lørdag, juli 16, 2016

Sommerferien er slut

Aftenen i forgårs blev en af den slags, hvor jeg fik spist is, gået tur ved stranden og efterfølgende nød, at tusmørket sænkede sig på terrassen. Desto mere brat blev opvågningen næste morgen, hvor landmanden kunne fortælle mig om den skrækkelige hændelse i Nice. Tankerne har været mange, og nogle af dem ligner disse tanker.  Hvor er det trist og endnu mere trist, at jeg ikke forundres mere, men blot bliver ked af det. Jeg er også bange for mit land, fordi jeg synes, vi splittes mere og mere som nation. Vi taler hvert sit sprog, og vi forstår ikke hinandens ord, vi lytter ikke til det, der ligger bag ordene og dømmer hinanden på det sagte. Og her tænker jeg ikke på danskere og nydanskere, men på os, som er født og opvokset i en familie, der har været her i generationer. Og for hver gang vi går fejl af hinanden, fjerner vi os fra hinanden, det bekymrer mig dybt. For faktisk synes jeg, at når jeg taler med begge "lejre", så er det det samme, vi ønsker for vores land, og det er da trist, at vi så er så langt fra hinanden. Ja det er ikke for ingen ting, at jeg en gang blev kaldt diplomat af en sur gammel dame, som var min patient, da jeg var elev, og som diskuterede med en medpatient ( en lige så gammel dame). Det var ikke en kompliment, men en hurtig konstatering af hvordan jeg er, jeg vil helst, at vi finder fælles fodslag, at vi taler sammen og at vi handler sammen. For det sidste må der til, vi kan ikke tale os ud af det her, men hvordan vi skal handle, det ved jeg ikke.

Og så vågnede jeg her til morgen lettere fortumlet, fordi jeg havde været oppe en gang tidligere i morges for at sende landmanden af sted til jagtfeltskydning. Tebrygning og anretning af min morgenmad gik pr. automatik og så åbner jeg nyhederne på nettet og ser, at der er kupforsøg i Tyrkiet. Og lige der tænker jeg, om de sorte tanker, som nogen har om borgerkrig i Europa, er ved at realisere sig. Jeg håber det ikke.

Nu vil jeg kanalisere mine tanker hen på hverdagen, som er forude og på et hus, der trænger til rengøring. I morgen får vi feriegæst (datteren) og det glæder jeg mig til. Jeg har heldigvis fridage ind imellem arbejdsdagene, så hvis sommeren kommer, er vi klar med bikini og solcreme. Og min genopladning er lykkedes, jeg har, selv om jeg har åbnet min arbejdsmail nogle gange, ikke tænkt på arbejdet. Jeg har heller ikke åbnet mails, så jeg ved, at der skal findes tid i næste uge til at komme igennem stakken. Jeg har nemlig besluttet, at denne gang sker det først, når jeg er kommet på arbejde.
Må du få lov til at opleve en god weekend med det, som du har lyst til at fylde i den.

14 kommentarer:

 1. Ja det er sørgeligt, at vi graver grøfter istedet for at bygge broer.
  Ønsker dig en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, tak og i lige måde. Grøfter kan være meget gode til at lede vand væk, men ikke mellem mennesker.

   Slet
 2. Jeg kan snart ikke holde denne verden ud længere. Jeg kan ikke tælle terrorangrebene længere, og jeg synes hele tiden, det bliver værre og værre. 84 dræbte og 52 hårdt sårede - heraf mange børn - i Nice. Kupforsøg i Tyrkiet. Hvad bliver det næste?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, livet er barsk og smuk. Der har alle dage været grusomme hændelser omkring os, de rykker blot tættere nu.

   Slet
 3. jeg er nok nået dertil hvor jeg konstaterer, bliver ked af det, men ikke ved hvad der skal til for at ændre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, jeg forstår dig.

   Slet
 4. Det er jo desværre sådan det går: Vi bliver mere og mere immune for den slags handlinger. Jeg lærer aldrig blot tilnærmelsesvis at forstå, hvad der kan få et andet menneske til at pløje en lastbil ind i en menneskemængde!
  Jeg har også set, at selv inden for familien sker der splittelser, fordi man er uenige - både i DK og i UK, hvor fx den ene ægtefælle stemte for og den anden imod Brexit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, åh ja det må også have været svært. Og nej forstå det kan jeg heller ikke.

   Slet
 5. Ja, det er desværre ikke kun sommervejret, der bringer 'gråt og trist' med sig. Og nu er det hverdag igen (for dig). Håber det bliver godt at komme tilbage på arbejde - og at du og datteren og landmanden og Istvan også får en masse dejlig tid sammen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liv, jeg leger sommerferie, når jeg har fri. Det hjælper datteren mig med, hun var her også sidste år på den her tid :-)

   Slet
 6. Samme tanker jeg har gjort mig. En tristhed fylder sindet. Uenighed er ikke farligt, det kan skabe nye ideer, men kun hvis vi kan debattere og diskutere med hinanden. Samtale fremmer forståelsen, som en gammel mobilreklame sagde. Nu hedder det Tal ordentligt i en reklame. En tankevækkende forskel!
  Og at reaktionen kan være vold, meningsløs vold, går over min forstand.
  Jeg er imponeret af din selvdisciplin til at holde ferie. Og virkelig rekreere med ro, frisk luft og havbad. Jeg har nydt dine strandture.
  Håber hverdagen bringer gode fridage, arbejdsopgaverne skal nok stå i kø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det er virkeligt trist.
   Og tak, jeg har nydt ferien, var lidt bange for at der skulle gå hverdag i den, når vi ikke skulle noget.

   Slet
 7. Tak for at dele dine tanker om al det frygtelige der sker ude i verden og lige her..Det er en brutal tid vi lever i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Miri. Det er en barsk tid, det var det vel også før, men det rykker tættere og tættere på.

   Slet