tirsdag, juli 27, 2021

Ferieminder

Blogindlæg om vores ferie til Norge må vente, til jeg får samling på mine billeder fra Norges ferien og en computer til at lagre dem i. Jeg holder dog stadig ferie og nyder den. Landmandens ene uges ferie er slut, alt er som det plejer. Han gør klar til kartoffeloptagning, høst og ordner alt forefaldende arbejde på gården, mens medarbejderen afholder sine tre ugers ferie. Udenfor står regnen ned i stænger, vi har trængt til vand, der var meget (MEGET) tørt i mosen. Siden i går, da regnen endelig kom, har vi fået 40 mm. I morges var der kommet 26 mm, og det kunne knapt mærkes på jorden i markerne. Regnen er dog kommet ret voldsomt i perioder og det gavner ikke jorden. Men lige nu er der "lidt" mere ro over regnen.

Gad vide hvordan verdens største sandslot har det med det regnvejr? Forleden aften besøgte vi slottet, og det er imponerende alle de små detaljer, sandskulptører har fået plads til på det høje slot.


Datteren og jeg kom endelig til torvemarked i Blokhus i dag. Der var masser af lækkerier at se og smage. Datteren gav frokost fra en bod med mellemøstlige specialiteter. Bagefter gik vi på den nye cafe Peace i Blokhus og fik os en kop te/cafe latte sammen med en lækker cookie til deling. Pludselig åbnede himlen sig og det styrtede ned. Personalet havde lært i går, at den overdækkede terrasse ind mod cafeen ikke var helt tæt, så de fik travlt med at få folk og borde væk fra de utætte steder, men pludselig brød regnen igennem. Det gav anledning til snakke/smil borde imellem og en hjælpsomhed fra alles sider. Vi, der havde borde i midten, flyttede dem tættere sammen, så de andre borde kom væk fra muren. Personalet var i fuld sving, for selvfølgelig opstod der samtidig kø af folk, der gerne ville i tørvejr til en frokost.I går aftes havde vi gæster, landmanden grillede en marineret svinemørbrad efter den gamle Glæselopskrift. jeg sørgede for velkogte nye (økologiske ) kartofler af egen avl sammen med pestodip, squashfritter og spidskålsalat. Og datteren lavede en lækker islagkage og gav champagne dertil. En rigtig hverdagsferiemiddag.

Feriedagene har også budt på havbadning, og vi fik endda lokket landmanden med søndag. Han blev vældig forbavset over, hvor varmt Vesterhavet var.


Jeg er begyndt at strikke en sommertrøje til mig selv og med mit tempo er det nok til næste års sommers gode vejr. Sygeplejearbejdet er helt lagt på hylden, der er dog begyndt at poppe små tanker op om det, jeg skal i gang med på mandag, men de kan hurtigt lægges væk igen. Først på søndag må jeg åbne op for de tanker. I stedet for vil jeg finde en bog og strikke en pind eller to. Først bliver jeg dog nødt til at begive mig ud i regnen. Der skal handles ind, hentes pakker, afleveres bøger og købes en ekstern harddisk.


Regnen bliver ved, og med den hastighed og mængde den kommer med, så kan jeg nå at blive meget våd det korte stykke på gårdspladsen fra døren til garagen. Det tordner konstant, men radarbilleder viser også lyn over hele vores område, så det passer jo meget godt. Jeg tror, jeg brygger en kop te og satser på, at det stilner af.
4 kommentarer:

 1. Det er voldsomme byger, man får pletvis rundt om i landet. Vi får ingenting, og vi trænger meget til noget vand. Det skybrud, vi fik for tre uger siden, holder ikke evigt.
  Det er et smukt mønster, din bluse har :-)
  Det undrer mig lidt, at sandskulpturfestivalen i Søndervig er aflyst pga. Covid-19, når den afholdes både i Blokhus og i Hundested. Det er så flot at se, hvad kunstnerne kan få ud af det sand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, håber I har fået regn i dag.
   Tak, det er så den eneste mønsterbort, der er :-)
   Ja det undrer da også mig, men der står smukke sandskulpturer i parken med temaet Noahs Ark. Om vi når at se dem, afhænger af vind og landbrug. Ingen vind i weekenden = havkajak. Vi har ikke været ude i kajakken i lang tid, vi har jo kørt rutefart til Norge og jeg har haft travlt med arbejde og babyprojekter :-)

   Slet
 2. Sådan et gedigent uvejr er godt til at ryste folk sammen. Engang på en udendørs café på Malta måtte vi og de andre gæster op at stå på stolene (vi kunne stå under parasollerne). Det gav megen morskab. Jeg kan nu bedre lide det milde regnvejr, vi har lige nu.
  Jeg gad nok se det flotte sandslot og håber, det står endnu. Godt at du nyder ferien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, det skaber sammenhold, men vi alle har bedre af den stille silende regn
   Du må med bussen til Hune :-)

   Slet