søndag, februar 07, 2021

En boblende glæde

 Jeg har fundet en ramlösa med citrus frem, der skal ledsage mig, mens jeg skriver et indlæg. De små perler i vandet minder om den boblende glæde, jeg har indeni.


Vi skruer lige tiden tilbage til juleaften 20. Landmanden, datteren og jeg har ikke travlt, vi giver os god tid til spisning, og imens dukker en besked op om, at når vi er klar, er søn og svigerdatter klar til julesnak med os. Vi skal dog først have gået om juletræet, sunget julesalmer og pakket gaver op. Og endelig dukker de to kære ansigter op på skærmen. Vi nyder snakken og til sidst siger de at de har en julegave mere til os. Og så vender de skærmen rundt, så vi kan se den norske familie, svoger, svigerinde og deres to børn samt svigermor og svigerfar. De begynder at recitere/synge nogle ord, som vi intet fatter af. Vi synes, det lyder flot, vi synes, de synger og vi klapper og giver thumbs up, mens vi smiler. 

Sønnen griner lidt og siger, det forstod I vist ikke. Det måtte vi så erkende, at det gjorde vi ikke. De gør endnu et forsøg, og vi anspænder hørelsen, men norsk via en skærm er svær at forstå. Vi havde ingen problemer med samtalen, da familien boede i vores sommerhus forrige år. Jeg fanger det sidste ord, men tror ikke helt på det, udbryder dog nej, nej, nej. Landmanden og datteren ser undrende på mig, og sønnen fortæller senere, at jeg så vildt sjov ud i ansigtet.

Det ord jeg hørte, og som jeg ikke troede, at jeg hørte rigtig, var tante. Og det de sagde var: I skal være bedsteforældre og T. skal være tante.


Sidenhen har vi skullet holde på den hemmelighed indtil første kontrol, men nu må vi sige det. Og den boblende glæde er i min krop, mit hjerte og min hjerne. Tænk at min søn skal være far og svigerdatteren mor. De bliver fantastiske forældre, de er utroligt gode til andres børn. Gode til at være nærværende og forstå deres tanker og til at lege med dem.

Jeg besluttede mig til med det samme, at jeg ville være bedstemor. Jeg kunne godt hedde farmor, men jeg vil gerne hedde bedstemor. Nu kan det kommende forældrepar tænke over det, og om de også synes, det er en god ide. Min farfar kendte jeg aldrig, men min farmor hed bedstemor. Min mormor og morfar hed mormor og bedstefar. Måske er det derfor, det føles rigtig for mig med titlen bedstemor.

Nu føles det endnu hårdere, at jeg ikke må rejse til Norge. De har lukket for al indrejse, så jeg kan ikke engang rejse op til et karantænehotel og arbejde hjemmefra der og så efterfølgende være sammen med søn og svigerdatter. Til gengæld kan jeg snakke med dem via Messenger og det gjorde jeg med sønnen i forgårs og skal også i dag. Og det nyder jeg i fulde drag.


Ha en dejlig snehvid søndag. Mange sukker efter forår, det gør jeg ikke. Jeg elsker det, sneen gør ved humøret, det frosten gør ved mit sind og det solskin, der ofte følger med frostdage, gør ved humør og sind.

PS Skulle du have ideer til noget, jeg kan sy (og strikke, men jeg strikker langsomt) til mit kommende barnebarn, så skriv endelig en kommentar med forslag. 


30 kommentarer:

 1. Tillykke :-) Og mon ikke rejserestriktionerne er væk, når nedkomsten nærmer sig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eric, det satser vi på :-)

   Slet
 2. Kjempestort tillykke, Lene <3 De rejserestriktioner skal nok blive lettet til sommer, så I kan komme derop. Det var da en rigtigt dejlig julegave at få. Jeg gjorde det samme ved min mor, eller rettere, vi fortalte hende til jul, at hun ville få en helt speciel fødselsdagsgave, da min termin var sat til hendes fødselsdag :) Og jeg ramte kun 2 dage ved siden af.
  Mht. sne og frost, så har jeg ikke lige så meget imod at arbejde hjemme i disse dage, hvor det er glat og uhyre koldt om morgenen. Så er det rart at der kun er 12 skridt fra egen kaffemaskine til eget hjemmeskrivebord.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mette, vi håber på muligheden for at tage til Norge.
   Der er godt nok koldt og masser af sne visse steder i Danmark, dog ikke hos os. Vi har smukt hvidt, men ingen snevejr :-)

   Slet
 3. Tillykke, Lene, sikke en skøn nyhed, at du skal være bedstemor! Jeg håber, I snart kan rejse til Norge og være sammen med den lille familie.

  SvarSlet
 4. Stort tillykke til jer alle, det er bare det største, at få lov til at blive bedsteforældre, bedstemor. Jeg synes, du skal strikke et lille tæppe i et nemt mønster, se evt. @anneds, tænker på alle de kærlige tanker du kan putte i det tæppe. Jeg er selv bedstemor med lang afstand til nogle af mine børnebørn, det er andre oplevelser man har, når man intensivt er sammen i flere dage i træk. Nyd ventetiden, jeg er sikker på, at til sommer kan vi besøge de børnebørn, der bor langt væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marianne. Jeg har faktisk tænkt på det tæppe :-) det er godt at høre at du har tæt kontakt til dine børnebørn på trods af afstanden.

   Slet
 5. Wow, tillykke til jer alle tre. Bedsteforældre og tante. Det er stort at få et nyt lille familiemedlem. Må du snart kunne rejse op og se søn og svigerdatter. Jeg gætter på, det ikke bliver noget problem, når fødslen nærmer sig. Forhåbentlig er vi et helt andet sted i forhold til smitte til den tid. God ventetid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty, ja hvor mærkeligt det end lyder, så havde jeg faktisk ikke troet at jeg ville blive bedstemor, men det er skønt med sådan en ventetid.

   Slet
 6. Kæmpestort tillykke til jer ... alle sammen :-D
  Det er så stort og dejligt, og jeg kan godt forstå, at du bobler helt over!
  Lige pludselig er det snart ikke så tosset endda at skulle jobstoppe, skal du se ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak :-) Og hvorfor vidste jeg at du ville komme med den sidste bemærkning ;-) Jeg ser frem til at komme ned i tid, ikke blot på grund af det kommende barnebarn men også på grund af andre ting, der er dukket op.

   Slet
 7. Åhhh.. Tillykke til jer ❤️ det er den skønneste nyhed. Det er sørme godt, vi har de tekniske muligheder for at se hinanden. Nu må verden gerne snart blive åbnet.
  Mon ikke du får gang i kreative forberedelser? 😉

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne. Ja vi trænger snart til nogle positive udmeldinger, og jeg skal lige have fundet energien til syslerier. Tiden har jeg jo om aftenen, men energien mangler lige for tiden.

   Slet
 8. Kæmpestort tillykke til jer alle, Lene - hvor er det en dejlig nyhed!
  Og jeg kan godt forstå, du vil være bedstemor 😁

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Henriette. jeg skal vist have spurgt hvad mormoderen kaldes, jeg kan jo ikke bestemme det hele, men jeg håber jeg må hedde det :-)

   Slet
 9. Rigtig stort tillykke - hvor er det dejligt for jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Randi, det bliver en helt anden verden at skulle begå sig i :-)

   Slet
 10. Sikke en dejlig nyhed for jer - stort tillykke. Der er fordele og ulemper ved at bo langt fra hinanden, tænker jeg. Heldigvis kan man få langt uafbrudt samvær, når man bor længere væk fra hinanden. Det er også betydningsfuldt. Jeg vil også foreslå et babysvøb, det har jeg ofte strikket til barslende kollegaer og det er der mange der har været rigtig glade for. En lille uld cardigan er også noget jeg har strikket ofte til mine pigers barslende veninder - jeg har endda måttet strikke flere bare i en større størrelse fordi de var så glade for dem :-) Jeg har strikket mange cardigans fra dette hæfte: https://www.sommerfuglen.dk/shop/babystrik-paa-pinde-16024p.html?CookieConsentChanged=1
  PS Jeg kommenterer ikke ret ofte, da din blog ikke tillader jeg kommenterer fra Safari?

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, tak. Vi snakker om at købe et fritidshus i Norge, så kan det blive mere afslappende for både os og dem, hvis vi kan bo der en måned ad gangen.
   jeg må kigge på det link, for en lille cardigan lyder som en god ting.
   ØV gad vide hvorfor du ikke kan det og gad vide om jeg kan gøre noget?

   Slet
 11. Hurra og tillykke, Lene. Det var en god historie fra juleaften, hvor sprogforbistringen viste sig ;) Det var dog den bedste julegave at få. Og vent og se, restriktionerne bliver lempede en dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny, og jeg håber du får ret at verden snart åbner sig en lille smule :-)

   Slet
 12. Jeg vil også foreslå et babytæppe, en retstrikket trøje (http://www.1000ideer.dk/detaljevisning.asp?Id=33&LcId=da&AjrDcmntId=1467&AjrPage=0), babyvest (https://www.ravelry.com/patterns/library/strikket-babyvest---knitted-baby-vest), små sweatre fx fra PetiteKnit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny, for de mange gode ideer :-)

   Slet
 13. Så dejligt med en go´nyhed. STORT TILLYKKE. Forstår godt du vil være bedstemor. Jeg er både farmor og mormor, og roder rundt i det....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Joan, det var oprindelig min tanke bag ønsket :-)

   Slet
 14. Tillykke! Valget af bestemor er rigtigt, da I så vidt jeg husker her en søn og en datter, og derved bliver der ikke forvirring hvis børnebørn kommer til fra flere sider.
  Pudsigt. Jeg sagde også mormor og bestefar; men det var farmor og farfar.
  Vi har sønner, så her er det farmor og farfar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Farmer, godt husket :-)
   Sjovt som man har lavet forskellige konstellationer, for i min familie var jeg det første barnebarn, så det var ikke fordi min morbror havde fået børn først-
   Og I har da vist flere børnebørn så vidt jeg husker :-)

   Slet
 15. Stort - forsinket - tillykke med den fine nye titel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, det er stadigt så uvirkeligt :-)

   Slet