onsdag, juli 13, 2016

Den bedste plads


Udenfor blæser det, solen har skinnet, men skyerne har fået magten. Jeg kunne helt sikkert godt finde et læsted til solbadning, men jeg er jo mig, så den bedste plads er indenfor. Her har jeg udkig til himmel, træer og buske. Her har jeg strikketøjet liggende ved siden af sofaen. Det bliver ikke luftet så meget, for jeg har genfundet yndlingsbeskæftigelen over alle, den der lige fra jeg var 10 – 12 år har fået mine forældre til at kalde: Lene, du skal udenfor, der er godt vejr eller Lene, hører du efter? Jeg læser bøger, og ja jeg ved godt, at hvis jeg nu fandt bøger som lydbøger, så kunne jeg strikke og lytte på samme tid, men det er bare ikke det samme. Det er langt sjovere med en bog, og Elsa i den forrige bog vil absolut syntes, jeg var skør. Hun sagde: ”Så gør da som du vil! Hav en million bøger! Jeg spurgte ligesom bare. Det er stadig en bog, hvis man læser den på en iPad. Suppe er faktisk suppe, ligegyldig hvilken skål man spiser den ad.” Og det må så også gælde for lydbøger.
Nu er jeg gået i gang igen med en kæmpebog, som jeg tidligere måtte opgive at læse, nemlig den sidste bog i Century trilogien, På Kanten af Evigheden. Og jeg hygger mig. Her på den bedste plads. Her hvor solskin kan nå mig, hvis solen bryder gennem skyerne. Her hvor der er lunt og godt. Her hvor jeg bare kan være, og hvor jeg efterhånden er så langt i genopladningen, at jeg vist snart må tage arbejdshandsker på og få ryddet noget ukrudt og vasket gulve og sådan noget. Men jeg trækker det lige lidt endnu, et kapitel mere, en kop te mere, jeg har jo den bedste plads, lige her.


Havet viste tænder i morges, så det blev kun til to gange 5 svømmetag
10 kommentarer:

 1. Åhhh et dejligt billede af mit yndlingshav.. :-)
  Hyg og nyd din gode plads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, jeg hygger og skulle I komme forbi Nordjylland, så giver vi gerne kaffe eller mad, hvis vi er hjemme .-)

   Slet
 2. Nu er du godt nok på sidste bind, for ellers ville jeg påstå, at du ikke kom mere ud i den ferie - den trilogi var helt umulig at slippe, syntes jeg, da jeg læste den. Hyg dig fortsat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, jeg holder pauser indimellem, så det går ikke så hurtigt :-)

   Slet
 3. Der ser også koldt ud det vand. Jeg var blevet på land ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, det var godt at komme under, men når bølger og strøm mærkes meget, og jeg er alene, så bliver det kun til et hurtigt dyp :-)

   Slet
 4. Du kunne have beskrevet mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, godt vi er nogle gammeldags læseheste :-)

   Slet
 5. Jeg synes det er godt at du får læst den og andre bøger - jeg kender dem ikke, de bøger, men jeg kender læseoplevelsen, og de bøger, jeg har læst med glæde, giver mig dagligt en fornemmelse af at man ikke står helt alene med sine spørgsmål og holdninger til livets store emner.

  Jeg håber du får badet mere en anden dag - det er et frisk havbillede! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Donald, det er dejligt at læse og at blive udfordret på sine tanker. Jeg får faktisk badet næsten hver dag, ikke så længe, men kommer dog under :-)

   Slet