søndag, august 01, 2021

Velkommen til verden

 og også noget om at ændre sit standpunkt.

I fredags kom en lille dansk-norsk dreng til verden. Hans far vejede 4000 gram og målte 55 cm. Det slog sønnike med 450 gram.

Siden da har vi set på billeder og sagt nåh, smilet og hjertet har krøllet sig sammen af kærlighed over det lille væsen, som er kommet ind i vores familie.

Og jeg er blevet farmor, for ja, om end jeg i et blogindlæg kundgjorde, at jeg skulle være bedstemor, så ændrede jeg mening, da vi kom tættere på fødslen.

Jeg har aldrig haft en farmor, min farmor hed bedstemor. Mine børn har haft en skøn farmor, og pludselig en dag på vej hjem fra arbejde før ferien, kunne jeg mærke det smukke i at hedde farmor. Jeg er jo fars mor, og det føltes på en eller anden måde som en smuk cadeau til min søn og vores forhold. Så nu er jeg farmor, og da jeg fortalte det til sønnen, kunne jeg også mærke, at det havde han det rigtig godt med.


Mit babysvøb blev færdig herhjemme og jeg fik også hæftet og vasket, men det var slet ikke tør, da vi skulle af sted. Så det blev rullet ind i et håndklæde, og så tog vi på ferie. Den anden sidste dag på ferien fik jeg klippet hæfteender af og fotograferet det i vores lille campinghytte.


I lørdags lykkedes det mig at blokere mit kamera, jeg kunne ikke overføre billeder til mobil som vanligt, jeg kunne ikke tage billeder og jeg kunne heller ikke overføre dem til computer. Det sidste er lykkedes i dag, de to andre muligheder er stadig blokeret.Nu kan jeg da komme i gang med at få skrevet mine ferieindlæg, det kan blive en hyggelig aftenbeskæftigelse efter arbejdsdagen.

Vores lille barnebarn er stadig indlagt sammen med begge sine forældre, de har det godt trods små bump på vejen, og så er det godt at have dygtige folk omkring sig til at støtte og observere. Og jeg har lige fået et nyt billede af ham. Det første har landmanden printet ud i A4 format og det hænger på køleskabet. Mon ikke også det her skal printes ud ;-)Vores lille sønnesøn var elsket, før han kom, men nu svulmer vores hjerte da over af kærlighed, og sammen med Kærligheden har vi allerede mærket dens tro følgesvend Bekymringen. Sådan er det, og det skal vi alle vænne os til. Velkommen til verden og til vores familie.


Lidt om svøbet: Marys svøb, det royale svøb, Det hele kongerige. Kært barn har mange navne. Jeg syntes faktisk det var rimelig let at strikke, da jeg først fik knækket koden til forståelsen af mønsteret. 

Det er strikket af det lækreste babyalpaca fra garnudsalg.dk. Det har været en fornøjelse at strikke i. Jeg har stadig noget tilbage, så har du gode ideer til små ting, jeg kan strikke, så må du endelig skrive dem i kommentarfeltet.


26 kommentarer:

 1. Hjertelig tillykke, Lene - ordet farmor er da bare så smukt, synes jeg, der også er farmor :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Madame. Jeg er fuldstændig enig 🙂

   Slet
 2. Et kæmpe stort tillykke med barnebarnet, kærligheden er overvældende og med den kommer bekymringerne, men størst er kærligheden. Det er meget smukt svøb du har strikket. Hvad med små undertrøjer/veste til at lune til efteråret. Jeg er farmor for den ældste søns børn og bedstemor for den yngste søns børn og jeg elsker begge titler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marianne 😊
   Begge titler er også fyldt med kærlighed

   Slet
 3. Også stort tillykke herfra! Jeg har både haft en dejlig mormor og farmor, så jeg synes gidt om din nye titel, du er jo fars mor. Svøber er smukt, den lille norsk-danske dreng kommer til at ligge smukt og blødt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Henriette 🙂 Jeg ved ikke hvorfor farmor ikke har haft den smukke klang for tidligere. Det har den nu ♥️
   Svøbet er så blødt og lækkert, jeg håber han mærker dens varme.

   Slet
 4. Tilykke med det lille, ny barnebarn og rollen som farmor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Pernille 🙂 det er en rolle med ansvar og glæde, som jeg ser frem til at udfylde

   Slet
 5. Hjertelig tillykke med barnebarnet farmor og farfar 💙 det er en skøn titel

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Helle ♥️det er den skønneste titel 😊

   Slet
 6. Det er da vidunderligt. Og du har ret, - bekymringerne følger med den umådelige glæde. Tillykke med det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva. Glæden og bekymringen følges ad, men vi skal nok lære at hvile i glæden 🙂

   Slet
 7. Hvor er det dejligt, at fødslen er overstået og I nu har en skøn lille dreng i familien. Hjertelig tillykke. Ja, kærlighedens følgesvend er for de fleste bekymring. Engang gjaldt min bekymring mine børn. Nu er 'zonen' udvidet til børnebørn. Men de er ikke mit ansvar og de har dygtige, kærlige forældre, så jeg prøver at nedtone min tendens til bekymring. Glæderne har i stort omfang været i overtal.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. Glæderne håber jeg også er i overtal og jeg skal nok lære at lægge bekymringerne til side :-)

   Slet
 8. Hjerteligt tillykke med det lille barnebarn 😍🎈❤💞
  Hvor er jeg glad for, at du gerne vil hedde farmor. Bedstemor er i mine øjne så reserveagtigt, men det er der jo flere meninger om ;-)

  Svøbet er blevet noget så smukt - jeg skal også i gang med et til, for jeg er ikke færdig med at blive mormoster 😀
  Uhh, tal ikke om bekymringer. Jeg var mere bekymret da jeg fik børnebørn end da jeg fik Charlotte, og det var naturligvis ikke fordi jeg ikke troede hun kunne gøre det godt nok! Jeg tror bare man generelt bliver mere bekymret med alderen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak og jeg nyder også min titel :-)
   Jeg elskede at strikke det svøb og hvor er din familie heldig, at du har overskud til at strikke det smukke svøb.
   Næh jeg kunne godt forestille mig, at bekymringerne kan vokse i takt med børnene vokser. Vores lille sønnesøn måtte lige en tur på intensiv til observation, men alt gik heldigvis godt, men uf så er det ikke rart at være sygeplejerske og så alligevel ikke vide så meget om spædbørn.

   Slet
 9. Et stort og hjerteligt TILLYKKE til både jer og de nybagte forældre. Dejligt i er på den side af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Joan, vi nyder alle, at vores lille sønnesøn er kommet til verden. det bliver magisk at følge ham :-)

   Slet
 10. Tillykke farmor. Det er en god titel. Jeg håber den lille familie trods bump på vejen også har overskud til at nyde det kæmpestore det er at gå fra at være et par, til at være en familie.
  Jeg havde bedstemødre og fædre, og det faldt mig ikke ind at de kunne hedde andet.
  Mine børn har en farmor, en bedstefar og en bedstemor. Det er smart, for så er der både en titel til mormor, som er død, men som vi ofte taler om, og til bedstemor som er min fars hustru gennem mere end 30 år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Laura, sådan er det jo, at når nogen hedder noget, så er det bare sådan det skal være :-)
   Hvor er det fint at der er en titel til både mormor og bedstemor <3

   Slet
 11. Stort tillykke med barnebarnet, Lene! Det er så dejligt at være farmor - meget større, end man forestiller sig på forhånd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Randi. jeg glæder mig til at gå på opdagelse i min nye rolle som farmor :-)

   Slet
 12. Stort tillykke, fru Farmor!

  Min mor har strikket cardigans med fine små knapper i, til de veninder der har fået børn på denne tid af året - de er perfekte til barnevognen, og de er så nemme at få på, når der er knapper på fronten, melder damerne tilbage. De er selvfølgelig, når de er fra hendes hånd, alle lavet med det hjemmefarvede garn fra K's garnbutik, som så er mohair - men begge dele er jo smørblødt :D Du kan se modellen her, på hende mor's instagram https://www.instagram.com/p/CIdf6w8ndGM/?utm_medium=copy_link&fbclid=IwAR2Trglh3InadRdc5V0noXdFuNOpAOuTTJfuKYXIupKzacDtrLM8LkD1qGA
  Så det er lige et bud herfra på en strikkeide. Alle cardi's faldet i god jord, uanset farve og ejermand - så god, at nogle har fået lov at få en 'part 2' nu hvor de små er vokset ud af den, de fik forrige år :D

  - A

  SvarSlet
 13. Forsinket tillykke til jer med barnebarnet! Jeg synes, det er tæt på det næstbedste i verden at blive farmor/mormor (hvor det bedste var at blive mor). Jeres lille dansk/norske familie er heldige at have dig til at strikke ting og sager - og jeg er sikker på, din landmand(/tømrer) med tiden også får lavet nogle ting til sønnesønnen.

  SvarSlet