fredag, marts 21, 2014

HVAD HUSKER VI?

Når jeg tænker tilbage på dagen i går, vil jeg huske den som en, hvor vi vakte opsigt på en café. Vi fik lækker mad, og caféen fik ekstra plusser i min karakterbog, for min te var rigtig te i en jerntepotte med et gammeldags minutur ved siden af. Vi tre søstre kunne rigtig snakke, og så var det, at vi midt under fortællinger om vores liv med vores far fik et grineflip. Vi prøvede ihærdigt at dæmpe os, men det lykkedes ikke ret godt, for nu at sige det mildt. Så vi skyndte os at betale og kørte ned til Borgvold og gik en tur, her kunne vi grine og snakke uden at forstyrre andre.

P1070782

Vi nød også eftermiddagen sammen med vores far, i går var han ikke særlig nærværende, men grine, det kunne han, når vi grinte. Og måske sidder følelsen af samvær med glade kvinder i hans krop i dag, det håber vi. Også her kom vi til at grine, for ældste lillesøster var kommet op i lejligheden, inden vi andre to kom. Da vi andre trådte ind, siger jeg, vi skal have sat en plade på (underforstået bordet i stuen), og min mellemste lillesøster siger, ja vi skal have plade på. Mens jeg vækker vores far, og min mellemste lillesøster finder bordplade frem, sætter ældste lillesøster musik på. Hun og jeg er meget forskellig, hvad det angår, jeg vil helst ikke høre musik, når vi er flere, hun har altid musik kørende. Så jeg kommenterer vores forskellighed med et smil, hvorefter hun kigger på mig bebrejdende og siger, du sagde da selv, at jeg skulle sætte musik på! DET gjorde jeg i hvert fald ikke, jo og mellemste lillesøster havde også sagt det! Mellemste lillesøster så lige så forvirret ud som mig, hvorefter hun sagde, vi sagde, at vi skulle have en plade på. Så flækkede vi sammen af grin igen. Plade var lig CD i min ældste lillesøsters hoved, ergo fik vi musik. Vi havde jo selv bedt om det. Dén sproglig forvikling kommer vores børn nok ikke ud i, de har jo nærmest ikke kendt til LP-plader.

P1070784

Dagen i dag byder også mulighed for latter og smil, jeg skal have den helt store frisørtur i dag med klip, lyse striber i hår og mørke farver på bryn og vipper. Det havde da været noget nemmere (og billigere), hvis naturen lod mig beholde mit lyse hår og lod mine bryn og vipper blive mørke. Bagefter skal jeg drikke eftermiddagste med en af mine mange svigerinder (jeg har ni alt, en på min side og otte på min mands side), det glæder jeg mig til.

God fredag til dig, lige om lidt er det weekend og solen skinner.

18 kommentarer:

 1. Det er løgn - jeg skrev en lang kommentar og da jeg sendte den, forsvandt den ... måske skriver jeg den igen senere. Jeg har nemlig hårfarve i og uret HAR ringet ;) God dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, håber at farvningen gik godt :-)

   Slet
 2. Det lyder som om det kan blive endnu en dejlig dag. Du er vist god til at sørge for at holde gang i dine sociale kontakter.
  Hos os siger vi også "sætte en plade på" på trods af at al vores musik faktisk ligger på en server og afspilles elektronisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, så selv unge mennesker som jer bruger det udtryk :-) Og ja i denne uge har jeg været god, det minder jeg mig selv om i dag, hvor den indre harpe har travlt med at slå mig oven i hovedet ;-)

   Slet
 3. Først og fremmest et forsinket tillykke med fødselsdagen, jeg tror at du har haft en rigtig dejlig dag. Jeg er som sædvanlig bagud med bloglæsningen, men det gør ikke så meget for så kan jeg læse indlæggene efter hinanden og følge med i din hverdag. Tillykke med anerkendelsen af abstract, hvor er det flot. Også tillykke med din datters fine præstation, sådan noget gør godt i ens moderhjerte.
  Da jeg læste ovenstående indlæg kom jeg til at tænke på, at jeg tror nok, at jeg altid siger sætte en plade i, altså bordet ☺.
  En rigtig dejlig weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, jeg er så imponeret og beæret over at du tager dig tid til at læse bagud.
   Faktisk tror jeg også vi sagde sætte i, men min søster hørte det alligevel som noget andet ;-)

   Slet
 4. Hehe, din søster hører det, hun vil høre og overhører tillægsordet ... det kender vi godt :-)
  Det er fedt med sådanne grineflip, men måske en anelse pinligt i vores alder - det vækker i hvert fald opmærksomhed, men hvad pokker ...
  Efter at have mistet mine øjenbryn helt i nu trekvart år, har jeg besluttet mig for at blive ved med at barbere dem af og i stedet tegne dem på. Det er faktisk meget pænere sådan ... på mig, fordi de er fuldstændig usynlige alligevel, men uden en særlig pæn facon, så de kan kun ses fra siden i solskin. Derfor er det også meget nemmere at barbere hele skidtet af i stedet for at plukke i facon.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi hører det vi vil høre, nemlig :-)
   Du må være skrap til at tegne, jeg er jo ikke særlig vant til makeup, så bare tanken om selv at tegne øjenbryn .... men smart :-)

   Slet
 5. Hahaha.. ja den sprog forvirring kommer den unge generation nok næppe ud i.. Jeg synes det lyder som en skøn dag I søstre har haft sammen.
  Hvis vi alle havde flotte mørke bryn og vipper og spillende lyse striber på toppen, så ville jeg ikke se nær så meget til min frisør.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, vi havde en dejlig dag sammen. Og vores frisør ville nok gå fallit, hvis ikke de havde alle dem i vores alder :-)

   Slet
 6. Grineflip er altid gode. Også i det offentlige rum. Det er virkelig meget sjældent, at folk bliver fornærmede over at høre et godt grin (hvis altså lejligheden ikke er totalt upassende). Og faktisk smitter det jo, så der er sikkert nogle af de øvrige cafégæster, der er blevet i meget bedre humør af at høre på jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jeg tror (håber) du har ret. Jeg så nu heller ingen sure miner, men vi følte os bare lidt larmende :-)

   Slet
 7. Lyder som en helt fantastisk dejlig dag i Viborg....nærmest i min baghave ;0) Rigtig god weekend til dig og dine.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe, det blev en skøn dag. Det er jo min ungdomsby, jeg har gået i gymnasiet og på sygeplejeskole der :-)

   Slet
 8. Det er da vist også den bedste måde at tilbringe sine fridage, - med nogen, man holder af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, lige nøjagtig :-)

   Slet
 9. En dejlig dag. Har lige gemt linket til Cafe Fredina, da vi af og til kommer gennem Viborg, eller vælger at mødes på halvvejen, os der kommer fra Holstebro, og ellers Randers, Ans, og Thorsø.

  Mine børn kender ikke begrebet plade, men vinyl, tror det vil være det samme for dine ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, jeg håber I vil nyde cafeen, det gjorde vi. Min datter har faktisk både plader og pladeafspiller :-)

   Slet