tirsdag, marts 30, 2021

Inspiration og gåture

 I går mødtes jeg med datteren, hun skal have besøg hele påsken, så grundet corona-afstand und alles skal vi ikke ses i påsken. Så er det godt, at vi kunne ses i går og i dag har vi også en eftermiddagsaftale. Jeg ønsker at købe et maleri for penge, jeg fik i arv fra mine forældre. I går tog vi på kunstudstilling og så Øssur Mohrs malerier. Jeg fik ét reserveret og skal tage en beslutning til i morgen. 


Jeg bruger ikke penge på materielle ting, have, hotelophold eller madoplevelser. Mødet med mennesker er min livseliksir, jeg blev dog inspireret af et besøg hos min ene moster og onkel, kort før min moster døde. Huset var fyldt med skønne malerier, og jeg nød at lade øjnene fordybe sig i et maleri, og der genfødtes tanken om, at mindet om mine forældre fysisk skulle udmøntes i et maleri via min arv. Vi får se, hvad det bliver til. Jeg er frygtelig vægelsindet, hvad angår køb af andet end de daglige fornødenheder.

I fredags fik jeg byttet min smukke gave fra mine børn og svigerbørn, så nu har jeg en dejlig sommerkjole syet af gamle sarier. Den glæder jeg mig til at bruge.


Søndag blev vi inviteret på vandretur i Hammer Bakker af gamle bekendte. De var flyttet tæt på det skønne naturområde og tog os på en vandretur på 11 km, hvor vi indimellem snusede til området, vi havde oplevet på sidste vandretur. Ved Pebermosens bred og i let støvregn nød vi varm kakao med en god rom i og chokoladekiks. Der blev ikke taget mange billeder, for snakken gik lystigt, mens skridtene blev taget. Det blev en dejlig eftermiddagstur og heldigvis nåede vi hjem til bilen, inden regnen for alvor satte ind.


Eftervirkningerne for mit vedkommende betød, at jeg måtte hoppe over gåturen i går herhjemme. Min højre fod krampede konstant, ligesom musklerne i underbenet. Det tror jeg var en god beslutning, fod og ben har det i hvert fald bedre i dag.


Strikkeglæden har været ikke eksisterende, men nu er jeg så småt begyndt igen. Jeg vil jo gerne strikke lidt til mit kommende barnebarn og jeg er absolut ikke hurtigstrikker, så skal der være noget klar til sensommeren, skal jeg i gang nu. Det kommende forældrepar har rigtig meget at tænke på, og vi prøver at gøre vores bedste for at hjælpe dem, på afstand. Tænk om vi kunne have pakket bilen, køre til færgen og så have krammet dem ti timer efter, hvorefter vi kunne have været praktiske sammen, oplevet Trondheim sammen og nydt forventningens glæde sammen. Nu må det ske på Messenger og så håbe, at foråret bringer håb om gensyn og samvær.Solen skinner og lyser ind i min trætte krop. Søvnen kom først klokken tre i nat, og gården vågner senest 6.30, så jeg valgte at stå op sammen med gården og så satse på en god nats søvn i nat. Landmanden skal have møde, så der skal ryddes op og gøres klar til møde med afstand und alles. Jeg snupper dog lige en kop te og en pind eller to på strikketøjet sammen med udsigten til fuglehuset og haven. Jeg har jo ferie. God dag til dig.


8 kommentarer:

 1. Det er dejligt at du har ferie, når du sov dårligt i nat. Det med glæden ved malerier kender jeg også. Det var da en god idé at købe et maleri for penge, du har arvet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, ja jeg nyder at jeg kan tage små pauser indimellem de praktiske ting herhjemme. Jeg håber jeg også kan lide maleriet i morgen :-)

   Slet
 2. Selvfølgelig suger det, når I ikke kan besøge de vordende forældre i Norge, men mon ikke der åbnes i løbet af sommeren, når der er "prikket af"?
  Når du så sjældent forkæler dig selv med ting, er det da oplagt at købe maleriet, som du kan glæde dig over i mange år fremover.
  God ferie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, jeg håber det, men Norge er striksere end os, så nu får vi at se.
   Tak og jeg vil glæde mig til at finde et maleri :-)

   Slet
 3. God ide med et maleri. Jeg kendte ikke kunstneren og fulgte derfor dit link. Jeg kan rigtig godt lide billederne, men de virker ret ens i mine ukyndige øjne ;-)
  Er det et skotsk babysvøb, du er begyndt på? "Mary-svøbet", måske? Det ligner i hvert fald den første sektion af det - det er så smukt - jeg har strikket fem og skal vist snart i gang med et til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg syntes også at hjemmesidens galleri så meget ens ud, men når jeg går og ser mange af hans malerier, så kan jeg godt se, at de har forskellige udtryk. Han siger selv at han er optaget lysets virkning sammen med fjeldet.
   Det er Mary-svøbet, jeg er startet på :-) Jeg er glad for at jeg kender mange, der har strikket det. En kollega har vist strikket to-cifret antal svøb.

   Slet
 4. Måske kom jeg til at vælge "log ud"?

  Jeg ville bare spørge, hvad det er for en spændende læderpung, med "Amversario", er det det der står?

  Og så skrev jeg lidt om at det er en dejlig ting at gå tur med mennesker, man kender. Og at jeg synes det var en hård omgang at komme i seng kl.3 og stå op 6.30. Men jeg kender det. Jeg er somme tider nødt til det, og vil egentlig gerne tidligt i seng, men det sker jo at man er optaget af noget ... og så ender det med "natteroderi".

  Det er en god ide at bruge et maleri som minde. Held og lykke med det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dax2, dejligt at du prøvede igen. jeg ved andre har haft problemer med at kommentere ligesom jeg har problemer med at kommentere ved blogger med selvstændige domæner.
   Det er ren romflaske, der gemmer sig i pungen. Og jeg tror der står Anniversario.
   Tak, jeg håber at jeg stadig er sikker, når jeg kommer til udstillingen i dag.

   Slet