søndag, oktober 29, 2017

Miniferie i København

Jeg nyder at være sammen med mennesker. Jeg nyder også blot at være mig selv. Ofte fylder jeg dog andet ind i denne tid, det kunne være ord, jeg læser, billeder jeg ser, toner jeg hører. Det er sjældent, at der er helt stille, og jeg blot kigger ud i luften og funderer. Det gav jeg mig selv lov til i går. Turen til København foregik i stillekupe, og da der ingen standardbilletter var i denne kategori, tog jeg en orange 1. klasse. Jeg var helt alene i kupeen, strikketøjet kom ikke op, computeren gjorde mig køresyg, så udover en bog og et blad var der masser af tid til at se ud i luften og tænke. Jeg nød det. Det gjorde godt.


Lørdagen blev fyldt med hyggetid først sammen med sønnen, siden stødte svigersøn og datter til. Vi spiste sen aftensmad, som vi lod andre tilberede. Sushi og Thaimad. Vi var godt forspiste, men fandt plads til bland-selv-slik senere. Svigersønnen var ikke helt frisk, så han cyklede hjem. Men datteren og jeg blev introduceret til et nyt brætspil, hvor vi spillede om, hvem der var bedst til at være turist i Japan. Hvor jeg dog nyder disse stunder med tid til blot at være sammen uden en masse planer.

Sønnen og jeg havde en langsom søndagsstart, jeg fik set film, og klokken var nærmest tolv, inden vi fandt et nyt sted at spise brunch. Den sene eftermiddagskaffe/te blev nydt sammen med min yngste lillesøster (og alt for meget kage, jeg går amok, når jeg skal handle ind herover). Vi fik snakket flere timer, og jeg nyder at se min søster og min søn sammen. De har samme filminteresse og når de folder sig ud og diskuterer detaljer i film, må jeg stå af, men jeg nyder at høre dem tale sammen.Udenfor blæser det helt vildt og min nattesøvn drillede mig, så kombination af strid vind og træt hjerne afgjorde, at jeg ikke skulle ud og gå lange ture i dag. Det satser jeg på, at jeg kan i morgen formiddag, inden miniferie slutter af hos svigersønnen og datteren i morgen eftermiddag. Svigerdatteren må jeg nøjes med at sende kærlige tanker til, hun har langt om længe fået flere sammenhængende fridage, så hun kan besøge sin familie i Norge. Jeg ville ellers gerne have set hende i øjnene, for når en gammel sygeplejerske som jeg kan køre træt i de hårde vilkår, hvordan er det så ikke for en nyuddannet sygeplejerske.
22 kommentarer:

 1. Ahhh - første klasse. Det kan man godt vænne sig til, ikke sandt? God ide at give dig selv den luksus.
  Det var da ren afslapningssamvær - lige noget der kan lade alle batterierne op, og når det så oven i købet er sammen med børnene, kan det næsten ikke blive bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg betaler gerne mere pris for ro, te og vand ad libitum :-) Og jeg har nydt dagene.

   Slet
 2. Åh, som det lyder dejligt med timer sammen med de voksne børn.
  Der er al mulig grund til at være bekymret for de unge, som skal arbejde i det offentlige system i mange år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det har været så skønt.

   Ja, jeg håber nogen vågner op og ser hvad det er vi byder dem.

   Slet
 3. Det lyder som en skøn weekend set med mine briller! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, også med mine briller :-)

   Slet
 4. Første klasse er en fin ting, og med orange billet ikke uoverkommelig. Det er så dejligt med god tid til hygge og snak og væren sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, nærmest samme pris som en flybillet, så det er ok.
   Vi har bare været sammen , denne gang mest med min søn, og det har været dejligt.

   Slet
 5. Det lyder som den dejligste weekend, og alene tid sammen med de voksne børn, det er bare ren luksus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det har været en skøn weekend :-)

   Slet
 6. Hvor lyder det skønt med sådan en weekend. Og afslapning under rejsen - det havde du også fortjent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, tak og jeg nyder.

   Slet
 7. Elsker brætspil - hvad hed det mon? �� hilsen Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det hedder Tokaido, et meget roligt spil, men samtidig strategisk. Og jeg vandt :-)

   Slet
 8. Rart med kvalitetstid og selvforkælelse.

  SvarSlet
 9. Det lyder som en dejlig miniferie. Der findes vist ikke ret meget, der er bedre end at være sammen med ens unger. Det har jeg også lige nydt i stor stil. Endda også i København.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, det er dejligt med sådanne familiekomsammener :-)

   Slet
 10. Hygge hygge :-) Og nu har jeg læst, at spillet hedder Tokaido. Det bliver vi vist nødt til at investere i ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, hygge i den grad. Man bliver ikke klogere af spillet, så det er ikke viden om Japan, men mere et strategisk spil om at komme fra A-z :-)

   Slet
 11. Det lyder så dejligt. Jeg har de seneste par år taget toget fra Nyborg (bor på Nordfyn) til KBh. ca, hver 14. dag. At sidde i almindelig kupe' er nærmest et helvede. Der tales uhæmmet og meget højt i mobiltelefon, der drøftes kollegiale problemer på diverse kommunekontorer rundt om i landet, den underviser som afholdt kurset "man" har været på, får en ordentlig overhaling og familier med mindre børn, som er trætte, kæmper for at holde ungerne lidt i ro. Så var det at jeg fandt ud af, at jeg kunne vælge standart stillekupe' også med orangebillet. Dette er så dejligt, jeg kan sove, strikke, læse eller blot glo huller i luften. Dette ofte for 100 kr. pr. vej incl. de 30 kr. som pladsbilletten koster. Det er dejligt. Jeg kommer aldrig ud af vogn 11 mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Folehave, den vogn nyder jeg også, men den var optaget, så jeg blev glad for at opdage en orange billet til stillekupeen på 1. Jeg kan ikke holde ud til at være i al den snakken. Og du beskriver det så rammende :-)

   Slet