søndag, august 02, 2020

Søndagsudflugt

Mens formiddagens lange gåtur på 7000 skridt skete alene i skoven (landmanden ville hellere slappe af hjemme på gården på sin eneste fridag), fik jeg selskab af både landmand og hunde i eftermiddag. 

 
Turen gik til Svinklovene, et fantastisk skønt område, som det er en del år siden vi sidst har set. 

 
Udsigten fra toppen er smuk, også i blæsevejr. Og med det samme spottede jeg en vandresti i området. Den må jeg have lokket mine søstre med på. 



I dag tog vi trapperne ned til vandet. Landmanden måtte holde godt fast i snoren på de to jagthunde, for der var så meget at snuse til og opleve. 



Der var gang i havet og nedefra var Svinklovene lige så imponerende at se på. Lige syd for højdedragene var helt frem til 1200-tallet et åbent sund og en kanal, som førte handelsflåder og vikingeskibe frem og tilbage mellem Limfjorden og Vesterhavet. 



Jeg har aldrig set serien Badehotellet, men kan læse, at det er her ved Svinklovene er optaget. Hundene fik lov til at løbe frit på stranden, og da landmanden kastede en pind ud i vandet fik Dexter smag for at løbe ud i bølgerne. 


Han blev dog lidt for modig efter min mening og søgte længere ud, da landmanden kastede en sten. Havet er ikke ufarligt og en hund kan vel også trækkes med understrømmen. Da jeg er den bedste svømmer, ville det være mig, der skulle redde hunden. Så landmand og hund fik besked på omgående at holde op -:-) 


Oppe på højdedragene nød vi den medbragte te og fik en snak med min tidligere leder, som også havde taget familien med på tur. 

Jeg fik minder fremkaldt fra barndommens ferier i vores sommerhus, hvor vi brugte megen tid med at lede efter smukke glatte sten. I dag kom en håndfuld eller rettere to med hjem. De skal bruges til et eller andet oppe ved sommerhuset. 

Nu skal der gøres klar til ugens hverdage. I morgen starter kartoffelhøsten og snart kommer kornhøsten, så ved jeg at sommerens afslappende tempo er over. God søndag til dig. 

15 kommentarer:

  1. Fine billeder fra den barske natur, I er leveringsdygtige i deroppe! Og godt, at du slap for at agere hundelivredder :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Uffe, ja godt nok har jeg i tidernes morgen taget livreddercertificat, men jeg er ikke sikker på, at hundelivredning hører til min spidskompetence :-)

      Slet
  2. Kære Lene, du vil da elske Badehotellet! Jeg ved, at du sommetider tager en omgang binge-watching, så næste gang du har lyst til det, må du finde den fantastisk gode serie :-)
    Jeg synes det var lige i forgårs, vi camperede ved Svinklovene, men det var i 2013. Som tiden dog flyver ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det vil jeg helt sikkert. Hvis jeg køber tv2play, kan jeg så se hele serien?
      Så I har camperet der, jeg kan godt huske for mange år siden, at I camperede i vores nærområde :-)

      Slet
    2. Man kan jævnligt på adgang til TV2Play gratis i en måned - så kan du lige se, om serien er noget for dig :-) Det gjorde jeg, da jeg gerne ville se Sygeplejeskolen.

      Slet
    3. Tak Randi, det vil jeg prøve :-)

      Slet
    4. Jeg har lige tjekket: Du kan godt se alle 7 sæsoner på Tv2Play, så det er måske et abonnement værd. Du kan jo altid opsige det, når du har set serien :-)

      Slet
  3. Pragtfuld natur, barsk og nøjsom. Det er nogle år siden, jeg sidst så Vesterhavets ubrudte horisont, og dine billeder vækker minder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, vi snakkede om hvordan man sankede brænde på stranden. Der skulle noget arbejde til for at få blus på komfuret hjemme.

      Slet
  4. Jeg tror faktisk, det er første gang, jeg ser Svinklovene. I år blev det ikke til, at vi kom til Nordjylland; måske næste år ... Jeg savner alle de smukke steder og det brusende hav.
    Heldigvis er du jo leveringsdygtig i gode billeder deroppefra :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, det må I se, og jeg tror vandreturene i det område vil være en oplevelse.
      Og tak :-)

      Slet
  5. Hvor er der smukt! Svinklovene må være der, hvor Svinkløv Badehotel ligger? Der har jeg været engang og også nydt området.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, Svinkløv badehotel ligger vel fire kilometer derfra. Det er et skønt område, som jeg godt kan forstå, at du nød.

      Slet
  6. Tak Hanne, og jeg får slet ikke kommenteret det, jeg gerne vil, så det er også fint blot at læse indlæggene.

    SvarSlet