onsdag, februar 17, 2021

En skønneste weekend og en magisk mandag morgen

 Godt nok når jeg ikke det, jeg gerne vil i weekenden, men jeg er blevet rigtig god til at nyde nærværet og vi nyder begge at gå sammen, og det er mere værd end at jeg får ryddet julekasserne væk og gjort strikketøj færdig. Denne weekend tog vi på tur ud i landet.

Lørdag drog vi til Rødhus strand, hundene var med. Og de var absolut ikke tilfredse med at skulle være i snor. De kan sagtens gå hinter (gå ved siden af jægeren), når de er på jagt. Men når det er en gåtur ud i det blå, så mener de, at linen skal strækkes helt ud. Der er landmanden bedst til at sætte dem på plads. Ruhåret hønsehunde er en sej race og de skal have en markant leder, ellers tager de magten. Det får de ikke lov til her hos os. Til sidst fik de lov til at løbe frit på skift, så de havde noget at vende hjem til. Måger og andre spændende ting kunne nemt tage opmærksomheden fra vores stemmers kalden. Vi var ikke de eneste, der havde fået ideen med at gå tur, så vi skulle et stykke ud, før vi lod dem løbe frit.Tilbage ved bilen efter 6 km vandring tog vi termokanden og bagerens lækre kager med ud, lagde et tæppe på en lille sandbunke og nød solen, teen og kagerne.

Søndag lokkede jeg landmanden med på vandretur i bymiljø. Vi parkerede bilen tæt på Lindholm Strandpark på Nørresundby siden, og så satte vi kurs mod Kulturbroen, en gangsti/cykelbro hægtet på jernbanebroen over Limfjorden.


Det var der mange andre, der havde fået den ide, så vi skyndte os over broen og satte kursen mod vest. Vi gik forbi lystbådehavnen, skibsværfternes bygninger og endte ude ved Vester Fjordpark. Et skønt område med friluftsbad og masser af muligheder for andre fritidsaktiviteter. Folk vinterbadede, gled eller skøjtede på isen. Nogle havde kaffe med.


Vi vendte om og gik gennem Fjordbyen, en pænere udgave af Christiania, på vej tilbage. Tilbage i bilen kørte vi hen til en lille p-plads med udsigt over fjorden. Her nød vi te og store fastelavnsboller med creme og flødeskum.

Ugens arbejdsdage startede med en smuk morgentur. 
Den ugentlige podning blev nået inden arbejdsstart. Selv om jeg er vaccineret, skal jeg testes og opføre mig på fuldstændig vanlig vis som før vaccinen, fordi jeg potentielt kunne bringe smitte videre. 

Så sluttede min plasmatapning og mere fik jeg ikke skrevet. Nu er hjemme og indlægget må hellere udgives, inden det bliver alt for langt. Ha en god aften.

14 kommentarer:

 1. Det er nogle rigtig gode ture I tager, I to :-) Det er da også meget hyggeligere at være to om det end bare gå alene. Synes jeg ... det er jo ikke nødvendigvis alle, der har det sådan.
  Ved man bare ikke nok endnu, så man går med livrem og seler, eller ved man rent faktisk, at man kan smitte, selv om man er vaccineret? Jeg var bare så naiv at tro, at hvis ens eget immunsystem kan bekæmpe en virus, så burde der jo ikke være noget at give videre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg nyder at landmanden tog den beslutning ikke at sige nej mere og at være med til at holde fast i gåturene. De sidste dage har det været ham, der har fået mig af sted :-)
   Man kan godt både smitte og blive smittet selv om man er vaccineret. At smitte videre kan jeg gøre, hvis jeg får virus på mig og inden for kort tid sætter det et andet sted. Og desværre er der jo 5 %, som er vaccineret , som kan få corona trods dette. Og da vi er i risiko qua vi plejer patienter om hvem vi ikke ved om de er raske smittebærer, så er vi i risiko for at blive smittet. Alle bliver podet ved indlæggelsen, men ikke isoleret, hvis ikke de frembyder symptomer på covid-19. Så der går noget tid før vi får svaret. Vi har dog på vores afdelingen åbenbart så god en praksis, så de tilfælde, hvor der er fundet positiv svar, da er der ingen andre blevet smittet. Hverken patienter eller plejepersonale. Vi har mundbind og visir på, så snart vi er tættere end 2 meter på en patient. Og mundbind på så snart vi er tættere end 2 meter på en kollega.

   Slet
  2. Tak for et godt og fyldestgørende svar :-)

   Slet
  3. Selv tak, Ellen :-)

   Slet
 2. Jeg vil også meget gerne læse svaret på Ellens spørgsmål. Det er noget, vi har diskuteret meget.
  Da vi var på tur i Aalborg, gik vi også en del langs havnefronten, bl.a. over Kulturbroen. Det var dog det "yderste" vi kom, så Vestre Fjordpark og Fjordbyen har vi til gode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, så er der svaret, så du må lige læse det under Ellens kommentar :-)
   Jeg nyder havnefronten. har også gået fra Musikhuset hen til bilbroen.

   Slet
 3. Hvor lyder det dejligt med jeres weekend på tur ud i landet.
  Jeg var slet ikke klar over, at man som vaccineret kan smitte videre - det var dejligt at blive klogere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, tak. Og vi nyder at komme lidt ud.

   Slet
 4. Sikke nogle dejlige ture I går sammen. Og sikke flotte farver på morgenbillederne. Tak for svar om vaccination og smitte. Det var nyt for mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. Det er dejligt at have fået en gå-makker :-)

   Slet
 5. sikke nogle dejlige billeder. Hvad er det for noget, "Covid-19 Vurderingsklinik"?

  Den strand, Rødhus, ser enorm ud, det er vel lavvande, men alligevel er der en god bredde. Når I skulle gå lidt væk før du lod hundene løbe frit, er det så fordi de andre hunde kunne finde på at gøre kur til jeres hunde?

  Og én ad gangen, er det for at der er mere "snor" i dem, idet de ellers ville gå på jagt selv og kun komme tilbage, når de selv synes?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Dax2, vurderingsklinikken er podningsklinik for Covid-19.

   Strandene oppe hos os er generelt brede, man kan køre med bil på stranden, men vinterstorme kan godt gøre den smallere

   Vores hunde er vant til at løbe frit, så de ville hurtigt forsøge at markere sig overfor de andre hunde. Og det var netop for at holde dem tæt på os, at vi lod dem på skift være i snor :-)

   Slet
 6. Jeg nyder jeres gåture...
  Der er skønt på stranden.
  Synes nu også stierne langs Limfjorden i Aalborg /Nørresundby kan noget. Der er blevet rigtigt fint med årene.
  Sikke nogle solopgange🤩🤩🤩

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne.
   Der er mange skønne muligheder for gåture i vores område.

   Slet