lørdag, december 11, 2021

Decembermorgen

Decembermorgen

Den klukkende lyd fra termokanden, mens teens smukke gyldne farve fylder kruset.

Det blågrå morgenlys udenfor blander sig med julelysene langs garagens tag.

Det er decembermorgen i Trondheim, solen gik ned, mens flyet landede i går ved 14.30 tiden, og den er kun så småt begyndt at vågne. Stilheden i huset fortæller, at alle sover på nær mig. Vi ville gerne at landmanden også var her, men ellers har jeg mine allerkæreste omkring mig lige nu, og det føles godt.



At sidde her i nattøj 24 timer efter at jeg satte mig i flyet i Aalborg, føles godt. Men sammen med glæden blander sig den evindelige bekymring og omsorg, som fødtes for snart 36 år siden, da jeg første gang blev mor, og som forstærkedes, da jeg for 34 ½ år siden blev mor til faren i dette hus. 

Måske er det netop, fordi det ene af mine børn er så langt væk, at det er når jeg er nær, at jeg mærker deres sorg, deres længsel, deres stræben efter at finde sig tilrette i det nye liv, som har været turbulent. At blive forældre i sig selv er livsomvæltende, læg dertil at flytte (for tredje gang på et år),  starte på nyt arbejde og at miste en forælder indenfor tre måneder, det er hårdt.

De skal nok klare det, de skal nok finde deres vej, de er seje, de er gode sammen, og så er de nogle helt fantastiske forældre. Jeg nyder at se dem sammen med S, han stortrives (bruger str 74 (6-9 mdr) 4½ måned gammel) , men mest af alt er han smilende, tilpas, nysgerrig på alt og alle, og jeg kan virkelig se en forskel på hans tilgang til livet fra sidste gang, vi var her. Han har en mening om hvad han vil, og hvor farmor sidste gang kunne lægge ham ned i sine arme, når han var træt, så insiterer han nu på at sidde på arm, så han kan se sig omkring, mens han putter sig tæt ind til mig, hjertefryd.

Jeg skulle testes ved ankomst, sådan var reglerne, sagde de unge testere. Og det vidste jeg, at de ville sige, selv om Danmark har en anden holdning til testning af covidsmittede indenfor de første tolv uger efter. 

Hvad med den der test ved ankomst til Norge?

Landmanden havde heldigvis fundet en hjemmetest i Normal, efter vi begge havde været i diverse apoteker, Matas forretninger, tankstationer og butikker - udsolgt alle vegne. Jeg tog testen torsdag aften, og den var negativ. Det gjorde, at jeg tog den lidt mere med ro, da jeg gik ind til testen i Trondheims lufthavn. Vi skulle ikke vente på svaret, det kom på sms  inden for en time. I det tidsrum sad vi i lufthavnsbussen på vej til Trondheim. Heldigvis var vi begge negative, så sønnen lod os komme ind i bilen og hjem til hans dyrebare lille familie.




Hjertefryd

Nu vil jeg nyde at have begge mine børn, min dejlige svigerdatter og mit lille barnebarn omkring mig de næste par dage. Vi blev enige om, at vi bare skulle sove så længe som vi kunne, og selv om jeg er træt, kunne jeg ikke sove længere. 8 timers søvn opvejer ikke den sidste uges søvnunderskud, men det gør mit barnebarn, så nu må han gerne vågne. Så kan farmor fortælle ham historier og synge for ham, mens de andre sover videre. 







13 kommentarer:

  1. Ihh, hvor er det dejligt livsbekræftende, dit indlæg i dag :) Jeg ved, du nyder det i fulde drag, også selvom landmanden ikke kunne komme med.
    Jeg tror også, det er godt, at I kom afsted nu, for jeg synes godt nok det strammer til nu. Jeg arbejder hjemme igen, men har lige fået 3. stik, så jeg forventer bestemt, at jeg kommer gennem julen uden at blive smittet.
    Mette L

    SvarSlet
    Svar
    1. Mette, tak, vi nyder at være sammen igen, og jeg håber ikke at der lukkes mere ned. Spændt på at høre om du blev syg.

      Slet
    2. Jeg har intet mærket - ud over en øm skulder. Hverken træthed eller let feber, så det er gået over al forventning. Men jeg blev heller ikke påvirket af 2. stik, og jeg tror, der er en sammenhæng der. Jeg er lidt bange for, at der lukkes mere ned, men heldigvis kan man jo købe julegaver online :) Og julen lukkes jo ikke ned i de private hjem.
      Mette L

      Slet
    3. Godt at høre. Jeg har ondt af folk med skolebørn, jeg kan læse rundt omkring, at det giver mange problemer med hjemmeskoling.

      Slet
  2. Godt du kom af sted! Nyd tiden med S og flokken. Kostbare timer, når familien er så langt fra hinanden.
    Det har da også været turbulent for de unge. Alle gode ønsker for fremtiden 🙏

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Anne. Vi kan jo ikke fjerne problemer/modgang/sorg, men ville ønske at vi kunne. På en eller anden måde er det nemmere at håndtere, når det er en selv.

      Slet
  3. Solen går ned 1430 - jammen altså. Jeg ved at man i Norge siger at Trondheim er "Sydnorge", men for mig er det jo langt langt nordpå.

    Her er det slemt nok at solen går ned 1530 og at det derefter mørkner i en time.

    Når en familie spredes, det gør vi jo ofte, vi mennesker, så er det jo fantastisk godt at du kunne tage med flyet, og som du siger 24 timer efter - så sidder du dér.

    Smukt at se den lille hånd i din. Det rører mig selvfølgelig dybt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Donald, min svigerdatter kalder det midtnorge, men for mig er det også langt oppe i Norge :-)
      Tak, jeg nyder det tætte samvær i den kortetid vi har sammen

      Slet
  4. Uh, hvor må I bare nyde hinandens selskab, allesammen. Det er nu noget særligt at se børnene som helt små og følge med i den fase, at nusse deres hænder og fødder og hele deres dejlige marcipankrop.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, vi nyder. De er bare så krammelækre :-)

      Slet
  5. Den der følelse af en dyb, dyb, dyb tilfredshed, når man efter et langt (det er altid langt, uanset realtidslængde ...) fravær er sammen med dem, der betyder mest i hele verden ... den følelse er svær at beskrive i ord, men den gør godt ned igennem hele kroppen.
    Jeg har tænkt meget på dig, og om det lykkedes for dig at komme op til dem, men det gjorde det!
    Jeg tror egentlig ikke, at landene lukker grænserne her op mod jul - i stedet gør de som vi også har gjort i DK: Fremrykket 3. stik. Jeg læste lige, at man i Israel har data på, at den booster virker effektivt mod omikron. Det vælger jeg at håbe er rigtigt, men vi vil alligevel være ekstra forsigtige, inden vi skal afsted til UK, for ét er, at vi nok ikke bliver syge, men vi er heller ikke interesserede i at være raske smittebærere, og det er der vist ikke rigtig tilstrækkeligt med data fra boosterstikket på endnu?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det har været så godt :-) Du kender det jo og jeg håber på jeres vegne at I får lov til at fejre jul sammen.
      Det man vel har tal på er at man ikke bliver så syg som ellers, men hvor længe det varer, ved man ikke. Jeg synes, jeg kender/hører om lidt for mange af de unge, der bliver smittet på trods af rimelig ny vaccine. Jeg tror at for os ældre og for sårbare er det godt at blive vaccineret.

      Slet
    2. Hej allesammen . Jeg har for nylig set et vidnesbyrd om Ypperstepræstens HARMONI på en blog, jeg besøger for forholds- og datingrådgivningsproblemer, fordi jeg havde haft alvorlige problemer med min kæreste, og vi havde været kærester i seks måneder, han ændrede sig lige pludselig, han returnerede ikke min kæreste. opkald, han begyndte at være utro, han sårede mig på mange måder, som jeg aldrig troede var muligt, og jeg tænkte bare, at jeg skulle prøve det*måske af desperation af en slags*..og jeg kontaktede Ypperstepræsten HARMONY. Til at begynde med føltes alt drømmende og utroligt , hans konsultationer og løsning var en lille smule let og mærkelig, og jeg var lidt bange, fordi jeg havde læst og hørt mange historier om falske trylleformularer, svindel, og jeg troede aldrig rigtig på magi.. Jeg spillede med med lidt håb og og tro og jeg sendte nogle få ting efter alt, og det virkede som et mirakel, alt gik i en helt ny retning, det var og er fantastisk... Jeg tror, ​​det var god tro, der fik mig til at læse det særlige indlæg den trofaste dag ..Jeg håber han c Du vil også hjælpe andre mennesker, som han gjorde mig...Jeg gjorde lidt, og jeg fik alt, hvad jeg ønskede. Hvis du ønsker *din kæreste, din kæreste, din mand, kone, din familie og dit kærlighedsliv tilbage. Send en e-mail til priestharmony1@gmail.com eller kontakt ham på Whatsapp ham +2349011460555

      Slet