tirsdag, juli 19, 2016

Ved arbejdsdagens slutning


Mon man kan sige det, når man mener aften og det jo er flere timer siden jeg fik fri? Pyt, det bliver stående.
Lysene er dæmpet, der er smagt rødvin, som skal bruges til en marinade. De andre to ønskede ikke mere end en smagsprøve, så jeg sidder her med en mundsmag eller to, resten er hældt over dyrefileten. Roen er til stede, det har været to gode arbejdsdage, hvor jeg øver mig i at lukke ned, så jeg kan gå til tiden. At jeg har sluppet arbejdstankerne helt under ferien er tydeligt. Jeg skal virkelig ind og stykke  hukommelsen sammen via mails og snak med andre for at tyde noter til mig selv fra før ferien. Nu har jeg to fridage før weekenden byder på nattevagter. Alle ser undrende ud; skal du i nattevagt??? Det var jeg også sidste år, og mon ikke det går. Jeg glæder mig faktisk til at være sammen med kolleger, som jeg aldrig er sammen med arbejdsmæssigt, fordi de altid arbejder om natten. Det giver mig også en god viden.

Minder og erkendelsen af, at jeg faktisk har været meget produktiv en gang , har været tydelig i aften. Da mine to søstre hjalp mig med at få ryddet op i kasser fra mit barndomshjem, faldt jeg også over en kasse med gammelt tøj, mit eget, som jeg ikke kunne nænne at smide ud, fordi meget af det havde jeg selv syet eller jeg havde været meget glad for det. Min yngste lillesøster sagde hele tiden, det er lige sagen for datteren. Og ganske rigtig, datteren har i dag kigget på tøjet og nærmest taget det hele til sig: min røde mælkestribede nederdel fra jeg blev student, mine hjemmesyede nederdele, en i blå mælkestribet stof, en i blomstret stof med smukke læg og i 40’er stil ifølge datteren. Min blåternede kittelkjole fra de første år som uddannet sygeplejerske er også indlemmet i datterens garderobe. Jeg forsøgte mig også med hjemmesyede bukser, men de kom aldrig til at sidde pænt, selv om jeg brugte dem. Landmanden kunne altså ikke forstå, at datteren kunne bruge tøjet, fordi hun er meget slankere end jeg var dengang, men åbenbart ikke så meget, at tøjet ikke sidder flot på hende. Datteren siger, at der er dage, hvor hun går i tøj, som har tilhørt hendes mor, mormor og oldemor. Nød lærer nøgen kvinde at spinde eller når man er på SU, så må man bruge kreativiteten til at få meste muligt ud af det tøj, man kan få.


Mandag aften var vi til open by night i Hune, her slog loppehajen a la datteren til, og sammen med landmanden udfoldede hun sig i kunsten at prutte om varen. Mig? Jeg gik min vej, jeg kan ikke fordrage at være til stede. Min far skulle også altid prøve, om han kunne få nedslag eller noget oven i handlen. Og jeg gik også altid min vej dengang. Men datteren  kom hjem med en god barselsgave til en veninde og et skilt til svigersønnens butik.

Fredfyldt er ordet, der rammer min hjerne. Sådan er det lige nu, der er helt stille i stuen. Datteren og landmanden læser, mens jeg skriver. Sådan set kan man kun høre mine fingres dans på tastaturet. Godnatbillederne er fra min morgenstund, solen skinnede smukt henover sygehusets tage og en enkelt rød valmue blandede sig med alle de smukke blå blomster foran indgangen. Lad mig aldrig blive blind for de små øjebliksglæder. Håber din dag har budt på små øjeblikke, der fik dig til at stoppe op og nyde dem.17 kommentarer:

 1. Det er da både sjovt og skønt at din datter kan bruge dit tøj, fra dengang det var før.. :-)
  Hav en dejlig sommerdag i nord. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, jeg nyder den. Og jeg nyder også at tøjet bliver brugt :-)

   Slet
 2. Jeg kan godt lide din datter :-)
  Så du kan ikke lide at prutte? Det kunne jeg heller ikke, men jeg lærte det i Tunesien, hvor man virkelig blev snydt, så vandet drev, hvis ikke man fik varen ned på omkring 1/3 af den oprindelige pris. Det tog et par dage at lære, men så blev jeg god. John gik også - han lærte det aldrig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak det kan jeg også :-)
   Jeg lærer det aldrig, så er det godt andre kan. Du var lærenem :-)

   Slet
 3. Dejligt, at din datter har fornøjelse af dit gamle tøj - og af genbrug i øvrigt. Jeg håber, min egen lille snob en dag indser, at man kan få en masse ud af kreativ omgang med brugte ting :-) Jeg lærer heller aldrig at prutte. Gemalen er ekspert, og jeg vil også hellere gå ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, bare rolig det skal nok komme. Min datter var også som ung teenager fokuseret på mærkevarer :-)

   Slet
 4. Genbrug er en god ting. Prutterier er heller ikke mig. Jeg forsvinder også prompte, hvis jeg ikke nægter at gå med ;-) Jeg kan dog godt prutte om prisen sydpå, men da jeg utroligt sjældent køber noget, når vi rejser, er der langt imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, og når vi ikke handler så meget så kan vi godt få råd til at betale :-)

   Slet
 5. Hvor er det skønt du gemte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, i går tog vi billeder af hinanden, jeg i min mors forklæde, datteren i min nederdel :-)

   Slet
 6. Herligt, at din datter kan bruge dit gemte tøj. Hun er altså også virkelig god til loppefund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, både svigersøn og datter elsker loppemarked og genbrugsbutikker :-)

   Slet
 7. Ud over det økonomiske i genbrugstøj, så er jeg altså ret overbevist om, at tøjet også er stanghamrende smart og klæder Datteren godt ;-)
  Dejligt at du har 'glemt' arbejdet i ferien. Det er garanteret sundt. Også dejligt at du har øje for alle de små skønne øjebliksglæder. God nattevagt i weekenden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Liv. Mit blodtryk var også lavere end ellers til plasmatapning , så jeg har rigtig slappet af :-)

   Slet
 8. Jeg kan absolut heller ikke prutte, jeg synes, at det er pinligt, og det er nok derfor jeg aldrig bliver velhavende.
  Mine børnebørn har fundet noget tøj i mine gemmer, og de bruger det med største fryd (og jeg sidder tilbage og undrer mig over, hvorfor jeg ikke kan passe det mere!)knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, ja enten må vi kæbe mindre eller være fattigere :-)
   Hvor er det dejligt at dine børnebørn kan bruge tøjet. Og jeg kender den undren.

   Slet
 9. Hanne, ja vi må finde os i at vi ikke får tingene så billigt.
  Nattevagter er for det meste travle, men jeg tror jeg vil skrive om vagterne, når jeg haft dem :-)

  SvarSlet