torsdag, februar 25, 2021

En kop te og en ostemad

 så klarer jeg mig perfekt. Det er fridag fra sygeplejen, så jeg sidder lige nu på kontoret, mens der gøres rent. En perfekt kombination, jeg er helt klart mere til at lave regnskab, betale regninger, sørger for at alt indberettes hvor det nu skal osv. end at gøre rent. 

Der har også været tid til en lille snak med datteren, som nu også er selvstændig erhvervsdrivende og dermed pligt til regnskab, momsopgørelse, skatteopgørelse osv. Heldigvis har jeg gode erfaringer med at hjælpe med det regnskabssystem og hun er lærenem, så hun har allerede en god føling med bogføring, men en revisor må der til ved årsopgørelse. Den samtale med en mulig revisor skulle hun lige klædes på til.

Jeg udskyder lidt for meget af det, der fylder i min hverdag uden for arbejde. Det vil jeg gerne have styr på. Det ville jeg også sidste weekend og forrige weekend og den før igen, men jeg er håbefuld og optimistisk. Så i eftermiddag begynder jeg at tage et skridt ad gangen og lader være med at sætte mål for hvor langt jeg skal nå. De andre gange har jeg nærmest på forhånd skrevet et blogindlæg i hovedet om, hvor effektiv jeg har været ;-) og det minder mig lidt for meget om konen med æggene, så nu skriver jeg om håbet. Og håbet har jeg lov til at have, håbet om at være energisk og få krydset af på den mentale to-do liste.

Jeg udskyder ikke det, der skal gøres. Vi får mad hver dag, kontorarbejde og regnskab bliver lavet, der bliver vasket tøj (tørret og lagt sammen), der bliver løbende ryddet op, der bliver handlet ind og så får vi gået tur hver dag. Det er alt det andet, jeg udskyder. Lige nu ser sønnens værelse ud som om alt er puttet i en konfettikanon og så spredt ud over hele værelset. Det er al vores julepynt samt alt det, jeg ikke har fundet ud af, hvor det skal være eller om det skal smides ud. Der står også en masse til genbrugsbutikken.

I mit kreative værelse ligger strikkeUFOer (Ufærdige opgaver) side om side og hæmmer mig i at finde strikkeglæden frem. Til gengæld har jeg læst så mange feelgood bøger, så jeg på et tidspunkt måtte stoppe af bare forstoppelse.

Vi får se, jeg laver ikke lister, jeg skriver ikke deadlines, for det kvæler alt mit håb, jeg mister lysten totalt. Men håbefuld er jeg, så har jeg bare taget to skridt i den rigtige retning i dag, så vil jeg være glad, så tager jeg to mere på lørdag, når jeg har fri igen.

Men nu en kop te mere, før jeg skal til fysioterapeut. Jeg glæder mig, for min krop er ret spændt op, så jeg trænger til god massage og udspænding. Det er min aLene-tid. Jeg har en skøn fysioterapeut og vi kommer vidt omkring i vores samtaler, mens jeg ligger en time på briksen.

Må du få en god dag, hvor du tager små eller store skridt hen mod det du gerne vil nå.6 kommentarer:

 1. Hehe - "min aLene-tid" - godt fundet på; jeg elsker jo den slags :-)
  Jeg forstår dig så aldeles glimrende, for jeg er klar til stort set alt andet end at gøre rent - jeg har bare ikke nogen til at gøre det for mig. Det synes jeg ikke jeg vil betale for, når jeg nu har så meget tid som jeg har. Der kommer måske en dag, hvor jeg får brug for det, men den bro krydser jeg når jeg kommer til den.
  UFOer er altså bare et tegn på, at man har behov for at have flere slags strikketøj i gang, Lene! Bestemt ikke på, at man er en klump til at færdiggøre noget.
  Hjalp det ikke lidt? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det gør du jo, så du er skøn at skrive til :-)
   Jeg kan sagtens forstå dig, for nogen gange skal man se på hvad man ellers kunne få for de penge.
   Tak det hjalp lidt :-)

   Slet
 2. Det eneste sted rengøring kommer før strikketøj, er i ordbogen!
  Jeg er heller ikke vild med rengøring! Det er så heldigvis hurtigt overstået i min lejlighed.. Rengøringspengene er da et godt bytte for din tid til alt muligt andet.
  Jeg hørte foredrag om craft psykologi i går (kan findes på YouTube hos Fokus Aalborg) Og hun påviste, at man skulle have mindst 10 projekter liggende; klar til fordybelse alt efter humør og overskud.
  10 er lige rigeligt til mig. Men nogle stykker er der altid. De har en kasse!
  Jeg udskyder ikke.. Jeg ændrer perspektiv😇
  Jeg klapper mig på skulderen for hver aktivitet/opgave, jeg får gjort. I krearummet er der stadig arvegods, jeg skal have placeret (ud eller bruges) sammen med andre kasser, der bare blev flyttet men ikke sorteret...
  Jeg når da i bund en dag.. Og så kan jeg få plads til at være kreativ i mit krea rum!
  I mellemtiden.. Nyd rengøringen og gåturene😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tak for en herlig udtalelse, den vil jeg huske :-)
   Mit perspektiv trænger til at blive ændret, så nu tager jeg små skridt i den rigtige retning. Og tak og held og lykke med dine projekter :-)

   Slet
 3. Hvor er det herligt, at du har aLene-tid :-)
  Jeg strikker ikke og har derfor ikke flere arbejder liggende, men jeg læser flere bøger parallelt. Er det ikke bare udtryk for kreativitet, at vi har flere ting, der ikke er færdiggjorte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det nyder jeg også :-)
   Jo jeg tror du og I andre har ret, men lige nu fylder de i mit hoved, og hæmmer for nye ting, så jeg skal have ryddet op i hovedet (i mine ting) :-)

   Slet