lørdag, marts 08, 2014

DET MAN SIGER ER MAN SELV

Hvor dagen i går var grå og fugtig, rigtig vejr til boglæsning og seriekiggeri, så er dagen i dag fuld af energi. Solen skinner, fuglene synger, lyset sender små energipile af sted, jeg smiler og glæder mig til dagen.

P1070723

Jeg har drømt igen i nat, og jeg kan huske noget af drømmen, jeg spekulerer over den. Hvorfor drømmer jeg den? Hvad vil den sige mig? (hvis man da tror på at drømme betyder noget) Måske handler det om det, man siger om sig selv. I går aftes nåede jeg lige at tænke tanken, hold da op som du har sløset denne dag væk, men lynhurtigt tog jeg fat i tanken, holdt den op foran mig og sagde; jeg har fået læst en god bog, det er godt. Jeg har fået trænet, det er godt. Jeg har lavet æblegele, det er godt. Jeg har skåret røget dyrekølle ud til pålæg, det er godt. Jeg har fået handlet ind, det er godt. Jeg har fået lagt vasketøj sammen, det er godt. Jeg har nydt dagen, det er godt.

P1070719

Forleden dag havde datteren og jeg en snak om min sygeplejeelevtid, da vi kørte forbi sygeplejeskolen i Viborg, Og min første udmelding var, at jeg ikke havde brugt min tid der godt, jeg havde været mest optaget af fester og af at finde en kæreste. Bagefter tog jeg ordene i mig igen, for jeg var også aktiv, meget aktiv endda, i elevforeningen. Der var nærmest ikke en gruppe, som jeg ikke var medlem i. Jeg gik da også til koncerter med datidens hotte navne, De Gyldne Løver, Erik Grip, Poul Dissing og Peter Thorup (mens vi drak Rød Tuborg). Jeg spillede volleyball. Jeg var tropsleder i min barndomsby. Og ja, jeg gik til fester og ja vi holdt fester på kollegiet, men jeg var også sygeplejeelev med engagement i mine patienter. Måske skal jeg holde op med at tro, at jeg ikke har betydet noget for de mennesker, jeg kortvarigt har mødt i mit liv, måske skal jeg begynde at tro på, at jeg faktisk kan have en betydning for andre mennesker. Måske var det, drømmen ville fortælle mig, måske.

P1070724

At bloggen og blogland har haft betydning for mig, det ved jeg, det mærker jeg, nærmest hver eneste dag. Og i dag skal jeg mødes med fire af de kvinder, som jeg har fulgtes med gennem min tid i blogland. Anne, Ella, Helle og Jette kommer på besøg, det kan kun blive en god dag. Må din lørdag blive lys og god, må du mærke energi og må dit møde med et andet menneske få betydning for jer begge.

P1070720

18 kommentarer:

 1. Det er da den dejligste lørdag og med udsigt til garanteret dejlig hygge med de skønne kvinder. Jeg vil tænke på jer, når jeg kører sydover til en anden samling skønne kvinder.

  Hils alle og nyd solen, snakken og at være fri for mig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liselotte, vi hyggede os og tænkte på jer og nød ikke at være fri for dig :-)

   Slet
 2. Kære Lene I ønskes en god dag - og skru så lige ned for kravene til dig selv og klap dig selv på skulderen over alt det du gode du gør for dig selv og andre KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, og faktisk er det ikke den jeg er i dag, jeg har mine tvivl om, det er mere den Lene, der var engang, som jeg er hård til at dømme. jeg tror jeg slutter fred med mig selv :-)

   Slet
 3. Dejlig plan at få besøg af nogle af bloglands indbyggere så det kan jeg godt forstå at du glæder dig til.

  Kan ikke lade være med at grine lidt af din beskrivelse af studietiden, der er nogen grad minder en del om de fleste andres tid, tror jeg. Fester, koncerter, rød tuborg og lede efter kærester... det er en tid man aldrig synes man har fået nok ud af - bagefter... men alternativet havde da ærligt talt været ganske kedeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, du har ret, sådan er ungdomstiden nok, og det er vist mere den voksne Lene, som i bagklogskabens lys er hård ved den unge Lene :-)

   Slet
 4. Kære Lene. Det er jo det med at lægge mærke til denne kritiske dommerstemme og måske sige til den: "Nå der er du igen" ... med et overbærende smil og dernæst holde op med at give den opmærksomhed og lytte til den. Flot at du ikke lod dig forlede til at tro på den men i stedet for fokuserede på det indhold og den glæde, du faktisk havde haft i din dag. Jeg ønsker dig en lørdag med fuld sol både på det indre og ydre plan. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ilse, jeg blev også glad over at jeg kunne stoppe den indre kritiker :-)

   Slet
 5. Man kan heldigvis sagtens kombinere ungdommens fede fester og 'ansvarsløse' liv med et indholdsrigt ditto, hvor man liner op til ansvarligheden, som uvægerligt kommer senere. Hvis ikke man skal have det sjovt og feste, når man er ung, hvornår skulle man så?
  Jeg blev sent 'voksen'; det kom nok først, da jeg fik Charlotte, men jeg har ikke af den grund fortrudt mit ungdomsliv - det hele har jo haft indflydelse på, hvordan den voksne Ellen blev - på godt og ondt.
  Jeg er glad for at læse, at du selv nåede frem til konklusionen om, at selvfølgelig har du betydet en masse for en masse mennesker hele vejen gennem dit liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, at jeg betyder noget for mennesker i dag, er jeg egentlig ikke i tvivl om, det er vist mere det billede jeg har tegnet af mig selv som ung, som er meget hård og fordømmende, og det prøver jeg at gøre op med nu Jeg gjorde dumme ting, men jeg gjorde også gode ting :-)

   Slet
 6. Lyder som et hyggeligt blogtræf! Vi nåede meget, da vi studerede - det var ikke helt så målrettet, som de unge bliver nødt til at være det i dag. Men vi fik alligevel lært, det vi skulle. Men Rød Tuborg:-) Og kærester:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, alt er så målrettet i dag, jeg håber de unge mennesker også får nydt tilværelsen :-)

   Slet
 7. Der er vist ingen grund til at være hård mod den unge Lene. Den voksne Lene er et skønt produkt af hele dit liv på godt og ondt.. :-)
  Håber I har haft en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, det har været en skøn dag. Og jeg øver mig i at sige netop det, for jeg kan faktisk godt lide den kvinde, jeg er i dag :-)

   Slet
 8. Bang, - så var jeg smidt ned af memory lane...... Dissing, Thorup og Rød Tuborg var også en væsentlig del af min ungdom. Jeg har stadig venskaber fra dengang. Vigtige venskaber.
  Det hører med det hele, - også de dage, som tilsyneladende blev sløset væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det hører med det hele, og så må jeg slutte fred med mig selv over de ting, jeg gerne ville ha gjort anderledes :-)

   Slet
 9. Det er lidt sjovt Lene - jeg betragter ikke vores møde som et blogtræf (det lyder lidt for overfladisk i mine ører), men måske er det bare mig. For mig er det et valg, at jeg har lyst til at møde nogle skønne kvinder, som siger mig noget, som jeg kan snakke med, som fylder mig med glæde. Sådan er du/I.
  Jeg er glad for min ungdom og den Helle jeg var - og nu er jeg glad for den Helle som er i dag.
  Det du skriver om din ungdom, synes jeg, beskriver en ungdomstid som skal være sådan - en tid til hver ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, jeg tænker heller ikke på det som blogtræf, men mere på hvor heldig jeg er at have mødt kvinder (gennem bloggen) som gør mig glad, når vi mødes :-)
   På mange måder er jeg glad for den unge Lene, der er bare ting, jeg gerne ville have undværet.

   Slet