fredag, april 28, 2023

De små ting, der tæller

 Oprindelig kom overskriften til mig, fordi vores bolig så lidt anderledes ud en morgen, jeg stod op. Ikke de store ting, men hvis jeg var kommet hjem efter at have været væk i 24 timer, ville jeg have tænkt; hvad er der sket her? Der stod fyrfadslysestager midt på køkkenbordet og den seksarmede lysestage stod ude midt på gulvet i stuen. Hurricane-lysestagen med det store bloklys, som har stået i et af værelserne, stod nu på skænken.


Der kunne være blevet brygget en spændende historie om hvem der mon havde været på besøg i vores hus uden at have taget noget. Den mere prosaiske historie var, at strømmen gik om aftenen lige i skumringstimen. Og jeg var alene hjemme, dog havde jeg to hunde i hundegårdene (fordi en er i løbetid og den anden føler sig draget), mens landmanden kørte på en traktor ude i marken. 


Først tjekkede jeg HFIrelæet, der var ikke noget galt, så fik landmanden en sms om at strømmen var gået i hele området og at de arbejdede på højtryk for at få strøm tilbage. Derfor fandt jeg alt de lysestager, jeg kunne finde, for jeg er ikke særlig sej til at være alene om aftenen i et mørkt hus.

Intet kunne distrahere mig fra tankerne, for min mobil var ved at løbe tør for batteri, så det måtte jeg spare på. Derfor ingen lydbog eller serier eller anden underholdning via mobil. Der var ikke lys nok til at læse bøger eller endsige starte på et strikketøj, så jeg sad der i min sofa og tænkte tanker.

Det varede nogle timer og så kunne jeg lade telefon op, brygge te, slukke lysene og da landmanden kom ind, gik jeg i seng. 


Det var helt tydeligt, hvor meget den mobil fylder i mit liv, og lige der tænkte jeg ikke på, at jeg jo havde en pandelampe, som kunne have lyst for mig og en bog.

Næste morgen var søndag og jeg lunede hjemmebagte boller fra fryseren, kogte æg lagt af vores høns og nød synet af morgenbordet. Jeg elsker morgenmad,  og især søndag morgen med tid til at nyde morgenmaden. Hvor er det skønt med de små ting, der skaber glæde. Solskinnet var afløst af gråvejr, men det gav mulighed for at tænde et lys, mens vi spiste.


Og for andre betyder de billeder ikke noget, men på hvert af billederne er der ting, der betyder noget for mig. Ikke fordi de er dyrebare rent pengemæssigt, men fordi de minder mig om de mennesker, der har givet mig dem, eller fordi jeg købte dem sammen med mennesker, der betyder noget for mig eller blev inspireret til at købe tingene af skønne mennesker.

Det er de små ting, der tæller, om det er fysiske ting eller ord, smil, handlinger. De gør mig glade. 


4 kommentarer:

  1. Det er lidt skræmmende, så meget vi både som individer og som samfund er 100 % afhængige af energi. Vi kunne INTET foretage os uden. Vores mad ville rådne, vi kunne ikke kommunikere. Vi kunne bare ingenting.
    Jeg kan anbefale, at du investerer i en powerbank - og selvfølgelig sørger for at huske at holde den tilstrækkelig opladet. Jeg bruger den en del på rejser, men også i andre situationer, hvor telefonen lige skal have lidt 'juice'. Der er til mange opladninger af telefonen i en god powerbank og til nogle få af en iPad.
    Og ja: Det er ofte de små ting, der tæller 🙂

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, skræmmende er det rigtige ord. Nu har vi prøvet at vores IPsystem gik ned på sygehuset, vi har nødprocedurer, men det er så besværligt og vi kan ikke læse på patienterne, men nok få medicinliste ud.
      Jeg har faktisk to powerbank, men ikke om jeg kan huske hvor jeg lagde dem efter motorcykelferien i sommer :-)

      Slet
  2. Hos os var den nylige strømafbrydelse heldigvis i de lyse timer - dog lige før aftensmadtid, men vi har jo ikke små børn, så vi klarede os. Du var sej med at finde levende lys frem og være i situationen på trods af alting.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, er vi sammen hjemme, kan der være noget hyggeligt i strømafbrydelse, men ikke alene :-) og tak.

      Slet