onsdag, marts 05, 2014

KENDER DU DET?

Jeg var nødt til at inddrage aftenen til at få powerpoints lavet. Men først nød vi aftensmaden sammen, mon ikke landmanden nyder, at datteren er hjemme?  Han har fået hjemmelavet mad tre aftener i træk, og ingen af gangene var det rester fra dagen før. Datteren syntes ikke, hun havde fået nok risalamande til jul, så menuen i dag blev ovnstegt vildgåsebryst med ovnkartofler og rødkålssalat, og til aftenteen var der rigelige mængder af risalamande. Vi fik da også lige et glas vin dertil, ikke så smart, når jeg skulle arbejde bagefter. Jeg bliver nemlig meget træt af blot et glas vin, især en hverdagsaften. Men nu er undervisningsmaterialet lavet, nu mangler jeg bare at løbe stærkere end vinden i morgen tidlig, så materialet bliver kopieret og øvrige materialer fundet frem. Vores nye kolleger skal undervises i seks timer i morgen, det skal nok blive godt. Hvis altså jeg kunne snøvle mig i seng. Kender du det? Man ved godt, at man burde, men man gider ikke, nu er arbejdet jo gjort, og så er det hyggeligt at blive oppe, drikke te, skrive blogindlæg, læse blade osv.

God nat eller god morgen.

P1070718

16 kommentarer:

 1. God morgen!

  Sikke en smuk buket du viser. Flot at du fik dit Powerpointshow gjort færdigt så sent i går.

  Jeg kender alt for godt det med ikke at kunne snøvle mig i seng. Jeg er efterhånden blevet et rigtigt B-menneske. Min kreativitet starter kl. 22 og varer ved til kl. 02, og den vil jeg jo gerne udnytte, og det går også så længe jeg er jobsøgende, men så snart jeg kommer i arbejde skal der selvfølgelig laves om på det. Allerede nu e jeg dog begyndt at sætte vækkeuret til kl. 06:45 for at få døgnrytmen tilvænnet arbejdsmarkedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, godt at du er startet nu, for det kræver tid at få vendt døgnrytmen :-)

   Slet
 2. Ahh - sol i vindueskarmen :) Min erfaring er, at det ikke kan betale sig at gå i seng, før man er klar til at sove. At ligge og glo ud i mørket bringer ikke noget godt, så kan lige så godt foretage sig noget rart, til man er nede i gear.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, den taktik benytter jeg mig også af, jeg kunne nu godt sove i forgårs, jeg trængte bare til at lave lidt ikke arbejdsrelateret :-)

   Slet
 3. ..om jeg kender det.. Overspringshandlingerne står nogle gange i kø..
  God dag hos dig. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, overspringshandlinger i kø, det kender jeg også :-)

   Slet
 4. Lige i øjeblikket har jeg simpelthen så travlt med at komme i seng, fordi jeg ved, jeg skal op i løbet af natten (og det glæder jeg mig så til bliver et overstået kapitel ...). Men ellers er jeg tit en klovn til at komme i seng og bliver sommetider så træt, at bare det at skulle gøre det - altså gå i seng - virker helt uoverkommeligt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, her var det så dejligt at da det var gemalen, der ville ha hund, var det ham, der måtte tage hvalpetørnen, jeg tog babytørnen for mange år siden :-)

   Slet
 5. Jeg kender det kun alt for godt, men det har ændret sig siden jeg jobstoppede. Inden da syntes jeg ikke, at der var timer nok i døgnet, fordi jeg var væk 10-11 timer om dagen, så jeg kunne simpelthen ikke finde min seng om aftenen. Det har jeg ingen problemer med nu, for jeg har al den tid jeg behøver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, dejligt at du kan sige det. Min mor fik proppet vildt meget ind i sin hverdag efter hun stoppede, så hun syntes aldrig hun havde tid nok :-)

   Slet
 6. Jeg er begyndt at øve mig i at komme i seng, for jeg står virkelig tidligt op, og der er jo megen snak om, at for lidt søvn fremmer demens. Jeg synes bare ikke, jeg har tid til så megen søvn.......

  Nu fik jeg så lige lyst til ris alamande.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg tror du og jeg står op samtidigt, jeg står op klokken fem, så pga svimmelhedsproblemer for nogle år siden har jeg lært, at jeg SKAL ha syv timers søvn, men jeg synes stadig det er tidligt at gå i seng klokken halv ti om aftenene og kedeligt! :-)

   Slet
 7. Been there done that - masser af gange, jeg er dog ikke så slem til det som jeg har været KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, og måske bliver vi bedre til at huske hvordan vi havde det dagen derpå :-)

   Slet
 8. Om jeg kender det med at få udskudt sengetiden uden nogen egentlig grund. Og så alligevel ikke at kunne sove, når man endelig ligger der og venter på søvnen.
  Men efter sådan en travl aften som din bliver man nok nødt til lige at "falde ned", inden man kan falde i søvn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vi er nok mange, der kender det :-) Og typisk sov jeg meget natten efter, hvorefter jeg ikke kunne sove næste nat :-)

   Slet