tirsdag, marts 23, 2021

Vupti, så gik der en uge igen

 og lige om lidt (2 arbejdsdage) har jeg ferie. Jeg trænger og har sågar været ved læge til et tjek, men alt er som det skal være. Så trætheden, følelsen af hurtigere at blive forpustet og den manglende energi, har jeg selv fortolket, kan skyldes to ting og måske de to ting tilsammen. 

 • Hele situationen med at have mundbind på og konstant skulle flytte sig/være opmærksom, fordi der er så mange hensyn, der skal tages. 
 • Følelsen af at hørenedsættelsen er blevet værre, måske på grund af mundbind. Og flere med sværere hørenedsættelse end mig har tidligere sagt til mig, at jeg ikke skal underkende, at det tapper for kræfter, når sanseapparatet hele tiden er på overarbejde for at kunne høre.
NU er det værste undersøgt og så må jeg bestille en tid til høreprøve efter påsken og ferien.


Siden min fødselsdag har jeg
 • afholdt to kurser med mine kolleger. Det kræver, at jeg holder tungen lige i munden, for med nye lokaler hver gang skal jeg finde ud af, hvordan vi på teams kan kommunikere sammen i to rum samtidig med at de skal kunne se tavle og PowerPoint og alle komme til orde.
 • haft lidt af min coronaboble til spisning og fødselsdagshygge. Kan varmt anbefale denne kartoffel/squashgratin, den smagte perfekt til hjortefileten. Og hjortefileten blev stegt efter denne opskrift, jeg brugte ikke tilbehøret udover sovsen, den var til gengæld god, også selvom jeg brugte tørret timian. Indimellem undrer jeg mig over, at jeg altid skal afprøve nye opskrifter ved gæstebud, men da det som regel går godt, ser jeg ingen grund til at ændre på den praksis.
 • haft datteren på besøg og nydt hendes selskab.
 • sammen med landmanden og de kommende forældre set på huse, lejligheder og rækkehuse i Trondheim. Vi er efterhånden alle blevet skrappe til at læse takstmandens rapporter. 
 • fået smukke gaver af mine børn og svigerdatter, en flot pude og en flot kjole omsyet af indiske sarier. Kjolen er nok for lille, så ferien starter med en bytur for at kigge på unikaudvalget i en større størrelse. • stadig holdt ved gåturene. Vi nyder, at lyset bliver hos os i længere tid, så vi kan nå det hele. I går nåede vi efter arbejde at køre ud for at anskaffe et webkamera, så landmanden kan deltage i et webinar i aften. Bagefter gik vi tur og spiste sen aftensmad bestående af rester.
I aften har vi fået squashtærte, jeg elsker alt der kan komme i ovnen og passe sig selv. Bagefter nåede vi at gå 4 km, nu er landmanden placeret foran den ene computer og deltager i et landbrugsfagligt webinar. Og jeg har sat mig ved den anden computer for at skrive dette indlæg færdig. 

Aftenens billede forestiller det fældede energipil, som ligger til tørring, inden det kan flises. God aften til dig.15 kommentarer:

 1. Oh, jeg ønsker dig god ferie! Det med hørelsen finder I vel ud af før eller siden.
  Og det var da en skrækkelig masse velstakket energipil! Når jeg ser billedet, tænker jeg uvilkårligt på den beskedne container, jeg har til haveaffald - jeres dynge ville række til mange år uden nye forsyninger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, tak og hørelsen tager vi lidt senere :-) Jeg kan begå mig, og det er det vigtigste.
   Dyngen er solgt og de små stubbe skyder nye skud, når foråret for alvor kommer med varme, som nogle år fældes de igen :-)

   Slet
 2. Fint at lægen siger OK for dit helbred, men træls at du selv synes, det halter lidt. Min mand har også hørenedsættelse, og han forbander mundbind langt væk, for han er jo vant til at bruge mundaflæsning for at kunne forstå, hvad der bliver sagt.
  Sikke flotte gaver du fik. Jeg håber, du finder en lige så flot kjole med den rigtige pasform.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det sjove er, at da jeg fortæller en kollega, som er 20 år yngre end mig, at jeg føler mig træt, oplever åndenød og ukarakteristisk svimmelhed, så kigger hun bare på mig og siger: de symptomer er årsag til at jeg har bestilt tid hos lægen.
   Smukke dejlige gaver og jeg håber at finde en i lige så smuk en farve :-)

   Slet
 3. Jeg siger som Conny, at det er dejligt, lægen siger OK for dit helbred.
  Sikke nogle skønne gaver du har fået!

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, som jeg skrev til Conny: det sjove er, at da jeg fortæller en kollega, som er 20 år yngre end mig, at jeg føler mig træt, oplever åndenød og ukarakteristisk svimmelhed, så kigger hun bare på mig og siger: de symptomer er årsag til at jeg har bestilt tid hos lægen.
   Og jeg er så glad for mine gaver.

   Slet
 4. Jeg tror Conny har en pointe mht. mundbindet, for du bruger måske mere mundaflæsning end du normalt går og tænker over, så når du ikke kan det, skal du anstrenge dig mere for at høre ordene.
  Men godt, at der ikke er noget alvorligt i vejen - så kan man tage de fleste andre skavanker i en mere stiv arm, så at sige.
  Er det de unge, der skal have nyt at bo i, eller er det jer, der skal have et sted at bo, når I er i Norge? Hvad I jo forhåbentlig får lov til at komme til på et tidspunkt, selv om det desværre vist har lange udsigter, som det ser ud nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. ellen, det er faktisk også det jeg mener med det jeg skreve. Mine unge kolleger uden hørenedsættelse døjer jo også med at høre, så alle mundaflæser meget mere end vi ved af.
   Og som jeg skrev til Conny, så er det tankevækkende, at en 20 år yngre kollega lige har bestilt tid til lægen med samme symptomer som mig: træthed, fornemmelsen af åndenød og ukarakteristisk svimmelhed.

   Slet
  2. Og så skrev jeg dit navn med lille, undskyld Ellen :-)
   Det er de unge, der skal have købt hus eller andet. Det er spændende.

   Slet
 5. Mundbind er invaliderende for os med nedsat hørelse.
  Bindet giver utallige daglige påmindelser om, hvor afhængig jeg er af mundaflæsning, og det trætter hele tiden at skulle bruge energien på at "gætte" hvad der egentlig bliver sagt.
  Jeg er spændt på, hvordan pile-regnskabet går op. Er det første gang I skover af dem?

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, jeg troede faktisk ikke at jeg mundaflæste så meget som jeg gør.
   Pileregnskabet kommer nok ikke til at gå op, men det var også for at få noget til dyrelivet omkring gården. Det er første gang vi skover det.

   Slet
  2. De kommende skovninger skulle også give noget større udbytte. De vil gro noget mere voldsomt til næste gang.
   Vi havde på et tidspunkt 8 hektar pil i vores polske blomsterfirma, som blev anvendt til dekorationer og pileflethegn. De blev skovet hvert eller hvert andet år, og trods den hårde beskæring gik de helt amok i vækst efter 3 år.

   Slet
  3. Farmer, det er godt at høre. Det bliver spændende at se om pilene hos os også får vokseværk 🙂

   Slet
 6. Det er godt at vide, at lægen siger ok mht dit helbred. Jeg synes ikke, det er underligt, at dine arbejdsvilkår giver dig symptomer. Du er da hårdt spændt for. Rigtig god og velfortjent ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg har også fundet ro i lægens undersøgelse :-) Og tak i lige måde.

   Slet