel opppe ved den første bjerghytte fandt vi et sted at parkere motorcyklerne.

P1010782

P1010716

Stien gik på kanten af bjergtinderne, det var lige ud, så jeg lokkede de to mænd ned på et plateau for at vi kunne få pulsen lidt op.

P1010726

Det havde jeg så ikke behøvet, viste det sig, da vi nåede til alpehytten ved 2,5 km; her åbenbarede sig udsigten på den anden side af de Tre Tinder, og det var ikke fladt. Vi nåede skam at få pulsen op mange gange trods rejsebogens beskrivelse af ingen deciderede niveaustigninger.

P1010734

P1010741

P1010742

Efter 2,5 km blev det mere spredt med folk, jeg tror, de fleste busser kun sendte deres turister ud til første hytte. Dolomitternes hvide kalkholdige klipper dannede smuk og barsk baggrund for blomster og meget sparsom vegetation heroppe i 2405 meters højde.

P1010747

Frokosten blev nydt ved tredie alpehytte ved 5 km. Nu skulle vi ned ad, det var faktisk hårdere for benene end at gå opad, vi kunne høre et vandløb klukke, men det løb meget af tiden inde i klipperne. Det flade stykke var tørt, men er garanteret ret fugtig, lige når sneen er smeltet. Nu gik det opad, det var varmt, og vi trængte til noget mere at drikke. Vi havde ikke købt ekstra ved sidste bjerghytte, da vi havde set på en planche, at der skulle være en hytte mere, men den var ikke at se nogen steder. Vi måtte bare fortsætte, og oppe over næste bjergtop kunne vi se hytten, det gav energi. Hver gang vi kom op over en top, var der en ny udsigt, anderledes fra den forrige, vi nød turen i fulde drag.

P1010756

P1010761

P1010766

 

 

 

 

 

 

På afstand kunne det se ud, som om bjergskråningerne var dækket med smuler af sten, men når man gik på skråningerne, kunne man se, at det var store sten, og rundt omkring lå også store klippestykker, som ikke var blevet knust, da de rev sig løs fra bjergene.

P1010772

P1010777

Den sidste runding omkring bjergtinderne viste græsgange med en bonde, der var ude at se til sine kreaturer.

P1010775

P1010779

Der blæste op og skyerne dækkede solen, så vi fik jakker på. Trods en vejrudsigt uden regn kunne vi se de mørke skyer trække sig sammen, og ganske rigtigt, da vi nåede Cortina d’Ampezzo, begyndte det at regne. Da vi var kommet i seng, brød et uvejr løs, vi trak gardinerne fra og nød de voldsomme lyn og de høje tordenbrag, vi var glade for, at det ikke kom, mens vi var på tur.

P1010743

P1010728

17 kommentarer:

 1. For eit vakkert landskap du har vore i. God tur vidare.

  SvarSlet
 2. Tænk at være ko med en sådan udsigt! :-)

  SvarSlet
 3. Åh hvor er det smukke billeder. Vi var i Dolomitterne sidste år, i år har vi så valgt dejlige DK, og har haft fint vejr, øsende regn i mange timer, men det er Danmark. Klem

  SvarSlet
 4. Tak Ruth, vi er hjemme igen og i morgen er det arbejdsdag igen :-)

  Pollyanna, ja eller alpebonde :-) Vi så ingen fede bønder, de knokler, her kan maskiner ikke gøre så meget :-)

  Tak Britta, næste år vælger vi også Danmark med eller uden regn :-)

  SvarSlet
 5. Tak for turen! Det giver mindelser til vores vandretur rundt Kebnekajse i Lapland!Vild natur uden megen vegetation, det er helt specielt.

  SvarSlet
 6. Selv tak Charlotte, Lapland! Endnu et sted at drømme sig til :-)

  SvarSlet
 7. Smukke billeder! Sikke'n himmel, så blå.

  SvarSlet
 8. Tak tak for en skøn tur i bjergene Lene og smukke billeder

  SvarSlet
 9. Tak Anne, den var så blå indtil vi kom hen til motorcyklerne igen :-)

  Selv tak Conny, I er tålmodige med så mange billeder, som jeg har lagt ind i indlægget, men jeg kunne ikke vælge :-)

  SvarSlet
 10. Åh, sikken en tur, og der var ikke ét billede for meget :-) Det var så smukt at se på.
  Jeg ville nu også mene, at 10 km måtte være så rigeligt, når det går både op og ned :-)
  Det var søde tanker, du havde om din far i indlægget før dette. Det vil sige, at jeg ikke skal være så ked af, at min fars korttidshukommelse forringes med foruroligende hurtighed? At han ikke kan huske, at jeg var der for tre dage siden, og slet ikke, hvad vi talte om, men at han simpelthen bare er glad for vores besøg mens vi er der?
  Det er lidt svært en gang imellem at holde sin gejst oppe, men som du selv så sødt siger, så har der været rigtig mange år, hvor han bare altid har været der for os tre piger.

  SvarSlet
 11. Pernille, det var det nemlig :-)

  Tak Ellen :-) De 10 km var rigelig.

  Hvad angår vores fædre, så sagde demenssygeplejersken også, at det vi skal gå efter, er at fylde vores far med gode oplevelser, det sætter sig i kroppen og gør ham glad, og så er det lige godt om han ikke kan huske oplevelserne.
  Det ændrer ikke ved faktum at jeg af og til savner min gamle far.

  SvarSlet
 12. Her gælder da kun 2 ord.. FANTASTISK SMUKT.. :-) som Ellen siger, ikke et billede for meget. Tak for en flot tur.

  SvarSlet
 13. Dine dolomitbilleder med guidening er en dejlig nydelse på en meget lidt travl formiddag på en arbejdsplads, hvor vi er 12 ud af 35 på arbejde.
  De er skrevet på to do-listen, de der dolomitbjerge :-)

  SvarSlet
 14. Sikke dog en serie dejlige billeder - det må være fantastisk at bevæge sig rundt i sådanne omgivelser :)

  SvarSlet
 15. Conny, godt at jeg kan bruges til overspringshandlinger, og du må til Dolomitterne :-)

  Hyggetrold, det var skønt :-) Og jeg har set din mail, men får først skrevet i morgen :-)

  SvarSlet