søndag, december 05, 2021

Hvad skal jeg mene?

Hvad skal jeg mene?

Da jeg læste det, kunne jeg mærke dybt inde i mig, at det ikke er i orden. Ikke fordi det har en betydning for mig, for jeg kan til en hver tid fremvise corona-passet. 

Region Nordjylland har besluttet, at fra i morgen skal alle medarbejdere i region Nordjylland kunne fremvise Corona-pas på forespørgsel. Jeg har en formodning om, at der er sundhedspersonale, der ikke er vaccineret. Der kan være mange årsager til, at man ikke ønsker at lade sig vaccine. F.eks. at man har fundet studier, der underbygger hypotesen om, at har man haft covid, har man immunitet, så hvorfor så lade sig vaccine? Eller andre, der med studier og ordentlige forskere i ryggen, ikke mener, at vi alle skal lade os vaccinere, men at det er de sårbare grupper, der skal vaccineres. Blandt andet fordi vi ikke kender til langtidseftervirkningerne af vaccinen. Fuldstændig som vi gør ved influenzavaccinen.

Jeg vælger at følge de forskere, som anbefaler 3. stik og når vi er på den anden side af jul bestiller jeg tid (orker ikke at blive syg lige nu, som mange af mine kolleger blev efter 3. stik) Jeg har også haft covid efter mine to vacciner, så jeg anses i myndighedstankegang som værende immun i 6 måneder fra den positive testdag.

MEN kravet betyder, at regionens medarbejdere skal testes hver 3. døgn året rundt for at have et coronapas. Du kan hævde, at når man arbejder med sårbare mennesker, så er det et legitimt krav. men jeg oplever alle som værende dybt ansvarlige og forsøge at overholde alle krav og lader sig teste ved mindste mistanke. Jeg har mere regionen mistænkt for at ville undgå sygdomme/isolation blandt personale, fordi vi er så hårdt presset. Det er virkelig slemt på mit sygehus, og jeg tror at alle krydser fingre for, at der ikke sker alvorlige fejl på grund af arbejdspresset, mange nye (fordi de gamle rejser) og mange dårlige patienter.

Jeg står alene med denne holdning, når jeg drøfter det med mine tætteste sparringspartenere i sygeplejen, så jeg er også meget i tvivl. Det føles bare forkert på en eller anden måde.

Forventningens glæde forstyrres

Fordi landmanden ikke kan komme med til Norge, kan jeg skrive om min forestående rejse til Trondheim. Jeg glæder mig til at se den lille familie igen. Jeg glæder mig til at se min datter møde sin lille nevø for første gang. Jeg glæder mig til, at min søn og datter ser hinanden for første gang i over et år. Jeg glæder mig til at se min svigerdatter og datter finde hinanden igen efter ikke at have set hinanden i 1 år og 8 måneder.

Men tvivlen og angsten kommer krybende, fordi Norge har strammet deres indrejsekrav. Min datter og jeg har begge gyldigt coronapas, som Norge accepterer. Men det jeg pludselig kom i tanke om i brusebadet i går var: jeg har jo haft covid, det har udløst et coronapas, så ingen ko på isen der. MEN det siges, at man kan teste positiv op til 12 uger efter smitten. OG Norge forlanger, at alle testes, når man er kommet til Norge. I morgen er det 8 uger siden, jeg blev testet positiv for covid. Hvad nu hvis testen på fredag er positiv, så skal jeg i karantæne og kan så flyve hjem igen, inden jeg får lov at se den lille familie. Eller vil de norske myndigheder repræsenteret ved noget lufthavnspersonale rubricere det som relateret til min coronasygdom for 8 uger siden? Jeg har tænkt mig at ringe til nogen i morgen, som forhåbentlig kan hjælpe mig med min bekymring.


Lad som om ingenting sker

Det er min strategi lige nu, så jeg køber julegaver. Om ikke andet, så kan min datter tage de kufferter med , så den lille familie får deres julegaver. Forleden dag fik S min adventspakke langt om længe med en lille nissehuse og en undertrøje/vest. Jeg har ikke stor succes med at sende pakker til Norge. 2 ud af tre har der været bøvl med. Vi fik billede af den lille gut med nissehuen på. Han er krammeelskelig og jeg er vild med hans glimt i øjnene. Han ser så tillidsfuld ud og er nysgerrig på sin omverden. 

Nissehuen mangler en kvast, jeg kunne ikke nå at lave den (forstod ikke helt opskriften på det punkt), men den skal laves, inden jeg tager derop, for jeg satser på, at jeg selv kan sy den i huen. Ellers må datteren gøre det. Hvis du har en nem opskrift på at lave en kvast til en hue (ikke en pompon) må du meget gerne hjælpe mig til at finde den.Dagene går med hast

Fredag fik jeg en af de dage, hvor livet bare vendte forkert, så jeg tog den med ro. Fyldte kærlig omsorg til mig selv i dagen og lidt efter lidt fik jeg humøret og energien tilbage, blandt andet med en gåtur og en shoppetur sammen med gemalen. Lørdag var vi til 50 års fødselsdag, den startede kl 13 og varede meget længere end jeg havde troet. Så vi var først hjemme sidst på aftenen. Det var en skøn fest med masser af indslag og god mad. 


Så i min vanlig tidsoptimistiske stil skulle min søndag bruges til utroligt meget. Jeg kommer frem, men ikke som hvis jeg havde skrevet en bog om en 64 årig kvinde, der pludselig forvandledes til en tornado og kunne se på et fint, rent julepyntet hjem med duften af nybagte småkager, da hun taknemlig sank ned i sofaen ved midnatstid med et krus te, en småkage og en god julefilm. Det kommer ikke til at ske, men det, der kommer til at ske, er at jeg nu trækker i varmt tøj og går en tur i skumringstimen. Det er noget, der dur og gør mig glad.Må du få en dejlig adventssøndag med tid til dig og det, du synes er godt for dig.
17 kommentarer:

 1. Hej Lene. Jeg håber du får lov til at komme ind i Norge, så du kan se den lille familie. Jeg har lavet nissehuer til mine 2 børnebørn i år og brugte denne vejledning på en kvast https://www.youtube.com/watch?v=Ghd72kJ-cD0.
  V.h. Sonja

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Sonja, jeg håber også. Og tak for linket, det gav mig en forklaring på det, jeg havde læst om i opskriften :-)

   Slet
 2. Uha, hvor jeg forstår din bekymring. Kan du ikke tage en kviktest i morgen og se, hvad den så siger? Hvis den er negativ, er alt jo godt, og hvis den er positiv, kan du ringe og forhåbentlig få en afklaring på, om du kan tage til Norge alligevel.
  Vi er selvfølgelig også hele tiden bekymrede for, om de strammer indrejsereglerne yderligere. De er allerede strammet godt til, men det går endnu, og vi har jo heller ikke den lille dumme krølle på halen med en nys overstået sygdom. Endnu ... og forhåbentlig heller ikke om 12 dage ...
  En kvast - eller a tassel, som den kaldes på engelsk - er der en supernem metode til her: https://www.youtube.com/watch?v=FIgKDGerWdY
  Jeg håber virkelig, du får lov til selv at sy den på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, hvis jeg tager en kviktest og jeg er positiv, så forsvinder mit coronpas med det samme, testen er registreret, så det tør jeg ikke. Jeg håber at jeg kan finde nogen, der kan hjælpe mig med en afklaring.
   Jeg krydser fingre for at der ikke kommer noget og spænder ben for jeres rejser. Både til Norge og England.

   tak for linket, jeg kan rigtig godt lide at se metoder vist på forskellige måder, det gør det nemmmere for mig at forstå. Ja jeg håber jeg selv får lov at sy kvasten i.

   Slet
 3. Jeg håber, der er en løsning på testproblematikken, så du kan komme til Norge.

  Jeg ved heller ikke altid, hvad jeg skal mene. På den ene side er jeg stærk modstander af tvang og mener, at frivilligheden og den store tiltro, vi generelt har til vores sundhedsmyndigheder her til lands, er essentiel for vores tilslutning til vaccinationsprogrammet. Til gengæld må jeg også bare konstatere, at jeg både blandt kolleger og i mit netværk af gamle kolleger har nogle, som hverken er vaccineret eller ønsker testning, ikke på baggrund af en sundhedsprofessionel vurdering, som der kan være flere sider af, men fordi de enten tror på konspirationsteorier eller ganske enkelt ikke vil af egoistiske grunde. Det synes jeg som lever med en, som er såbar overfor corona, er svært at deale med.
  Jeg må indrømme, at jeg nok er på vej derhen, hvor jeg begynder at synes, at man skal kræve vaccination af ansatte i sundhedsvæsenet, medmindre der er lægelige forhold, som taler imod, men helt afklaret er jeg ikke endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, det håber jeg også.
   Tak for din gode kommentar, og du sætter spot på de punkter, der gør det svært at finde det helt rigtige svar. Det er godt at få det beæyst emnet fra mange sider. De, der ikke lader sig vaccinere, og som jeg har talt med, oplever jeg ikke som egoistiske, men som lige så bekymret som dem, der lader sig vaccinere. Deres bekymringer er blot set fra et andet perspektiv. Og de få, jeg kender i sundhedsbranchen, der ikke er vaccineret, opfører sig meget ansvarlige med test, når de er grund til det.

   Slet
 4. Jeg synes, det er svært bare at tale om det, uden at komme til at være fordømmende over for nogen. Jeg ønsker ikke at være fordømmende, men jeg kunne godt bruge at slippe for alle bekymringerne omkring smitte. Jeg synes, det har været hårdt at arbejde hjemme i så lang tid, uden at se nogen, og så lige pludselig opleve forventning om, at jeg 'bare' skifter tilbage til det normale i løbet af ingen tid og rende rundt i det københavnske og til møder og konferencer - for ikke at tale om julefrokost på arbejde med 100 deltagere (den sidste valgte jeg fra i fredags).
  Vi skal også vise coronapas en gang om ugen her. Og det har jeg det helt fint med. Det betyder jo, at jeg føler mig lidt mere sikker, når jeg kommer på arbejde :)
  Mette L (som kan bestille 3. stik om et par dage, fordi de nu har rykket grænsen ned til 5½ måned efter 2. stik)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, jeg kan godt forstå at det må være svært at gå fra hjemmearbejde til fest med 100 deltagere.
   Faktisk har jeres kommentarer fået mig til at indse, at hvis nu de havde sagt at alle skal testes to gange om ugen, så havde jeg ikke haft noget mod det. Det gjorde vi jo før. Efterhånden hører jeg om flere, som er blevet smittet trods vaccine, og nu tildags siger man jo at vaccine beskytter mod død og indlæggelse, men at man godt kan få covid-infektion trods vaccine.
   Pøj pøj med vaccinen, jeg vil gerne trække mig til efter jul.

   Slet
 5. Når det kommer til al den vaccinesnak, er jeg lægmand. Jeg vil ikke kloge mig på ting, jeg ikke har forstand på og vælger derfor at følge de officielle anbefalinger. Det er vel i bund og grund et sprgsmål om tillid.
  Regionens beslutning kan vel betragtes som en "better safe than sorry-politik", for (hvis man skal tro, hvad man læser) vaccinerede kan smittes og være asymptomatiske, og så skal der ikke megen fantasi til at forestille sig, hvad der kan ske - og det uanset hvor ansvarlige de ansatte ellers måtte være.
  Jeg håber virkelig, at din tur til Norge bliver til noget; uvisheden er rigtig træls.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, og tilliden er desværre brudt for manges vedkommende, ikke bare "sølvhattene". Jeg følger også anbefalingerne nu.
   Jeg har skrevet ovenfor i mit svar til Mette: Faktisk har jeres kommentarer fået mig til at indse, at hvis nu de havde sagt at alle skal testes to gange om ugen, så havde jeg ikke haft noget mod det. Det gjorde vi jo før. Efterhånden hører jeg om flere, som er blevet smittet trods vaccine, og nu tildags siger man jo at vaccine beskytter mod død og indlæggelse, men at man godt kan få covid-infektion trods vaccine.

   Slet
 6. Jeg har tænkt over, hvorfor vi er så uvillige/skeptiske/....
  En gang var det en selvfølge med fx. koppevacc. Accept af, at samfundet alias dig og mig og alle! forventede opbakning til at undgå epidemier... Ellers havde det konsekvenser..
  Har medier og Facebook mm skabt en stemning for individets selvbestemmelse uden konsekvenser?
  Jeg kan heller ikke lide tanken om vacc pligt.. Men så må det have konsekvenser ift hvad man har adgang til, hvis man ikke ønsker vaccinen.
  Alle valg/fravalg har jo konsekvenser!
  Nå... Nok om det..
  Håber virkelig, at du kommer til Norge 🤞 med kvast og det hele 😃

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, jeg tror snarere at sammenblanding af politik og sundhedsråd sammen med mulighed for selv at opsøge information, har gjort at folk har mistet tilliden.
   Tak for de krydsede fingre 🙂

   Slet
 7. Jeg håber det flasker sig med Norgeturen - krydsede fingre herfra.

  SvarSlet
 8. Puh, det er en svær diskussion og især når man er lægmand. I starten var jeg sikker på, at når bare man skulle vise coronapas alle steder, var vi sikret. Men efterhånden som alle mulige (tættere og tættere på mig) bliver smittet, vaccinerede som uvaccinerede, synes jeg, at en negativ test giver mere (eller i hvert fald lige så meget) sikkerhed som et coronapas med vaccination.
  Det er da virkelig kringlet, det med risikoen for at slå positiv ud, kun pga. "gammel" corona. Ih, hvor jeg håber på, at I kommer til Norge uden problemer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg er også meget i tvivl. Lige nu hører jeg om unge med en rimelig ny vaccine, som smittes. Jeg håber at forskeres forhåbning om at Omikron er mere smitsom, men mindre sygdomsfremkaldende, er rigtig, for så mener de, at den bliver rubriceret som influenza.

   Det håber jeg også. Vi får se, jeg tager af sted, så må vi se, hvad der sker. Jeg kan ikke få et ordentligt svar, heller ikke på de norske sider, som min svigerdatter har fundet.

   Slet
 9. Hej allesammen . Jeg har for nylig set et vidnesbyrd om Ypperstepræstens HARMONI på en blog, jeg besøger for forholds- og datingrådgivningsproblemer, fordi jeg havde haft alvorlige problemer med min kæreste, og vi havde været kærester i seks måneder, han ændrede sig lige pludselig, han returnerede ikke min kæreste. opkald, han begyndte at være utro, han sårede mig på mange måder, som jeg aldrig troede var muligt, og jeg tænkte bare, at jeg skulle prøve det*måske af desperation af en slags*..og jeg kontaktede Ypperstepræsten HARMONY. Til at begynde med føltes alt drømmende og utroligt , hans konsultationer og løsning var en lille smule let og mærkelig, og jeg var lidt bange, fordi jeg havde læst og hørt mange historier om falske trylleformularer, svindel, og jeg troede aldrig rigtig på magi.. Jeg spillede med med lidt håb og og tro og jeg sendte nogle få ting efter alt, og det virkede som et mirakel, alt gik i en helt ny retning, det var og er fantastisk... Jeg tror, ​​det var god tro, der fik mig til at læse det særlige indlæg den trofaste dag ..Jeg håber han c Du vil også hjælpe andre mennesker, som han gjorde mig...Jeg gjorde lidt, og jeg fik alt, hvad jeg ønskede. Hvis du ønsker *din kæreste, din kæreste, din mand, kone, din familie og dit kærlighedsliv tilbage. Send en e-mail til priestharmony1@gmail.com eller kontakt ham på Whatsapp ham +2349011460555

  SvarSlet