fredag, april 29, 2022

Dobbelt husholdning

 Ligesom i påsken er jeg taget i sommerhuset uden landmand. Det betyder dobbelt husholdning, det er dog helt fint. Datteren er med mig de første dage, for vi er taget på arbejdslejr. Det er os to, der elsker sommerhuset og det trænger til vedligeholdelse i år. Så nu får vi startet og da jeg i denne uge og næste uge kun har to arbejdsdage om ugen, fordi jeg har arbejdet fire dage andre uger, ja så er det oplagt at gå i gang med den arbejdsopgave.


Jeg er gift med en meget dygtig handyman, som også er uddannet tømrer og landmand. Læg dertil at han er perfektionist, hvilket betyder, at jeg ofte har trukket mig fra mange opgaver. Det er utroligt mange opgaver, jeg har været håndlanger til. Jeg plejer at sige, at jeg er den perfekte assistent, som kan forudsige, hvornår et givent værktøj skal bruges. Nu har jeg besluttet mig til, at al vedligeholdelse på sommerhuset ikke skal vente, til landmanden har tid til, at vi sammen gør det. Til den tid vil jeg holde fri og nyde sommeren.

I går fik jeg tjekket alt det vi havde af grej i sommerhuset og købt ind til diverse opgaver. Landmanden instruerede mig efter aften i højtryksrenserens funktioner. I morges tog datteren og jeg arbejdstøjet på. Jeg har vasket hele huset ned, nu skal det have lov til at stå nogle dage, så skal det vaskes ned igen og så skal jeg male, først stern, underhæng og rækværk, dernæst vinduer, terrasser og havemøbler. Datteren vaskede møbler og fejede terrasser. Rom blev ikke bygget på en dag, så jeg satser på at at få gjort forarbejdet færdig denne weekend. Og så fortsætte næste weekend og næste weekend og ..., så jeg ender med at være færdig, når forårsræset i marken er færdig.

I går startede jeg på mit træningsprojekt: en stærkere ryg og mere styrke generelt. Jeg kan mærke mine muskler i dag, men jeg glæder mig til at komme rigtig i gang. I går var det kun ét træningssæt af 10-12 gange pr. øvelse, fremover hedder det tre træningssæt af hver øvelse. 

Det er i min fysioterapeuts klinik, så det betyder, at jeg skal booke tid, som når jeg skal til behandling og til dynamisk bevægelsestræning. Det satser jeg på bliver den afgørende faktor, når jeg ikke orker at komme af sted, for pengene skal jo falde pr gang uanset hvad.

Der vil være uger, hvor jeg både får behandling, styrketræner to gange og træner dynamisk en gang. Jeg er så motiveret og den unge fysioterapeut var god og dygtig til at korrigere mig i øvelserne, hun havde tidligere arbejdet som personlig træner, før hun startede i klinikken. Så hvor andre bruger penge på rejser, gourmetophold og lækkert tøj/tilbehør, så lægger jeg lige nu mine penge i vedligehold af min krop. Det ville helt klart være billigere at gå i LOOP, men hvad hjælper det, når jeg ikke orkede det og ikke kom af sted. Faktisk præsterede jeg at betale to år til LOOP, hvor jeg trænede EN gang.

Solen skinner her i aften, jeg har fået min første isvaffel i år ved vandet og vi har en plan for lørdagens arbejde. Det skal nok blive godt.
10 kommentarer:

 1. Wow hvor er du flittig. Det lyder godt med din nye træning. Jeg skal også i gang med noget træning. Min ryg er slidt. Rigtig god weekend til dig og din datter. Knus fra jannie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jannie :-) Vi kommer ikke uden om træning, når ryg og krop brokker sig

   Slet
 2. Du er da kommet ud af vinterhiet som et sandt energibundt. Respekt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, tak, vi må se om det holder ved :-)

   Slet
 3. Sikke et arbejdsprogram! Men det lyder til at du har helt styr på det👍 Det bliver jo dejligt at have fri tid sammen, når landmanden en dag kan være med der ude.
  Træning virker desværre kun, når det bliver gjort. Godt initiativ med træning hos fys. Jeg har også forsøgt mig med loop.. Efter nogle måneder erkendte jeg, at det var penge ud af vinduet🙈 Så hellere mine gåture og nydelse af blomster og natur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber jeg har styr på det:-)
   Jeg glæder mig til at prøve af om det at jeg skal booke tider får mig til at komme af sted. Det tror jeg.

   Slet
 4. Du er altså sej, Lene. Al den træning! Plus alt det 'husarbejde', du har planlagt. Jeg har stor respekt for dig og din beslutsomhed 😎
  Jeg følte mig naturligvis ramt på træningssamvittigheden, da du nævnte rejser og gourmetophold, men jeg ved med mig selv, at hvis jeg i stedet lagde pengene for de to aktiviteter hos en fysioterapeut, så ville selv en Samsons styrke ikke forhindre mig i at kede mig ihjel, og så kan det jo næsten være ligegyldigt at være stærk 😉
  (Men jeg har altså tænkt over det med at styrke mine muskler omkring knæene!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, du er ikke den eneste, der rejser og spiser godt 🙂 Jeg prøvede vist mere at forsvare over for mig selv alle de penge, jeg lige nu bruger på fys træning 😊 Man skal gøre det, der føles rigtigt for en selv. Og lige føles det her rigtigt, fordi jeg blev lidt forskrækket over mine rygsmerter efter at have løftet mit barnebarn.
   Og min fys anbefaler dig at træne musklerne om knæet. Jeg var nemlig nødt til at sikre mig at jeg har forstået det korrekt og det havde jeg. Musklerne kan være med til at stabilisere et dårligt knæled.

   Slet
 5. Sejt med din træning. Det er godt givet ud.
  Det må også være meget tilfredsstillende at få gjort sommerhuset toptrimmet - og så have gjort det selv (næsten).

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det håber jeg :-) Det går langsomt, når alt skal vaskes ned to gange før jeg kan komme til at male. men nu er jeg i gang

   Slet