onsdag, marts 17, 2021

When I'm sixty-four

 Dengang jeg sad med det lange lyse hår med guitaren og spillede mange af datidens sange, herunder overskriftens sang, var 64 år virkelig gammel. Det er det vel også stadig for en tyve-årig ung kvinde. Men det både føles som at være gammel (og sat) og samtidig have lyst og mod på livet. 

Landmanden overraskede mig til morgen. han havde husket noget jeg havde sagt, noget om hvad jeg godt kunne tænke mig at prøve, når jeg blev pensionist. Nu behøver jeg ikke at vente til da.

I morges blev jeg vækket med morgensang og så skulle jeg på skattejagt, jeg skulle følge pilene gennem gangen, stuen og ud i køkkenet. På køkkenbordet lå en ting under et håndklæde, men jeg måtte ikke røre ved det. Først skulle jeg stille mig tæt på køkkenbordet og lukke øjnene, og så sansede jeg, at lyset blev lukket ind, da persiennerne blev rullet op. Da jeg åbnede øjnene, så jeg ud på en smuk rød havkajak. Sikke en skøn overraskelse. Og nede i maskinhuset ligger endnu en, så jeg får selskab af landmanden på vandet.


Efterfølgende hentede jeg morgenbrød til vores traditionelle fødselsdagsformiddagste/kaffe sammen med medarbejderen. Og så fik jeg travlt, jeg skulle have testet udstyret af endnu en gang, og heldigvis fik kommunikationsmedarbejderen og jeg forbindelsen til at virke, så jeg selv kunne styre mit PowerPoint-oplæg. Dansk Råd for genoplivning og Trygfonden er gået sammen om Red Hjernen kampagnen (stræk-snak-smil) og i anledning af Hjerneugen havde de inviteret fagfolk fra hele landet til at holde digitale oplæg. Jeg var også blevet inviteret til at holde oplæg om omsorgssamtaler til børn og unge. Og det løb af stablen i dag kl 13. 

Efter lydtest og tjek af udstyr nåede jeg et bad og fik mig shinet lidt op så godt som det nu kan lade sig gøre med coronahår. Heldigvis kunne jeg undvære høretelefonerne. Jeg er altid nervøs, selv om jeg har fortalt om dette mange gange. Så da jeg var færdig, og det gik godt, syntes jeg selv, var jeg fuldstændig træt. Hvis du gerne vil se oplægget, er det blevet optaget, så du kan se det her.

Resten af dagen slappede jeg af, indimellem fik jeg ryddet lidt op (det er da utroligt som to mennesker kan få gjort det rodet). Da landmanden holdt fyraften,  tog vi vores vante gåtur, den gør godt og hundene elsker den. Aftensmaden tog Kunstcafeen i Blokhus sig af, og nu er jeg klar til at høre aftenens foredrag og bagefter er der direkte linje til Norge. Datteren mødes vi med i weekenden og så skal jeg også fejres der.

Og så fik jeg den smukkeste buket fra min ældste lillesøster, det varmede, men ordene der fulgte med, varmede endnu mere. Jeg har meget at være taknemlig for, deriblandt min skønne familie.

10 kommentarer:

 1. Endnu en gang et stort tillykke, Lene. Tænk, at det allerede er fire år siden, vi havde den aldeles skønne og ret så snakfyldte kvindedag hos dig. Jeg husker den, som var det i går, og jeg håber virkelig, den en dag vil kunne gentages.
  Jeg tror, at alle over 60 år har haft/får Beatles' sang i tankerne på fødselsdag nummer 64 :-)
  Og havkajakkerne ... rigtig god fornøjelse med dem. Der bliver lagt mere og mere op til pensionistlivet i den lille landmands- og sygeplejerskefamilie :-D
  Min søster bliver 64 om tre måneder, og hun ELSKER sin havkajak og sine kortere og længere ture med klubmedlemmerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, ja tænk , det kan jeg heller ikke forstår. Jeg håber også at vi kan gentage det.
   Jeg tænkte det samme om den sang :-)
   Hvor er det godt at høre at din søster som er jævnaldrende med mig, er glad for havkajak. Jeg glæder mig.
   PS vi er i gang med forberedelserne til pensionistlivet :-)

   Slet
 2. Forsinket tillykke med fødselsdagen og den dejlige gave, det bliver godt nok spændende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Henriette, det bliver rigtig spændende :-)

   Slet
 3. Forhåbentlig hyggede I med nordmændene; det lyder til at have været en aldeles fortræffelig fødselsdg, du havde. Tak for linket til Red Hjernen; jeg vil glæde mig til at se dit indlæg i fred og ro.
  Mht. havkajak synes jeg, det ser fantastisk ud, når de glider stille af sted ude på vandet - men jeg er usikker på, om jeg selv ville kunne styre sådan en fætter og nå at nyde udsigten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vi hyggede os. Og jeg glæder mig også til at kunne se de andre foredrag, for dem jeg har set, har været gode.
   Jeg er også spændt på hvordan det bliver, men jeg glæder mig. det må da være god hjernetræning :-)

   Slet
 4. Hjertelig tillykke med fødselsdagen i går. Sikke en kreativitet landmanden havde lagt for dagen med gaven. Det er skønt, at I skal ud og 'kajakke' sammen. Det lyder som en helt igennem herlig fødselsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. Han overraskede mig virkelig med al sin kreativitet :-) jeg glæder mig til at få kajakken i vandet.

   Slet
 5. Hjertelig tillykke, Lene! Sikke en skøn gave - tænk at få en havkajak. Min bror og hans kone har en hver, og det giver dem nogle fantastiske oplevelser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Madame. Det er godt at høre at din bror og kone er glade for deres havkajakker. Jeg håber også på gode oplevelser

   Slet