mandag, marts 01, 2021

40 år. FYRRE ÅR!!!

 Hvor er tiden dog blevet af? Det er helt utroligt, at det i går var fyrre år siden, at jeg blev færdig som sygeplejerske. De år er strøget af sted. 


 • Den gang var vi sygeplejeelever, nu er man studerende. 
 • Den gang fik man løn under uddannelsen (ikke meget, men nok for mig, der boede på kollegie og ikke brugte mange penge), i dag får de SU. 
 • Den gang hed det sig, at vi ikke var en del af normeringen på afdelingerne, men ikke desto mindre blev vores ferie lagt, så vi kunne være i praktik i sommerferieperioden og ved juletid. Vi arbejdede i weekenderne, vi arbejdede også på helligdage. Vi tog de trælse vagter fra 6-14, hvor man startede med at gå i skyllerummet og måle urinmængder. Som jeg husker det, skulle næsten alle patienter samle døgnurin. Der var en skøn aroma i det skyllerum. I dag har man studiedage i praktikken, hvor man kan være hjemme og fordybe sig i emner. I dag tager mange af de studerende vikarvagter i weekender og feriejob i den lange studieferie om sommeren for på den måde at tjene penge og få praksiserfaring. 
 • Den gang nåede man at møde 15 forskellige praksissteder, i dag er det vel ca. seks steder
Hvert år er vi mellem 12-20 elevkammerater som mødes i september måned, den måned, hvor vi startede vores uddannelse. Sidste år valgte jeg fra af hensyn til min afdeling og for at nedsætte risikoen for at blive smittet. I år håber jeg, at vi kan mødes. Det er altid hyggeligt at følge med i hinandens faglige og private liv. Mange er gået på efterløn, en del er stadig erhvervsaktive.

kan du finde min skygge? :-)

Min fagforening plejer også at invitere alle jubilarer i region Nordjylland til sammenkomst, det er jeg spændt på om det bliver til noget. Det kunne nu være hyggeligt at møde nogle af dem, som blev færdige samme år som en selv. Jeg er jo ikke uddannet i region nord, men den gang hørte Thisted til i region midt, og sygeplejeeleverne fra Thisted sygeplejeskole startede med at gå på forskole i Viborg sammen med os. Så dem kunne jeg måske genkende og så er der jo andre end mig, der er flyttet fra region midt til region nord.

Jeg har fejret jubilæet sammen med landmanden og datteren, vi har nydt hinandens selskab og været på ture. Turene skal have deres eget indlæg, nu vil jeg gøre mig færdig og tage på arbejde. Uniformen er stadig hvid, den gang gik jeg i kjole, i dag er det bukser og tunika. Jeg har dog som mange af mine andre kolleger skiftet den hvide tunika ud med en blå T-shirt. 

Det er årets første forårsdag, og jeg byder den glad velkommen. Må du får en skøn dag med mulighed for smil på læben, sol på næsen og vind i håret.
12 kommentarer:

 1. Tillykke!!
  (Dette er også en test. Jeg tror mine seneste kommentarer er forsvundet i intetheden eller i et filter et sted.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Farmer, øv hvor er det irriterende med de kommentarer. Jeg har tjekket i spamfilteret, der ligger de ikke. Tak fordi du alligevel prøver.

   Slet
 2. Den slags mærkedage får en til at stoppe op, dvæle og gøre status. Det er godt for forståelsen af sammenhænge, og det er måske lidt af det, man oplever kontinuerligt ved at have en blog. Tillykke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eric, du har ret. Det er i tilbageblikket at der skabes sammenhæng.

   Slet
 3. Tillykke med dit runde jubilæum, Lene! Jeg nåede samme antal år i DR.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Madame, hvor er det flto at du nåede 40 år i DR. jeg har så ikke arbejdet i 40 år som sygeplejerske. Jeg arbejdede i 11 år sammen med min mand med kartoffelsortering, traktorkørsel og alt andet i landbruget :-)

   Slet
 4. Tillykke med jubilæet! Tid til reflektion og tilbageblik ...
  Jeg var også laborantelev, hvor de i dag er studerende på SU. Tredjeårseleverne havde altid aften- og nattevagterne jule- og nytårsaften/nat. Det var en god ordning; alle vidste det, og så skulle ingen andre tænke på det. Det må vel være anderledes i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, I dag arbejder de studerende ikke i helligdagene. Så det er andre forhold end for dig og mig 🙂

   Slet
 5. Tillykke.
  For 40 år siden var jeg lige blevet kæreste med Lasse, så det er det, jeg kommer i tanke om, når jeg tænker 40 år tilbage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Helle. Og det er 40 1/2 år siden vi blev kærester. Akkeja som tiden går 🙂

   Slet