onsdag, juli 07, 2021

Man kan nå meget på 48 timer - del 2

 Nu viser jeg jo ikke billeder af min familie, men det er nok de billeder, jeg har kigget mest på. Jeg elsker den runde mave og de glade smil de kommende forældre har. Vi fik pil-selv-rejer efter at have flyttet flyttelæsset op på 4.sal. Jeg er faktisk blevet helt ferm til at pille rejer, det er ellers ikke en disciplin, jeg har gjort meget i. Har altid syntes det var for besværligt. Men min svigerdatters tempo kommer jeg ikke op på. Hun har mange års øvelse i at pille rejer. Vi skraldgrinede, da landmanden syntes, det gik hurtigt frem med at fylde brødet med nypillede rejer ( vi var to kvinder, der lagde en reje på hans mad, når han ikke så det ;-)


Nu var vi efterhånden kølet ned efter at have ageret flyttemænd, så der var tid til et forfriskende bad og bagefter gik sønnen og jeg en tur til den lokale butik for at hente brød til morgendagens madpakker. Jeg fortabte mig helt i alle de anderledes ting, jeg kunne købe af madvarer. De skal afprøves næste gang vi kommer til Norge.


Efter de mest lækre pizzaer, jeg længe har fået, og en god fodboldkamp gik vi en tur i nærområdet. Trondheim er Norges tredjestørste by, men der er ikke rigtig en storbystemning over byen i følge søn og svigerdatter. Hjemme igen fik vi den norske families hofret til teen, hindbærroulade med flødeskum eller rullekaka med bringebær og krem. Den var hjemmebragt, men den smagte hjemmebagt, en dejlig lækker og smagfuld kage. Så var vi to ældre mennesker, der ikke kunne mere efter at have været vågen i 40 timer på nær enkelte powernap.


Næste morgen stod vi tidligt op, men vi følte os lidt mere normale i hovederne efter at have fået en god nats søvn. Madpakkerne var i køleskabet, jeg bryggede te og så kyssede og krammede vi og sagde på gensyn. Klokken 6.30 drog vi fra Trondheim i solskin. Morgenmaden blev spist, mens bilen åd den ene kilometer efter den anden. Vi havde besluttet, at vi skulle have så få pauser som muligt. Men med te, masser af frugt, chokolade, madpakker og yoghurt og god musik gik det rigtig godt.


Landmanden fik øje på traner, og da det ikke er et hverdagssyn for mig, selv om vi har traner i mosen, så stoppede han bilen, så jeg kunne nyde de langlemmede fugle.
I Norge kører man ordentligt, om det er på motorvej, riksvei eller almindelig vej. Vi måtte ikke køre over 80 km/timen pga traileren, men vi blev nærmest aldrig overhalet, kun på motorvejen og det i et adstadigt tempo.


Vores pauser blev brugt til at tanke diesel (er du da gal, som det er dyrt) og benytte butikkernes toiletter.

 
 Landmanden så en elg, der løb over vejen foran lastbilen foran os, jeg nåede ikke at se den. Tæt på verdens største elg måtte vi holde i kø i en halv time pga en bilulykke. En bilist havde tilsyneladende mistet herredømmet over bilen og var kørt ind i et træ. Her fik vi en god snak med flere nordmænd, mens vi ventede på at politiet gav tilladelse til at bilerne måtte køre forbi ulykkesstedet.


Vi landede i Larvik kl 16, en halv time før vi skulle tjekke ind. Så vi havde tid til at gå rundt på havnen og iagttage læsning af flis på forskellige måder. Vi undrede os over den lille grab på maskinen. Det ville tage lang tid at læsse det store skib.


Vi fik også set det smukke skib, som vi skulle sejle hjem med. Det er utroligt lydløst og vi havde den skønneste udsigt fra vores bord i restauranten.


Toilettets forrums udsigt var heller ikke så ringe endda.


Buffeten var lækker og i min familie går vi ikke ned på desserter, hvis der er tag-selv bord, så jeg nød oste, blåbærmousse, karamelbudding med jordbærsovs og bringebærgele med vanillekremNu er hverdagen startet med en arbejdsdag, en fridag hvor vi fejrede svogers 60 års fødselsdag og en arbejdsdag med et træt hoved (det blev sent i går inden vi kom hjem fra festen). Nu "ser" jeg fodboldkamp på den måde, jeg er bedst til , nemlig ved at lade landmanden være kommentator, mens jeg sidder i et andet rum og skriver. Men jeg må hellere tilbage til mit strikketøj. Er I klar over hvor mange takker, der skal strikkes omkring hele Marysvøbet? Selvfølgelig er I det, det er endnu en gang mig, der altid er i sidste øjeblik ;-)

I morgen har jeg hjemmearbejdsdag, så der kan jeg sove længe og starte arbejdsdagen i nattøj. Der er nemlig ingen møder på teams.

Må du nyde den skønne danske sommer med temperaturer, som er gode ved mig.


8 kommentarer:

 1. Hvilken herlig beskrivelse af din tur og fantastiske naturbilleder fra et af mine yndlingslande.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, tak og jeg glæder mig helt vildt til at lære det land at kende gennem min svigerdatter og søn :-)

   Slet
 2. Ih, hvor har du bare fået ladet op - skønt :-)
  Norge overraskede os med at være et rigtig godt og spændende land, hvad maden angår. Jeg har altid nydt at købe ind, når vi har lejet sommerhus deroppe.
  Og naturen er ganske enkelt enestående! Jeg er sikker på, at I bliver lige så glade for at tage til Norge, som vi er for at tage til England (og så er det nemmere til Norge, I heldige bæster ;-)
  Jeg er ganske klar over, hvor vildt mange takker, der er på det svøb! Jeg talte hele tiden ned og regnede i procenter (det er sådan en underlig vane, jeg har), og jeg lovede mig selv at strikke et eller andet givent antal, inden arbejdet måtte lægges til side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det var så dejligt :-)
   Ja det er noget nemmere at komme til Norge, I skal køre meget længere før i rammer en færge.
   TAK, jeg forsøgte også med at regne ud hvor lang tid en tak tog, men det stressede mig, så nu siger jeg to takker i hver af pauserne i dag og så bare strikke igennem efter arbejdstid, som jeg gjorde i går aftes til fjernsynet :-)

   Slet
 3. Hvor har I nået meget på den korte tid, I var i Norge - det var spændende at læse og se dine flotte billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, tak, jeg synes også at vi nåede at se og opleve meget :-)

   Slet
 4. I har vel nok haft mange oplevelser på jeres korte, men indholdsrige tur til Norge. Det bliver dejligt for jer, når I en anden gang har bedre tid. Og når der bliver en baby at holde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, vi glæder os til det hele 🙂

   Slet