fredag, marts 12, 2021

God dag coviddag 366

 Jeg havde ellers en intention om at skrive oftere, men dagene går, jeg er træt, når jeg kommer hjem. Vi holder stadig fast i at gå knap fire km hver dag efter arbejde. I går måtte vi hoppe over, vi var begge slidte og trængte til blot at slappe af, lave aftensmad og lave lidt kontorarbejde. Så i dag skal vi gå lidt længere, har vi aftalt.

fra tirsdagens gåtur

I onsdags havde vi kursusdag på arbejde, vi prøver noget nyt og afvikler vores årlige kompetenceudviklingsdag i mindre hold. Vi havde håbet på at kunne afvikle med 10 personer inklusiv undervisere i ét rum, men heldigvis havde vi forberedt os på et mindre forsamlingsloft. Så vi havde booket to lokaler, hvor der sad få mennesker i hver sit store lokale og så var vi forbundet via video.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at de 366 dage har slidt på os. For mit vedkommende ærgrede det mig, at jeg ikke tænkte på at bruge visir på kursusdagen. For jeg får sværere og sværere ved eksempelvis at gå med noget tungt samtidig med at jeg skal have maske på.

I onsdags skulle jeg fordele brød og termokander i to lokaler, der lå langt fra hinanden. Jeg skulle sætte computere op og afprøve videoforbindelser. Jeg skulle dele uddelingskopier af undervisningsmateriale ud i begge rum, og så glemte jeg ofte ting i det andet rum, så inden jeg gik hjem efter 8½ times arbejdsdag, havde jeg gået 10.000 skridt. 

Jeg følte mig åndedrætsbesværet med det samme. Jeg kører hurtigere træt nu, har ikke så meget energi hjemme. Weekenderne prioriteres til afslapning og gåture, så der sker heller ikke noget.

Sidste år havde jeg ferie kort efter Danmark lukkede ned og i år har jeg ferie om godt to uger. Jeg glæder mig til dage uden masker, dage med tid og ro til spisning. Oprindeligt havde jeg håbet på tilladelse til at rejse til Norge i min ferie. Det håb er parkeret. Nu håber jeg, at jeg får lov til at komme derop, når vores lille barnebarn kommer til verden. Vi får se.



Sidste weekend mødtes vi med svoger og svigerinde og gik en dejlig tur nærmest i baghaven til min arbejdsplads. Det er skønt, når man prioriterer stadig at have grønne oaser i de større byer. Vi gik fra Hasseris gennem skov op til Mølleparken. Selv om jeg har gået i det område før, blev jeg klogere, for skulpturen Noahs Ark kendte jeg ikke historien bag.


Søndagens tur endte med at blive min tidligere tur frem og tilbage på vejen, for landmanden havde været ude hele dagen sammen med sin kammerat med masser af skydetræning og vandren frem og tilbage. Jeg nød blot at gå og nyde aftenskumringen.


Arbejdsdagen har været kortere end vanligt i dag, jeg har en del timer, jeg skal have flekset, så nu har jeg lukket arbejdscomputeren og vil holde fri. I forgårs fik jeg et fint lille brev fra min fagforening med en lille nål, der markerer, at jeg har været autoriseret sygeplejerske i 40 år (jeg har ikke arbejdet som sygeplejerske i 40 år)


Nu vil jeg lave lidt frokost til mig selv og nyde at weekenden starter tidligt for mit vedkommende. Må du få en god start på din weekend.







10 kommentarer:

  1. Ja, uanset om vi troede det eller ej, så melder trætheden sig altså med alderen.
    Heldigvis kan vi så så meget andet.
    Det bliver så spændende med jeres barnebarn. Jeg håber, svigerdatteren har det godt med sin graviditet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, det må vi bare konstatere, godt vi ikke har småbørn vi skal tage os af :-)
      Det bliver rigtig spændende. Umiddelbart ser min svigerdatter ud til at have det godt, men både min søn og svigerdatter skal jeg helst have tæt på mig, for de siger ikke alt, og det er svært at tolke via en skærm :-)

      Slet
  2. Tænk at du kan komme op på at gå hele 10.000 skridt på en arbejdsdag - og så endda med maske på. Jeg synes, det er yders ubehageligt bare at købe ind med maske.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, det plejer jeg heller ikke, normalt ligger jeg omkring 5-6000 skridt. Jeg kan godt forstå dig, det føles indelukket.

      Slet
  3. Tillykke med, det er 40 år siden, du blev sygeplejerske! Det er krævende at være kursusleder og være den, der søger for, at alt det praktiske fungerer. Imponerende, at du går 10.000 skridt på sådan en arbejdsdag. Og med maske. Kan godt forstå, du er brugt op, når du kommer hjem. Det er ærgerligt, du ikke lige kan smutte en tur til Norge og se søn og svigerdatter på tæt hold. Jeg håber, du får nogle gode feriedage hjemme.
    Jeg nyder dine dejlige billeder fra jeres gåture.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Betty, jeg kan høre at du kender til den tjans :-)
      Tak, og vi kan heldigvis tale sammen på Messenger.

      Slet
  4. At være kursusleder er ikke kun fysisk anstrengende; det tærer også mentalt - mener jeg at kunne huske ;-) - så jeg forstår så glimrende din træthed.
    Jeg tror også, at det trætter, at vi er trætte af coronapesten, også selv om vi tror vi tackler den fornuftigt. Det tærer, at vi savner, gør det, og selv om vi måske ikke tænker så meget over det eller tillægger det den store betydning, tror jeg det har større indflydelse på os end umiddelbart mærkbar.
    Hvornår har din svigerdatter termin? Jeg håber sådan på, at landene i starten af sommeren åbner grænserne for folk med vaccinepas, men det kan sagtens være, at det bliver ved ønsketænkningen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, du husker rigtigt :-)
      Min svigerdatter har termin slut juli, så vi får se.

      Slet
  5. Hav en rigtig god weekend. Det lyder til at du trænger.
    Jeg skal arbejde for tredje weekend i træk, så jeg glæder mig mest til den er overstået!
    Vi planlægger kommunikationskursus for de kommende speciallæger til oktober. Hvis ikke forsamlingsloftet er hævet til den tid, ved jeg simpelthen ikke hvad vi gør. Vi har hyret et par skuespillere med erfaring i at træne svære samtaler, og jeg kan ikke på nogen måde forestille mig hvordan det skulle kunne gennemføres virtuelt. Sundhedsstyrelsen er dog helt klar i deres udmelding om at alle kurser i speciallægeuddannelsen skal gennemføres, så jeg krydser fingre det bedste jeg har lært.

    SvarSlet
    Svar
    1. Laura, stakkels dig, du er sej :-) Ja, jeg kan mærke at jeg trænger.
      Det lyder spændende og jeg håber virkelig at I får det afviklet. jeg krydser fingre sammen med dig :-)

      Slet