søndag, marts 16, 2014

SØNDAGSTANKER

Mine tanker flyder af sted, jeg er ugidelig, jeg lader mig selv være ugidelig. På et eller andet tidspunkt får jeg vel kvalme af at være ugidelig, men lige nu accepterer jeg, at sådan er det. Vaskemaskinen kører, og jeg lader tankerne flyde til lyden af den ensformige vaskelyd.

P1070763

Helles smukke grene, som jeg fik sidste weekend, står nu klar til at folde sig ud. Jeg glæder mig til at se de små blomster i min stue. Det er sidste dag som 56 årig, alderen er en underlig størrelse, jeg tænker ikke over det i det daglige. Jeg føler mig yngre, men det gør alle jo, vi tror, at det er noget specifikt for os selv, men nej – selv om 80 årig vil vi kigge os i spejlet og tænke, hvor er tiden dog blevet af ? Mine nye kolleger har tænkt over, at vi er en ung afdeling, og det passer jo. Af de femten, vi har ansat det seneste år, er der to, der er over 30. Resten er yngre end mine børn. Blandt assistenterne kan jeg finde nogen på min alder og derover. Min chef er to år ældre end mig. Ellers er de erfarne kolleger midt i trediverne, et par stykker har passeret knap og nap de 40, så ja det er en ung afdeling. Jeg har været på afdelingen i 14 år, jeg har flyttet sammen med afdelingen tre gange, jeg har været med til at blive et selvstændigt apopleksiafsnit. Jeg har været med til at omorganisere afdelingen, og hvis byggeplanerne holder, så kan jeg nå en flytning mere til et splinternyt sygehus, kort før jeg har mulighed for at gå på efterløn. Min 25 års ansættelse ved Region Nord kommer lige før jeg bliver 62. Og alt det sker inden for de næste 6 år. Om 13 år bliver jeg 70, 13 år! Det er jo ingenting. Jeg har levet i snart 57 år, og jeg kan stadig ikke forbinde mig selv med det at være voksen, sådan rigtig voksen, for jeg dummer mig jo stadig. Jeg har stadig ikke styr på livet, men nu tror jeg heller ikke, at jeg får det. Det er måske forskellen på den unge Lene og den gamle Lene. Landmanden blev indbudt til en gåtur, han takkede nej, Formel 1 og fodbold trækker mere, det er helt ok. Jeg snupper turen selv i blæsevejret, og bagefter vil jeg bage kage, jeg får nemlig besøg af tre kolleger og et barn i morgen formiddag. Jeg glæder mig. Hvad får du denne solskinsrige og blæsende søndag til at gå med?

P1070763

28 kommentarer:

 1. Jeg har besøgt min mor. Her var min søster med sin familie også..min familie var optaget af arbejde og skoleopgaver..men en dejlig søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det lyder som en dejlig søndag og jeg har nydt din hvide te med havtorn :-)

   Slet
 2. ...nå ja, det med alder, det er en underlig størrelse..jeg bliver 55 lige om lidt, men indeni er jeg jo alle aldre derunder afhængig af den situation jeg er i ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, godt formuleret : indeni er jeg alle aldre afhængig af den situation jeg er i :-)

   Slet
 3. Jeg kan i den grad følge dine refleksioner jeg er for noget tid siden rundet 50 og skal fejre det i den kommende weekend og føler jeg mig absolut også yngre KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, og det er jo skønt at kunne føle det sådan, tillykke med de 50 og god fødselsdagsweekend :-)

   Slet
 4. Ja alder er noget underligt noget, jeg kan rigtig godt lide Annes kommentar, det er jo præcis sådan det er.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, Annes kommentar er lige i øjet :-)

   Slet
 5. I dag har jeg så været 80 år og har ikke gidet andet end at stikke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, med sådan en komsammen i går, så forstår jeg dig, og mon ikke det er strikke du gør ;-)

   Slet
 6. Ååh, hvor jeg elsker, når du sætter ord på mine følelser :) Det er som talt ud af min mund, hvis ellers jeg ku' formulere den slags. Jeg tror også, jeg køber Annes forklaring med 'alle aldre afhængig af situationen'.
  Jeg har i dag pakket mig en kuffert med tøj, mad, bærbar og opladere og er draget i ensom arbejdslejr. Der skal arbejdes igennem (skulle gerne ha' 2 - næsten færdige - kapitler med hjem) og der skal i den grad slappes af og kun tages hensyn til mig. Jeg har ommøbleret det lille hus (flyttet spisebordet ind i stuen, hvor udsigten er) og valgt den bedste seng ud af de 4, der er, og nu er jeg ved at lære husets lyde at kende, så jeg kan falde til.
  Go' fødselsdag i morgen :)
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette og god skrivelyst, jeg har også overvejet at forflytte mig til det lille hus i skoven, men det må blive på de næste mange sammenhængende fridage :-)

   Slet
 7. 'alle aldre afhængig af situationen' - jeg er fuldstændig enig. Det tror jeg, jeg vil begynde at skrive i mine ansøgninger, hvor jeg er bange for at jeg bliver sorteret fra, fordi jeg lige har rundet de 50. Aldersfascisme!

  Vi har slet ikke haft solskin her, men det har været en god dag alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er da det du skriver :-)

   Slet
 8. Hvad jeg har lavet i dag, finder du på bloggen:-) Stort til lykke og Guds fred og alt godt i det nye år. I morgen er vi lige gamle igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, så følges vi ad en tid igen :-) Og du var i Nordjylland kan jeg se, herligt.

   Slet
 9. Min søndag blev brugt på "shoppetur" og morgenmad sammen med den ældste. Yndlingssøndag, når man kan være sammen med en aller flere af "de små", - som nu er voksne.... a pro pos det med alder.

  Og nu er det jo blevet mandag, - så tillykke med fødselsdagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, ja vores børn må jo betegnes som voksne nu, mine er tættere på de 30 end på 20 :-)

   Slet
 10. Tillykke med fødselsdagen ! Håber, du får en dejlig dag.
  Jamen, alderen vil du blive ved med at undres over, siger én, der snart bliver 70 - og ikke kan forstå det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betty, jeg ved det jo, min mor skrev det samme da hun blev 70 i en vandrebog, hun havde sammen med andre seminariekammerater :-)

   Slet
 11. Jeg kan tilslutte mig alt om alderen - den er en sjov og underlig størrelse. Jeg føler mig ung, men er ikke ung, når jeg ser mig i spejlet.
  Det glæder mig, at dine grene springer så fint ud - det gjorde mine egne også og jeg synes, at de er så smukke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, alderen er virkelig underlig at fatte og jeg er så glad for dine grene, som folder sig smukt ud :-)

   Slet
 12. Du har endnu ikke tændt dine lys - mit er brændt helt ned uden at der gik ild i billedet - til allersidst osede det, men så slukkede jeg det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, jeg kan nærmest ikke nænne det, men de bliver tændt i dag :-)

   Slet
 13. Dejlige refleksioner på en blæsende søndag.
  Over middag blev det til regn her. Så jeg lavede det en regnfuld søndag er god til. Læse ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak Abildjyde, der er altid vejr til at læse :-)

   Slet
 14. Denne søndag har jeg nydt dine betragtninger om alder; skønt at have en "lidelsesfælle" mht. ikke at føle sig helt voksen endnu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg ved fra min mor, at vi aldrig kommer til at føle os helt voksen ;-)

   Slet